Last news in Fakti

25 Август, 2017 09:20 25 312 16

Хиляди Audi-та с еднакъв VIN номер

  • audi-
  • a7-
  • a8-
  • vin
Хиляди Audi-та с еднакъв VIN номер - 1

Audi се изправя пред нови главоболия след проблемите покрай Дизелгейт. Немската прокуратура се е натъкнала на документи, според които компанията е изнесла за Азия хиляди автомобили с еднакъв идентификационен номер (VIN - Vehicle Identification Number), твърди Handelsblatt.

Уличаващата информация била открита съвсем случайно в рамките на разследването за манипулираните показатели за вредните емисии на дизеловите двигатели, монтирани на моделите A7 и A8. Немските прокурори все още събирали доказателства и обвинение засега не е повдигано.

От Audi отричат информацията на Handelsblatt и твърдят, че не са им известни никакви неточности с идентификационните номера. Автомобилите с еднакъв VIN са продадени главно в Китай, Япония и Южна Корея.

Уникалният идентификационен номер има 17 позиции и се дава на всеки автомобил още в процеса на производство. Законите на Германия и Европейския съюз забраняват повтарянето на VIN-а за период от 30 години. Той позволява да се проследи цялата история на колата от момента, в който напуска завода.

Внесените от Германия "аудита" се радват на най-голямо търсене в Китай. Там е особено престижно да се кара удължената лимузина A8L, която се произвежда само в Некарзулм недалеч от Щутгарт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    139 10 Отговор
    Тея момци се оказва, са големи мошеници!
    Чак имам чувството, че някой българин работи там и ги измисля тези измами!

    Коментиран от #4, #8, #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    80 5 Отговор
    Хитруши. Така могат да изнесат колкото си искат коли, без да ги проследят и да ги осчетоводят. Чиста печалба.
  • 4 Павел

    61 8 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Абе не обиждай Българите ти като се самоопределяш за мошенник ме значи , че всички сме като теб

    Коментиран от #7

  • 5 123

    50 9 Отговор
    големи мошеници са ваг.ните...
  • 6 Еколог

    26 3 Отговор
    Важното е на газовата да се различават.
  • 7 Пешо

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Павел":

    Аз лично не съм от най-големите мошеници, но познавам такива, от които трябва да бягаш през девет планини в десета!
  • 8 ЯК КАРАЧ

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Ако е бил българин тоя, дето им е дал акъл, нямаше никога да ги хванат. А сега върви доказвай, че нямаш сестра..... Трябва да си вземат един наш дебел уяден мазен адвокат, че да се измъкнат, иначе няма оправяне....
  • 9 Ловеца на поршета

    28 8 Отговор
    Да ги закриват и да им свършват мъките!
  • 10 ba4kator

    18 2 Отговор
    А това е само черешката на тортата, хората такива схеми въртят, тука и поняте си нямаме за какво става въпрос...
  • 11 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    17 3 Отговор
    Казано по друг начин - коли с клониран VIN. Това ще рече, че ако само една от тях бъде открадната, след което бъде обявена за издирване, то полицията ще е принудена да конфискува абсолютно всички автомобили, които притежават същия VIN, защото те реално няма да знаят коя точно кола е открадната. Това до сега се е случвало, но в малко по-различен вариант. Примерно чичо Стефчо има Трабант, който го крадат, след което джамбазите му пренабиват номера на VIN, за да могат да го продадат с фалшиви документи. Обаче по стечения на обстоятелствата джамбазите вземат, че уцелят същия VIN, като на някой друг Трабант. Новият собственик не подозира за това и си го купува. Един ден обаче въпросният Трабант бива откраднат отново и той бива обявен за издирване, като собственикът заявява пред полицията, че трябва да се издирва кола със VIN *******, без да подозира, че е бил пренабит. От полицията проверяват въпросния VIN и виждат, че бай Пешо от другия край на страната притежава съвсем законно крадения Трабант, който се издирва. Няма значение, че Пешо има Трабанта от преди 30 години, когато го е купил чисто нов. Той ще бъде конфискуван от полицията, защото по документи се води, че кола със същия VIN е открадната, a тази на Пешо не изглежда с пренабити номера и следователно би трябвало да бъде предадена на чичо Стефчо, ако той успее да посочи белезите, които ще докажат, че е негова. Напримерно като прогорена тапицерия по седалките от цигара, драскотини, захабявания и т.н. Ако
  • 12 Ввв

    22 11 Отговор
    Всичко очаквам от боклуците наречени ВАГ
  • 13 ВФП

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Измамата идва оттам насам.Те са я измислили.
  • 14 Путкин

    5 0 Отговор
    Всичко е умишлено и целенасочено. А Българите сме велик народ!!!
  • 15 VIN

    3 2 Отговор
    На тая полвинчато скалъпена статия се намерихте суманати тролове. Докото има индивиди които си изкарват кафенцето и цигарките по този начин, ще има само упадък

    Да видим след колко време ще напишете, че Бойко Борисов е виновен.
  • 16 до VIN

    2 0 Отговор
    Е то се вижда кой е най-големия трол!!! Щом за Буда се притесняваш.....хахахах паляк!