Отидете към основна версия

19 900 30

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

  • volkswagen-
  • t-roc-
  • франкфурт 2017

През последните години компактните кросоувъри се харчат като топъл хляб, но Volkswagen проспа новата мода. Немците ще се опитат да наваксат преднината на Renault-Nissan, PSA и корейците с T-Roc.

Новият кросоувър ще бъде представен пред публика на салона във Франкфурт. Позициониран е под Tiguan, което го прави най-малкото и евтино SUV в гамата на Volkswagen.

T-Roc е построен на платформата MQB-A0, която германският концерн смята да използва за основа на още много модели. Автомобилът с тегло около тон и половина е дълъг 4 234, широк 1 819 и висок 1 573 мм.

Ръцете на дизайнерите във Волфсбург явно са били поразвързани, защото външността на T-Roc бяга малко встрани от строгата официална линия на марката. Оформлението на модела няма много допирни точки с останалата гама на производителя и в това няма лошо.

Новото малко SUV на Volkswagen е прицелено в капризна клиентела и ще се опита да привлече купувачи с множество възможности за индивидуализация. T-Roc ще се предлага с двуцветна каросерия с 4 варианта за тавана и 10 за останалата част от купето.

Салонът е по-близък до останалите нови модели на компанията. Благодарение на цветните декорации и обърнатата към водача централна конзола интериорът не страда от скука.

Volkswagen ще се опита да цака конкуренцията в този толкова оспорван сегмент с изключително богато базово и допълнително оборудване. Ще се предлагат информационно-развлекателни системи с дисплеи от 6.5 до 8 инча, виртуален приборен панел с широк екран, двузонов климатик, панорамен покрив, активен круиз контрол, автоматично паркиране, камера за движение на заден ход, безключов достъп и много други. Системите за следене на маркировката и аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци присъстват още в базовото оборудване.

От Volkswagen се хвалят, че T-Roc е не само стилен, а и практичен. В петместна конфигурация багажникът поема 445 л, а ако облегалката на задната седалка се сгъне, обемът нараства до 1 290 литра.

Новото немско SUV ще се предлага две изпълнения. Версиите Sport и Style ще се различават по седалките (в първия случай с по-изразена странична поддръжка), декорациите в салона и джантите. Догодина трябва да излезе и модификация R-Line с по-агресивен аеродинамичен пакет.

В Европа T-Roc ще бъде достъпен с три бензинови и три дизелови турбодвигателя. Първите са с обем 1.0, 1.5 и 2.0 литра и развиват съответно 115, 150 и 190 к.с. Нафтовите мотори с обем 1.6 и 2.0 литра имат абсолютно същата мощност.

Скоростните кутии ще бъдат шестстепенна механика с шест предавки или седемстепенен робот DSG. По-слабите моторизации ще бъдат с предно предаване, а версиите с мощност 150 и повече конски сили ще имат четири задвижващи колела.

T-Roc ще се произвежда в заводите на Volkswagen в Индия и Бразилия. В Европа поръчки ще се приемат от ноември. Немците обещават базова цена от €20 000 - с около €6 000 по-малко от Tiguan.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини