Отидете към основна версия

17 770 26

ABT Audi RS6-E е хибрид с 1018 к.с.

  • audi-
  • abt-
  • rs6

Най-голямата тунинг компания на Audi и Volkswagen в света създаде първия хибриден модел на серията RS. Резултатът, както предполагате, е чудовищен – максимална мощност от 1018 конски сили и 1291 Нм. Освен това ABT Audi RS6-E ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди и развива максимална скорост от 320 км/ч.

Тези спецификации са достигнати благодарение на комбинацията между 4-литровия бензинов V8 двигател(730 к.с.) и вграден в трансмисионния тунел електромотор, който изпраща 288 конски сили към задните колела. Допълнителната електрическа мощност обаче може да използва едва след 100 км/ч. Това става чрез натискането на наречения от ABT магически бутон. Заради това компактната батерия с капацитет 13.6 kWh е напълно достатъчна.

Това оначава, че ускорението от 0-100 км/ч е осигурено единствено от бензиновия агрегат. Щеше да бъде интересно да видим как двата източника на мощност работят заедно от самия старт, защото от видеото, в което състезателният шофьор Даниел Абт ни представя този хибриден звяр, се вижда как колата се движи като ракета след влизането в играта на електрическата тяга. За съжаление обаче тя може да се използва само за кратки интервали поради топлинни проблеми.

Засилвайки агресивността на ABT RS6-E, автомобилът е получил нов спойлер, дифузьор, спойлер на багажника и джанти. Колата е и още по-стабилна благодарение на окачването на H&R.

За моемнта ABT Audi RS6-E е само прототип и не се продава. Не е ясно дали той ще влезе в серийно производство, но проектът е повече от впечатляващ.

Ето и видеото, в което състезателният шофьор Даниел Абт ни представя ABT Audi RS6-E:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини