Отидете към основна версия

7 373 36

Chevrolet представи Corvette C8 Stingray

  • chevrolet-
  • corvette c8-
  • stingray

Американският автоконцерн най-накрая представи един от най-чаканите автомобили за 2019-та, а именно Corvette C8 Stingray. Емблематичният модел за първи път е оборудван със средно разположен двигател, като по този начин той трябва да се конкурира по-ожесточено с Ferrari. Суперколата ще се произвежда в Боулинг Грийн, Кентъки, а цената му ще започва от 60 000 долара.

Осмата генерация Corvette е оборудвана с изцяло алуминиев атмосферен 6,2-литров V8 двигател с максимална мощност от 495 к.с. Агрегатът е задвижван от 8-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя, а максималният въртящият момент от 637 Нм се предава само на задните колела, което обещава огромно удоволствие за бъдещите му притежатели. Трансмисията ще има и режим, който позволява на водача да сменя предавките от волана. От 0-100 км/ч Stingray ще ускорява за малко под 3 секунди.

Средното разположение на двигателя, разполагащ със стъклен капак, разтяга дължината на суперколата до 4630мм. В сравнение с предходния модел е увеличена и широчината - 1933 мм, но височината е по-малка - 1234 мм. Размерът на междуосието е 2723 мм, докато теглото възлиза на 1527 кг.

Амортисьорите могат да повдигнат предната част на Stingary с 40 мм, като по този начин той ще преодолява по-лесно неравностите на пътя. Това е възможно благодарение на шасито Magnetic Ride Control. Corvette C8 разполага и със система за управление на сцеплението, работеща с електронен диференциал с ограничено приплъзване. Предният сплитер и задният спойлер пък генерират до 181 кг. притискателна сила при завиване. Освен това, водачът може да избира от шест режима на управление - Weather, Tour, Sport, Track, MyMode и Z, като при последните два може самостоятелно да регулира електрониката на автомобила.

Дизайнът на новия Corvette запазва някои от елементите на своите предшественици, но като цяло е "по-глобален" и е в стила на последните двуместни модели на McLaren и Ferrari. От Chevrolet обещават още „по-ориентиран към водача“ интериор с къс преден капак, който осигурява по-добра видимост.

Новият Corvette идва с обновени задните светлини, широк спойлер и заден дифузьор. Каросерията на автомобила е изработена от алуминий с панели от фибростъкло. От Chevrolet обещават и „ориентиран към водача“ интериор с къс преден капак, който осигурява по-добра видимост. Освен това новият модел получава 20-инчови колела и спирачна система Brembo.

Очаква се суперколата да се появи с още модификации, най-мощната от които да има на разположение около 1000 к.с.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини