Отидете към основна версия

8 844 21

Шефът на Bugatti кара Porsche

  • porsche-
  • panamera-
  • bugatti-
  • vw group

Въпреки че може би си мислите, че изпълнителният директор на Bugatti Стефан Винкелман кара Bugatti ежедневно, ще се изненадате, че той всъщност управлява Porsche - по-точно Panamera Sport Turismo.

Това разкри самият той в интервю пред Autocar. Винкелман също така добави, че кара и Bugatti от време на време, за да изпита от първо лице иновациите на компанията, а покрай обширната му работа с Audi е станал фен и на RS моделите. Все пак, това не е напълно неочаквано предвид обстоятелството, че изборът на автомобили на изпълнителния директор на спортната марката трябва да бъде от гамата на Volkswagen Group.

Винкелман съобщи и че сменя колите си всяка година. В тази връзка, може да се каже, че е въпрос на време преди изпълнителният директор Bugatti да се "качи в нов автомобил", тъй като високопроизводителното комби на Porsche ще получи фейслифт съвсем скоро.

Интервюто на Винкелман обаче не е свързано само с предпочитанията му към колите. Шефът на Bugatti обсъди и следващия ход на компанията. Това е в съответствие с най-новото постижение на марката - преодоляване на бариерата от 300 мили/ч (482 км/ч) с Chiron Longtail, което разви близо 305 мили/ч или 490 км/ч. Изпълнителният директор намекна, че Bugatti ще работи върху достигането на още по-впечатляващи резултати, което означава подобрение по отношение на претискаща сила, поведение на пътя и намаляване на теглото.

Винкелман потвърди и плановете на компанията да произведе вариации на Chiron, но на първо време производителят на суперколии ще се съсредоточи върху доставянето на Divo тази година.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.

Свързани новини