Отидете към основна версия

9 867 27

Toyota извади най-екстремния субкомпактен хот-хеч на нашето съвремие

  • toyota-
  • gr yaris-
  • gazoo racing

Новата Toyota GR Yaris 2020 е напълно разсекретена. Субкомпактният хот-хеч на Toyota беше показан на тунинг шоу в Токио и ще се произвежда в малки серии. Наточеният мъник Toyota GR Yaris е разработен фирменото тунинг студио на компанията Gazoo Racing.

Същият екип подготвя и рали шампиона Yaris WRC на От Танак. Хечбекът е оборудван с 1,6-литров трицилиндров двигател, мощността на който е 261 конски сили. Максималният въртящ момент на напомпаното турбо моторче е 360 Нм.

С тези показатели Toyota GR Yaris се превръща в един от най-мощните субкомпактни автомобили от В сегмента. С шестстепенна механична трансмисия, колата развива 230 км/ч, но времето за ускорение до сто все още не е обявено.

Основната характеристика на GR Yaris е задвижването на всички колела, което може да бъде допълнено с предни и задни самоблокиращи се диференциали, които са включени в опциите на модела.

Естествено, от Gazoo Racing са поработили и доста усърдно върху окачването и кормилното управление. Автомобилът има и големи спирачни дискове с диаметър 356 мм отпред и 297 мм отзад.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.

Свързани новини