Отидете към основна версия

29 596 34

Mercedes 1000 SEL, за който не сте чували

  • mercedes-benz-
  • 1000 sel-
  • тунинг

Във Великобритания, по време на фестивала на тунинга Player’s show, беше показан един уникален автомобил. Става дума за Mercedes-Benz 1000 SEL - малко известен вариант на купето W126, който е доработен от ателието Trasco.

Обозначението 1000 SEL не означава, че флагманската лимузина разполага с 10-литров двигател. Под капака е монтиран V-образен осмак с работен обем от 5 литра и мощност 240 конски сили.

Тунинг специалистите избират това име, защото са на мнение, че тяхното творение е два пъти по-яко от Mercedes 500 SEL. Всъщност, по-запознатите знаят, че подобно име са използвали и други тунинг ателиета, като Gemballa или Jankel, например.

Външно, шедьовърът на Trasco се отличава по различния аеродинамичен обвес, както и по 17-цоловите лети джанти BBS. Още разлики се откриват в черната радиаторна решетка и видоизменените предни светлини.

Окачването също търпи промени, а вследствие на тях клиренсът е снижен доста. Сериозни изменения се откриват и в салона. Той е решен в модерните за 80-те години на миналия век дърво и плюш.

Монтирани са и нов волан, и различни прибори на арматурата. Още впечатляващи екстри за онези години са щори на прозорците, телефон, както и подвижни масички за пасажерите отзад. Мощната аудиосистема Kenwood завършва картинката.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини