Отидете към основна версия

6 131 36

Арестуваха двама служители на GM за улична гонка с Corvette C8

  • chevrolet-
  • c8-
  • corvette-
  • арест

Можем да си представим колко забавно е шофирането на новия Chevrolet C8 Corvette Stingray 2020 - автомобил, който се нуждае от писта, за да оползотвори пълния си потенциал. Особено важно е да запомним това, когато се изкушаваме да натиснем педала до долу на обществени пътища, в каквато и да е кола - урок, който двама служители на General Motors научиха по трудния начин миналата седмица. Те са били арестувани за очевидна улична гонка, управлявайки два нови C8 Corvette в Боулинг Грийн, Кентъки.

Според полицията в щата Александър Тим и Марк Деркац са били спрени през вечерта на сряда, 8 януари, за превишаване на позволената скорост от 45 мили/ч (72 км/ч) с над 26 мили/ч (42 км/ч), безразсъдно шофиране и състезание с моторни превозни средства по обществен път. Това обаче не означава, че двамата служители на General Motors са се движели със 71 мили/ч (114 км/ч). Превишаването на ограничението на скоростта с 26 мили/ч е просто горната граница на Кентъки, след която нарушителите трябва да се явят на изслушване пред съдия.

Според местната телевизия WNKY, 27-годишният Тим е управлявал тестов Corvette C8 със 120 мили/ч (193 км/ч), докато 30-годишният Деркац се е движел със 100 мили/ч (161 км/ч). Двамата са били пуснати под гаранция от 1000 долара, а предварителното разглеждане в окръжния съд в Уорън е насрочено за 18 февруари.

Според профилите им в LinkedIn, Тим е инженер, който работи върху индукционни и изпускателни системи, а Деркац е инженер по електротехника. За щастие никой не е пострадал в гонката.

„Знаем за случая, свързан с нашите тестови превозни средства, и в момента се води разследване. Безопасността остава наш основен приоритет. Засега нямаме допълнителни коментари.", отбеляза GM в изявление.

Що се отнася до двата откарани на полицейски паркинг C8 Corvette, те са били прибрани на следващия ден "от собственика" - вероятно представители на General Motors. Според изявлението на автоконцерна остава неизвестно дали Тим и Деркац са все още на работа в компанията.

Ситуацията е особено смущаваща за производителя на суперкари, тъй като марката е тясно обвързана с общността в Боулинг Грийн. Градът е дом на завода, както и на Националния музей на Corvette.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини