Отидете към основна версия

9 088 18

Нов GLS излиза на ринга срещу BMW X7

  • mercedes-benz-
  • gls-
  • ню йорк 2019

Дни преди официалната премиера на новия Mercedes-Benz GLS на салона в Ню Йорк снимки на автомобила изтекоха в интернет. Второто поколение на флагманския всъдеход прилича на GLE, на чиято платформа е построен.

Новият GLS ще трябва да мери сили с непознат досега конкурент в лицето на BMW X7, но от Mercedes-Benz смятат, че са подготвени отлично за битката. Междуосието на всъдехода е удължено и вече достига 3 137 мм срещу 3 104 за баварката, което е от полза за комфорта.

В основата на GLS лежи платформата MHA (Modular High Architecture) от GLE, от който флагманът във всъдеходната гама на Mercedes-Benz наследява "подскачащото" окачване E-Active Body Control със захранване от 48-волтова батерия. Новото поколение ще се оборудва с 6- и 8-цилиндрови двигатели, като старият 5.5-литров мотор на версията GLS 63 ще отстъпи място на 4.0-литров.

В салона се появява арматурно табло с два таблета. Системата MBUX поддържа естествена реч и разполага с функцията Interior Assist, която може да включва осветлението в купето или да адаптира съдържанието на екрана в зависимост от това дали към него протяга ръка шофьорът, или пътникът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини