Отидете към основна версия

6 342 12

Great Wall продължава с европейската си инвазия

  • great wall-
  • steed-
  • im group

 

Китайският автомобилен бранд Great Wall, част от продукцията на който вече се прави и в България, продължава с инвазията си в Европа. Марката от няколко години се предлага в Италия, Испания и Русия, а сега благодарение на завода край Ловеч дилърската и мрежа ще бъде разпространена и в Източна Европа.
 
Новината, която се тиражира от световните автомобилни медии обаче е, че Great Wall вече стъпва и на пазара във Великобритания. С разпространението на китайските автомобили на Острова се е заела компанията IM Group, която в Англия е представител на марките Isuzu, Subaru и Daihatsu.
 
Първият модел, който ще бъде лансиран на английския пазар е пикапа Steed. Автомобилът с повишена проходимост ще се предлага с двулитров дизелов двигател с мощност 143 к.с. Този агрегат ще се комплектова с шестстепенна механична скоростна кутия и система 4х4.
 
Цената на базовата версия за Великобритания ще е 17 000 евро. У нас този модел се продава за 24 990 лева с ДДС. Great Wall и Geely са единствените китайски автомобилни производители с типово одобрение на продуктите си за продажба на територията на Европейската общност.
 
Плановете на китайския концерн са на първо време да лансира 8 000 автомобила годишно в Европа, но до 2015 годи тази цифра трябва да нарасне до 70 000. Това ще стане и с помощта на нашия завод в село Баховица, откъдето ще идва голяма част от продукцията за Европа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини