Отидете към основна версия

25 322 16

Хиляди Audi-та с еднакъв VIN номер

  • audi-
  • a7-
  • a8-
  • vin

Audi се изправя пред нови главоболия след проблемите покрай Дизелгейт. Немската прокуратура се е натъкнала на документи, според които компанията е изнесла за Азия хиляди автомобили с еднакъв идентификационен номер (VIN - Vehicle Identification Number), твърди Handelsblatt.

Уличаващата информация била открита съвсем случайно в рамките на разследването за манипулираните показатели за вредните емисии на дизеловите двигатели, монтирани на моделите A7 и A8. Немските прокурори все още събирали доказателства и обвинение засега не е повдигано.

От Audi отричат информацията на Handelsblatt и твърдят, че не са им известни никакви неточности с идентификационните номера. Автомобилите с еднакъв VIN са продадени главно в Китай, Япония и Южна Корея.

Уникалният идентификационен номер има 17 позиции и се дава на всеки автомобил още в процеса на производство. Законите на Германия и Европейския съюз забраняват повтарянето на VIN-а за период от 30 години. Той позволява да се проследи цялата история на колата от момента, в който напуска завода.

Внесените от Германия "аудита" се радват на най-голямо търсене в Китай. Там е особено престижно да се кара удължената лимузина A8L, която се произвежда само в Некарзулм недалеч от Щутгарт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини