Отидете към основна версия

11 676 51

Renault Kangoo се сдоби с трилъчева звезда

  • mercedes-benz-
  • citan-
  • renault-
  • kangoo

Mercedes-Benz представи официално новия си товаро-пътнически фургон Citan месеци преди дебюта му пред публика на автосалона 2012 IAA Commercial Vehicle Show в Хановер през септември. Немската баничарка е префасонирано Renault Kangoo и става първият реализиран съвместен проект по договора за партньорство, който Daimler и Renault-Nissan Alliance подписаха през 2010 г.

Citan се оказва много повече Renault, отколкото Mercedes-Benz, въпреки че публикуваните неотдавна скици на автомобила подсказвахпа точно обратното. Моделът дори ще се произвежда във фабриката на Режията в Мобьож, Франция.

Новата баничарка ще се предлага във версии с три габаритни дължини  - 3.94, 4.32 и 4.71 метра. Три са и модификациите на каросерията - товарен ван, служебно бусче със задна седалка и изцяло пътнически вариант, наречен Mixto.
 
Citan ще дебютира с гама от три дизелови двигателя с директно впръскване, стандартен филтър за сажди и мощност от 75 до 110 к.с. Ще се монтира и бензинов мотор с механичен компресор и 114 к.с.

За новата баничарка ще се предлага пакет BlueEFFICIENCY, който включва система за гасене и стартиране на двигателя в задръстване, управление на функциите на акумулатора и генератора и гуми с ниско съпротивление. В зависимост от модификацията ще се монтират пет- или шестстепенни механични трансмисии.
 
Стандартното оборудване ще включва Адаптивна програма за стабилност, която отчита натоварването на автомобила. Продажбите на Citan трябва да започнат до края на годината.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини