Отидете към основна версия

5 506 38

Турбомотор за новото Subaru Outback

  • subaru-
  • outback-
  • ню йорк 2019

На автосалона в Ню Йорк се състоя премиерата на шестото поколение Subaru Outback. Новото комби с повишена проходимост е построено на новата Subaru Global Platform (SGP), използвана и за Forester.

Конструкцията е изработена с широко използване на свръхвисокоякостни стомани, които са позволили да се увеличи устойчивостта на усукване на предното окачване и каросерията със 70%, а на задния подрамник - със 100%. Купето вече поглъща 40% повече енергия при челен и страничен удар.

Инженерите на Subaru са преработили из основи окачването и са подобрили шумоизолацията. Шумът в салона при магистрални скорости е намален с 3 децибела.

Вратата на багажника застава под по-голям ъгъл, а списъкът с екстрите предлага система за безконтактно отваряне. Самият товарен отсек е увеличен до 2 100 литра. Клиренсът на американската версия е 221 мм.

Най-забележимата промяна в салона е вертикалният 11.6-инчов таблет на мултимедийната система. От него се управляват музиката, климатикът и всички настройки на автомобила.

За първи път от 2009 г. Outback се предлага с турбодвигател. 2.4-литровият боксер развива 264 к.с. и 376 Нм. Моделът ще се предлага също с 2.5-литров атмосферен мотор с директно впръскване на горивото и мощност 184 коня.

И двата агрегата работят в комплект с вариатор, който в ръчен режим имитира 8-степенна трансмисия. Шестцилиндровият двигател с 260 к.с. повече няма да се предлага.

Оборудването на новия Outback включва завиващи LED-фарове, система за контрол на движението в лентата, точка за достъп до безжичен интернет, аудиосистема Harman Kardon с 12 говорителя, вентилация на седалките и предна камера със 180-градусово покритие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини