Отидете към основна версия

11 435 9

Как стар Mercedes оживява след 9 години престой

  • mercedes-benz-
  • w116

YouTube-каналът Flexiny публикува едно любопитно видео, показващо как един стар Mercedes-Benz W116 е запален отново след деветгодишен престой. От клипчето се вижда, че дизеловият мотор на Mercedes-а пали без сериозно вмешателство.

Въпросният Mercedes-Benz е произведен през 70-те години на миналия век и до момента е изминал 372 000 километра. Защо е стоял на едно място, без да бъде каран в продължение на девет години - не се уточнява.

Принципно този модел не се оборудва фабрично с четирицилиндров дизел, така, че в даден момент от живота на колата оригиналният мотор е бил сменен с дизеловия. Кога обаче, също не е ясно. Автомобилът се намира в Естония.

Иначе, производството на W116 е през периода 1972 - 1980. Това е първият модел на марката, който получава названието S-Klasse. Оборудва се с двигатели от пет до осем цилиндъра, а от модела са произведени 470 000 екземпляра.

Видеото, което ви показваме, е показателно за надеждността на старите немски автомобили. Запалването на Mercedes-а се вижда на 4.50 мин. от клипа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини