Отидете към основна версия

6 182 12

Новото Mitsubishi Evo е... ел. SUV

  • mitsubishi-
  • evolution

Хардкор феновете на този култов модел са потресени. Според тях, инженерите на Mitsubishi са пренебрегнали всички ценности, които се спазваха до този момент. Под "святото" име Evolution те искат да правят електрическо SUV. Дръжте се фенове на класическите Mitsubishi-та Evolution и свиквайте.

Вашият 4х4 турбо свят вече никога няма да е същият. Всъщност ако се замислим, Mitsubishi се подготвя за тази стъпка от доста време. Още през 2005 година те изкараха електрическа версия на седана Lancer Evolution. Сега обаче публиката иска SUV-та и така пъзелът се нарежда. Това, което показаха Mitsubishi в Токио е концепция, но според експерти и въпреки футуристичния си вид, тя е много близо до серийно производство.

Конструкторите са се отказали от електромотор на всяко колело, но система, предаваща момента към всички колела - има. Тя се осъществява с помощта на три електромотора - един, отговарящ за предния мост, а другите два - за задните колела. Задните два електрически двигателя са свързани с активен заден диференциал (AYC).

Според създателите именно такава трябва да е концепцията, за да може новото Evo да се управлява също толкова добре, колкото култовите модели от миналото. В крайна сметка излиза, че новото Evo няма абсолютно нищо общо с предшествениците си, но усещането ще е същото. Според нас, едва ли...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини