29 Март, 2012 12:00 6 303 12

Great Wall продължава с европейската си инвазия

  • great wall-
  • steed-
  • im group

 

Китайският автомобилен бранд Great Wall, част от продукцията на който вече се прави и в България, продължава с инвазията си в Европа. Марката от няколко години се предлага в Италия, Испания и Русия, а сега благодарение на завода край Ловеч дилърската и мрежа ще бъде разпространена и в Източна Европа.
 
Новината, която се тиражира от световните автомобилни медии обаче е, че Great Wall вече стъпва и на пазара във Великобритания. С разпространението на китайските автомобили на Острова се е заела компанията IM Group, която в Англия е представител на марките Isuzu, Subaru и Daihatsu.
 
Първият модел, който ще бъде лансиран на английския пазар е пикапа Steed. Автомобилът с повишена проходимост ще се предлага с двулитров дизелов двигател с мощност 143 к.с. Този агрегат ще се комплектова с шестстепенна механична скоростна кутия и система 4х4.
 
Цената на базовата версия за Великобритания ще е 17 000 евро. У нас този модел се продава за 24 990 лева с ДДС. Great Wall и Geely са единствените китайски автомобилни производители с типово одобрение на продуктите си за продажба на територията на Европейската общност.
 
Плановете на китайския концерн са на първо време да лансира 8 000 автомобила годишно в Европа, но до 2015 годи тази цифра трябва да нарасне до 70 000. Това ще стане и с помощта на нашия завод в село Баховица, откъдето ще идва голяма част от продукцията за Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nikito_blend

    1 0 Отговор
    А дано, че да се развива и българското автомобилостроене.
  • 2 Кирил

    1 1 Отговор
    Честно казано - бих си взел такъв пикап!!! въпреки че карам скъпи коли...
  • 3 шоп

    1 1 Отговор
    лелеее - тия китайчета май ще ги продават със записване. като при социализЪма. добре е да хванем ред от сега :)

    Коментиран от #8

  • 4 пес

    0 0 Отговор
    Кирчо, ти писа в темата, да се похвалиш че караш скъпи коли ли?
  • 5 Vanko

    1 1 Отговор
    25 хилки , ама бензинов и само заден задвижващ мост !!!
    Като си поръчаш дизела , 4х4 и нещо още и цената ще прехвърли 34 000 лв. Е питам ,каква е логиката да е по-скъп тука ,където се прави ,отколкото в Англия??? Абсурдна и скапана държава е това - всеки гледа да те мине ,като разбере ,че си българин , а онези в правителството само лапат!!!
  • 6 krasi

    0 0 Отговор
    naskoro probvah steed5 i bqh mnogo iznenadan ot ka4estovoto i ptohodimosta na benzinovata versiq dobre se darji i na asvalt ina off road
  • 7 Янчо Панайотов

    1 0 Отговор
    ДОБЪР ПИКАП НА ДОБРА ЦЕНА
  • 8 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "шоп":

    @3 Шопе прав си! Запиши ред на детето от сега та да може живот и здраве като вземе книжка на 18 да му е готова колата.


    @5 Логиката е че си в България мой човек,а тук логика НЯМА!
  • 9 Noa

    1 0 Отговор
    И моите впечатления са добри. Един приятел ме вози, хареса ми колата. А това, че се разрастват може само да ни радва, че са инвестирали именно у нас.
  • 10 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    za paritesi e mnogo dobro.karah edin na moi priatel ichesno kazano ne vidiah goliama razlika ot HI lux.e kachestvoto nadali e kato na Toyota ama e i dosta po evtin,
  • 11 Бял човек

    0 0 Отговор
    Няма конкуренция при оценка на цена/качество
  • 12 гущер

    0 0 Отговор
    За класа си предлагат доста повече от други конкурентни марки, които въобще нямат никакви екстри за тази цена и доколкото знам имат и сертификат за съответствие от Великобритания.