Отидете към основна версия

10 247 9

Toyota с нов евтин кросоувър. Ще конкурира Nissan Juke и Renault Captur

  • toyota-
  • кросоувър

Субкомпактният модел ще бъде позициониран с една стъпка под Toyota C-HR

Изпълнителният вицепрезидент на Toyota Europe Мат Харисън потвърди предстоящия дебют на миниатюрен кросоувър, който ще се конкурира с европейските бестселъри от малък клас - Nissan Juke и Renault Captur. Очаква се новият кросоувър да е по-евтин от Toyota C-HR, а дължината на иновацията ще бъде малко повече от четири метра.

Субкомпактното превозно средство ще се базира на платформата GA-B - най-малката версия на „глобалната“ TNGA архитектура. Това означава, че настоящият хечбек Toyota Yaris ще бъде най-близкият "роднина" на новия кросоувър. В интервю за AutoExpress, Мат Харисън даде да се разбере, че за разлика от C-HR, новият модел ще бъде позициониран като практичен нискобюджетен крос-хеч.

Вероятно технически новият модел ще бъде максимално унифициран с четвъртото поколение Yaris. Кросоувърът ще наследи от хечбека не само концепцията на шасито, но и линията от силови агрегати, системата за инфотейнмънт с 10-инчов дисплей, както и цялостния стил на интериорния дизайн.

Възможно е иновацията да получи оригинален корпус и собствено име, а по избор моделът може да бъде оборудван със задвижване на четирите колела - такова предаване вече е тествано на "наточен" Yaris.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.

Свързани новини