Отидете към основна версия

1 989 6

Нови снимки на RS Q3

  • audi-
  • rs-
  • q3

Независимо дали ги харесваме или не, спортните кросоувъри са вече фактор на автопазарите и вероятно няма да изчезнат скоро. Някои може да кажат, че Audi е начело на тенденцията, след като предлага множество високи и бързи автомобили, сред които и RS Q3. Следващото поколение на модела бе забелязано дискретно прикрито тази седмица на Нюрбургринг.

Освен овални ауспухни накрайници, които са типични за всички RS автомобили, прототипът показва и други черти, разкриващи самоличността му. От големите въздухозаборници отпред до спойлера отзад, е доста очевидно, че под камуфлажа се крие най-наточеното изпълнение на Q3. Масивните колела и по-твърдото спортно окачване също са признаци на мощен кросоувър.

Разбира се, RS Q3 ще разполага с фирмената Quattro система за задвижване. Под капака пък ще работи 2.5-литров петцилиндров двигател, снабден с турбокомпресор. Моторът е споделен с моделите RS3 и TT RS, при които той разполага с максимална мощност от 400 конски сили.

Фактът, че Audi вече тества прототип на RS Q3 само три седмици след представянето на редовния модел, може да означава, че най-наточеното изпълнение на кросоувъра ще се появи рано в жизнения цикъл на генерацията.

Audi RS Q3 може да има еквивалент в огромната империя на VAG, тъй като Volkswagen ще пусне Tiguan R още през тази година. Не е ясно обаче дали той няма бъде оборудван с 2.0 TSI от Golf R вместо петцилиндровия двигател на RS3.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини