Отидете към основна версия

10 530 38

Unimog по руски

  • газ

Пикап за любителите на екстремните пътешествия с името Вепрь NEXT представи Горковският автомобилен завод на изложението "Армия-2017" в гр. Кубинка, Московска област. Машината е базирана на камиона с двойно предаване ГАЗ-33088 Садко и повтаря формулата на легендарния Unimog на Mercedes-Benz.

Двойната кабина на всъдехода е от ГАЗель NEXT, но руснаците са добавили масивна предна броня с лебедка и разширителни пластмасови кори на калниците. Твърдо зацепеният преден мост, самоблокиращите диференциали на двата моста и понижаващата предавка са от ГАЗ-33088.

18-цоловите колела са обути във всъдеходни гуми, а налягането в тях може да се регулира пневматично. Клиренсът от 315 мм и късите надвеси позволяват на дългия 6 430 мм Вепрь NEXT да преодолява изключително трудни терени и водни бродове с дълбочина до 950 мм.

Под предния капак на пикапа работи турбодизел ЯМЗ-549 с мощност 149 к.с. и максимален въртящ момент 490 Нм. При пълно натоварване от 2.5 тона масата на Вепрь NEXT достига 6 850 кг.

От ГАЗ смятат, че техният аналог на Unimog би представлявал интерес за горски и ловни стопанства, нефтения и газов отрасъл, както и за приключения в дивата природа. Засега обаче Вепрь NEXT остава "опитен образец" и няма планове за серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини