Отидете към основна версия

9 593 22

Honda напуска Великобритания?

  • honda-
  • велибобритания-
  • брекзит

Honda предупреди, че не може да си позволи поскъпването, което предстои за продукцията ѝ ако Обединеното кралство напусне Европейския съюз. В декларация до Комисията по бизнес в британския парламент японският производител обявява, че 10-процентно оскъпяване ще направи автомобилите, произведени на Острова, неконкурентоспособни и ще доведе до нови разходи.

В документа не се споменава какви биха били последствията ако властите не се съобразят с възраженията на компанията, но прекратяването на дейността на британските заводи на Honda изглежда като съвсем логичен развой при нерентабилност на продукцията. Японците дават хляб на 3 400 работници във фабриката си в Суиндън, където се сглобяват Civic and CR-V.

Honda не е единственият автомобилен производител, загрижен за бъдещето си в Обединеното кралство след Брекзит. Неотдавна Vauxhall предупреди Комисията по бизнес, че ще трябва да започне да се презапасява с части, за да подсигури работоспособността на заводите си. Ford също обяви, че напускането на ЕС може да има отрицателно въздействие върху печалбите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини