Отидете към основна версия

6 482 9

Новият Seat Leon

  • seat-
  • leon

Испанците от Seat представиха четвъртата генерация на модела Leon. Иновацията е по-просторна, салонът е изменен, разполага с хибридни версии и е успяла да съхрани стилният си екстериор. По време на премиерата бяха показани хечбек и комби версиите, оборудвани със спортния пакет FR.

Интересното е, че Leon, който е съплатформеник на Volkswagen Golf и Skoda Octavia и се прави на същата MQB платформа е станал значително по-голям от Golf. Разликата в дължината на каросерията достига 84 мм, а що се отнася до междуосието - то това на Leon е догонило Octavia - 2 686 мм.

Leon е позициониран като най-младежкият модел в Голфовия клас, което личи най-вече от екстериорната визия. Иначе, концепцията на салона е идентична с тази на съплатформениците Volkswagen Golf и Skoda Octavia - 10.25-инчов дисплей и електронен скоростен лост.

Двигателната гама на Leon ни е позната, заимствана е от тази на Golf - три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови турбомотори с мощност в диапазона 90 - 190 конски сили и с обем от 1.0, 1.5 и 2.0 литра. Агрегатите работят съвместно с механична или с автоматична FSG скоростна кутия.

Особеност е метановият Leon 1.5 TGI, както и Leon eHybrid, който е с мощност от 204 коня. Хибридът може да изминава 60 километра само на ток по цикъла WLTP. От самото начало на продажбите ще е наличен и спортния FR пакет. За момента няма информация за вероятния наточен Leon Cupra.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини