Last news in Fakti

18 Април, 2019 11:28 5 486 38

Турбомотор за новото Subaru Outback

  • subaru-
  • outback-
  • ню йорк 2019

На автосалона в Ню Йорк се състоя премиерата на шестото поколение Subaru Outback. Новото комби с повишена проходимост е построено на новата Subaru Global Platform (SGP), използвана и за Forester.

Конструкцията е изработена с широко използване на свръхвисокоякостни стомани, които са позволили да се увеличи устойчивостта на усукване на предното окачване и каросерията със 70%, а на задния подрамник - със 100%. Купето вече поглъща 40% повече енергия при челен и страничен удар.

Инженерите на Subaru са преработили из основи окачването и са подобрили шумоизолацията. Шумът в салона при магистрални скорости е намален с 3 децибела.

Вратата на багажника застава под по-голям ъгъл, а списъкът с екстрите предлага система за безконтактно отваряне. Самият товарен отсек е увеличен до 2 100 литра. Клиренсът на американската версия е 221 мм.

Най-забележимата промяна в салона е вертикалният 11.6-инчов таблет на мултимедийната система. От него се управляват музиката, климатикът и всички настройки на автомобила.

За първи път от 2009 г. Outback се предлага с турбодвигател. 2.4-литровият боксер развива 264 к.с. и 376 Нм. Моделът ще се предлага също с 2.5-литров атмосферен мотор с директно впръскване на горивото и мощност 184 коня.

И двата агрегата работят в комплект с вариатор, който в ръчен режим имитира 8-степенна трансмисия. Шестцилиндровият двигател с 260 к.с. повече няма да се предлага.

Оборудването на новия Outback включва завиващи LED-фарове, система за контрол на движението в лентата, точка за достъп до безжичен интернет, аудиосистема Harman Kardon с 12 говорителя, вентилация на седалките и предна камера със 180-градусово покритие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    45 4 Отговор
    харесва ми

    Коментиран от #10

  • 2 бравос

    39 4 Отговор
    ...брей,брей....яко е....и на мен ми харесва...
  • 3 Тони

    29 4 Отговор
    На мен същото автомобила много ми допада.
  • 4 АУДИттрс420

    23 5 Отговор
    Много ми харесва, но защо CVT? Само трансмисията не ми допада.

    Коментиран от #7

  • 5 jap

    32 11 Отговор
    Тази марка е за пример на всички производители предлагащи модели с подобна концепция.Механиката е здрава,а за способностите извън пътя останалите могат само да мечтаят.
  • 6 Коко

    29 5 Отговор
    Радвам се за Субару, продължават да следват философията си.
  • 7 jap

    18 9 Отговор

    До коментар #4 от "АУДИттрс420":

    CVT не означава само недостатъци.Това,че в Германия не успяха да я направят добре е друг въпрос.
  • 8 Наката

    15 8 Отговор
    е - те тая трансмисия закопава всичко. то е разбираемо търсенето на ниска себестойност , но "субару" през годините преди всичко означава - здравина , надеждност, доверие в техниката, сигурност на пътя , удоволствие от шофирането, а тази CVT хич не се връзва с всичко във философията "субару" , която сме свикнали да възприемаме, жалко , много жалко , и защо оставиха големия двигател? стига с този даунсайзинг!!!!.... Тази загриженост за природата , тази еко-философия е повече от лицемерна

    Коментиран от #9, #21, #22, #27

  • 9 1234

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Наката":

    Колега, вече няма философия, а само финансово отношение! Това е проблем при всички производители на автомобили, за съжаление.
    Иначе, поне за мен, модела изглежда свежо и съвсем на място.
  • 10 Не вярвам

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Хаха,то бледнее пред дъстера:Д
  • 11 Мъскчо

    5 13 Отговор
    Я!

    Спортен модел УАЗ

    Коментиран от #12

  • 12 Ауууу

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мъскчо":

    Сега как ще те наплюят
  • 13 Subi fan

    11 5 Отговор
    H6 -R.I.P. а само какъв звук вади.Всеки път като съм на кикдаун откачам.

    Коментиран от #16

  • 14 Forester

    23 4 Отговор
    Субаруто никога не е блестяло с красив дизаин.Това не е най-важното. Най-надеждният и здрав aвтомобил на пазара.Удоволствие и комфорт на шофиране.Дай Боже някой ден да се сдобиете с такова бижу.Спрете да плюете по негов адрес. Само Субару.

    Коментиран от #15, #33

  • 15 Хахахаха

    6 18 Отговор

    До коментар #14 от "Forester":

    Нямам пари за масло бе брат.

    Коментиран от #30

  • 16 Вазелин Марешки

    5 21 Отговор

    До коментар #13 от "Subi fan":

    Звукът от 300-400мл. Масло което изгаря в цилиндрите.
    А какъв аромат се разнася зад теб след кикдауна ако знаеш... Сещам се за Трабанта на съседа преди 20г.

    Коментиран от #29

  • 17 Вал

    9 3 Отговор
    Ами тези които не разбират от Автомобили , от марката Субару да плуват. То това и им остава .
  • 18 Psssss

    4 1 Отговор
    До Kоментар - АУДИттрс420 | Наката
    ...колко от вас са карали автомобил с Немски и/или Японски CVT? Как точно дефинирахте добър или лош?
  • 19 1944

    8 2 Отговор
    кисело ми е гроздето, ама колата си я бива.
  • 20 БАРС

    13 3 Отговор
    Субаруто си е супер кола мога да кажа чее от тия коли за които няма много хвалби или суперлативи но по здравина превазхожда и най прехвалините не днешни времена немските на заден план спрямо субаруто.Никой не може да ме убеди макар че карам други коли
  • 21 Boris Georgiev

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Наката":

    Много точно написано.
  • 22 Boxer

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Наката":

    Гледах едни руснаци се пробваха такава кутия да я прегреят, казват че.туй й било слабото място. След половин час въртене в кръг на офроуд на водещият му стана лошо и се отказаха... Чувам, че по-новите вариатори били по-надежни. Времето ще покаже, верно ли е.
  • 23 Psssss

    4 1 Отговор
    ..."славното" минало на CVT започна от АУДИ...ВАГ е доста популярен по нашите територии, само помисли колко "нови" автомбили караме ...2002 - 2009
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Jdm

    6 1 Отговор
    Харесвам субару много, ама не и новите. Какви са тия екрани, камери и системи. Колкото повече екстри толкова по чуплива и тежка става колата. Ако искате истинско субару комби по-добре си вземете forester 2.5xt 2005 или impreza wrx.
  • 26 гощо

    2 12 Отговор
    Вътре има напредък! Най после някакъв комфорт! От вън все по грозни стават! Въпросът е продължават ли да са трошляци или са взети мерки по въпроса?!?!

    Коментиран от #34

  • 27 Петър

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Наката":

    И от Субару не я искат тази кутия, но са с вързани ръце. Най-големия им пазар е Америка, но за да присъстват там то трябва да спазят техните еко норми - уви само с тази кутия успяват "някак" да се впишат в регулация.
  • 28 2.0R

    4 1 Отговор
    ЧУК!
  • 29 Subi fan

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Вазелин Марешки":

    Явно не си карал моя Аутбек,на 15к сменям масло и нямам грам липса.
    МОжеш само да си мечтаеш за такава кола.
  • 30 Forester

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хахахаха":

    Благодаря за коментара приятел. Личи си че имаш много малко опит и стаж по отношение на японския автомобил и мотор. Това са най-издръжливите мотори. Карам в момента Тойота с дизелов мотор.Нито капка масло. Съседа ми има аутбак на 10 години. Яко каране и никакви ядове. Навреме смяна на консумативи и то качествени. А що се отнася за това субару с горене на масло то е по вина на неговия собственик. Не навременна смяна на маслото и по възможност най евтино то и не качествено. За голямо съжаление 90 процента от немските мотори си хапват масалце. Това си е фабрично. Карал съм Форд ауди мерцедес фолксваген. Е на всички съм доливал. Не казвам че са по лоши от японските. Но все пак японските са по добри ако не и ная добрите. Късмет приятелю. Беше ми приятна тази дискусия. Поздрави на всички любители на японския автомобил и на тези които се включват в теи коментари.
  • 31 меривата

    8 0 Отговор
    Абе направо ма е яд да купя такава кола!Що нема кво да се счупи по нея!Друго си е всеки ден да човъркаш опелчето....центровки,настройки и т.н.

    Коментиран от #32

  • 32 фен

    1 4 Отговор

    До коментар #31 от "меривата":

    Чета надежден, чета 10 години, безпроблемен... Не знам - Имам Аутбек и треперя и се чудя, кога ще ми изгърмят гарнитурите. Познавам и хора с малките 2.5 двигатели и те по същия начин вече жертва на тея гарнитури. И като ми кажат, че тия двигатели след 20 години горят гарнитурите си и си гънат главите някакси думата надеждност не мога да я събера със Субару. Надявам се тези модели да са излекували тая болест и да карам Субару без да мисля за тея "глупости".
    Иначе да - японското си е японско. Хонда за мен са най-надеждните по отношение на двигател.
  • 33 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Forester":

    Имам форестър и легаси-невероятни машини са👍👍👍

    Коментиран от #35

  • 34 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "гощо":

    Да- взети са,за теб цената е по-висока за да не може да си я купиш и само да плюеш

    Коментиран от #37

  • 35 Forester

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Хайл":

    Вярвам ти хайл. Винаги съм на мнение че няма лоши коли а калпави шофьори. Не искам да обиждам никого. Следващата ми кола ще е форестер или аутбак. 👍😀
  • 36 Forester

    2 0 Отговор
    Качеството определя и цената. Живея и работя за момента в Мадрид. Познавам испанско семейство където три поколения карат субару. Дядото има трибека, сина аутбак а внука форестер. Според тях редовна смяна на масло и филтри. Не искат и да чуят за други марки автомобили. Супер доволни са.
  • 37 гощо

    0 4 Отговор

    До коментар #34 от "Хайл":

    Не се ядосвай сега! Не аз съм виновен,че са трошляци! Харесвам марката,харесвам грозни и различни коли,но тези се излагат!

    Коментиран от #38

  • 38 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "гощо":

    Аз да се ядосвам...не,просто го преместих и не ми пука дали ти харесва субару или не-аз си карам моите