Отидете към основна версия

4 472 22

Porsche Taycan ще бъде представен на живо на 4 септември

  • porsche-
  • taycan-
  • електромобил

Дългоочакваното Porsche Taycan е почти тук. Сега обаче имаме официален ден и час за представянето му. Автоконцернът от Щутгарт обяви, че първият му изцяло електрически модел ще направи своя глобален дебют на 4 септември 2019-та. Освен това, събитието ще се предава на живо в специализиран онлайн телевизионен сайт на компанията.


Това обаче не е всичко. Освен датата, от Porsche разкриха, че Taycan ще бъде представен едновременно на събития, случващи се на три ключови места по света: Китай, Канада и Германия. Изглежда, че немският автоконцерн ще атакува с всички сили китайския пазар за електромобили.


До сега, преди официалния дебют, базираната в Щутгарт компания е заявила, че Taycan ускорява от 0-100 км/ч за време под 3,5 секунди, докато от 0-200 км/ч първият електромобил на Porsche развива за по-малко от 12 секунди. Максимална скорост пък е над 250 км/ч.


В допълнение, литиевойонната батерия, с която е оборудван, има брутен капацитет от около 90 кВтч, което я поставя близо до капацитета на батерията на Tesla Model S - 100 кВтч. От Porsche все още не са дали информация за максималния пробег на Taycan, но обещават възможност за същевременно бързо шофиране и бързо зареждане.


Преди време, беше съобщено, че електромобилът ще предлага повече от 500 километра разстояние между две зареждания, като след само 15 минути в контакта той ще получи нови 400 км пробег, благодарение на 800-волтовата система на щутгартския автопроизводител.


Новата ера за Porsche наистина е близо и ние ще имаме възможността да станем свидетели на тази история. Представянето на Taycan ще се излъчи на живо в: 15:00 в Германия, 16:00 в България, 21:00 (CST) в Китай и 9 часа сутринта (UCT-4) в Канада.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.

Свързани новини