29 Януари, 2020 11:09 6 263 9

Новият Seat Leon

  • seat-
  • leon
Новият Seat Leon - 1

Испанците от Seat представиха четвъртата генерация на модела Leon. Иновацията е по-просторна, салонът е изменен, разполага с хибридни версии и е успяла да съхрани стилният си екстериор. По време на премиерата бяха показани хечбек и комби версиите, оборудвани със спортния пакет FR.

Новият Seat Leon
Сравнение на Seat Leon: стандартна версия и вариант с FR пакет

Интересното е, че Leon, който е съплатформеник на Volkswagen Golf и Skoda Octavia и се прави на същата MQB платформа е станал значително по-голям от Golf. Разликата в дължината на каросерията достига 84 мм, а що се отнася до междуосието - то това на Leon е догонило Octavia - 2 686 мм.

Новият Seat Leon
Сравнение на Seat Leon: стандартна версия и вариант с FR пакет

Leon е позициониран като най-младежкият модел в Голфовия клас, което личи най-вече от екстериорната визия. Иначе, концепцията на салона е идентична с тази на съплатформениците Volkswagen Golf и Skoda Octavia - 10.25-инчов дисплей и електронен скоростен лост.

Новият Seat Leon

Двигателната гама на Leon ни е позната, заимствана е от тази на Golf - три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови турбомотори с мощност в диапазона 90 - 190 конски сили и с обем от 1.0, 1.5 и 2.0 литра. Агрегатите работят съвместно с механична или с автоматична FSG скоростна кутия.

Новият Seat Leon
Seat Leon Sportstourer FR

Особеност е метановият Leon 1.5 TGI, както и Leon eHybrid, който е с мощност от 204 коня. Хибридът може да изминава 60 километра само на ток по цикъла WLTP. От самото начало на продажбите ще е наличен и спортния FR пакет. За момента няма информация за вероятния наточен Leon Cupra.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    9 9 Отговор
    Всичко в този сеат е отлично, освен 2 неща: Пластмасите в интериора и Сумата. В дъстъра също имам пластмаса за по малко пари. Тия ще надвишават 40 бона за какво ми е за тия пари. Няма сметка освен ако е на малко километри след 1-2 години на 2/3 от цената си като нов.
  • 2 Fw190

    17 2 Отговор
    Около 18 пъти по- красив от голфа......
  • 3 Най красивия ВАГ

    15 2 Отговор
    Мисля ,че в момента за парите си това е най красивия ВАГ..Голфа си е направо грозен а Октавия изглежда дооста спокойно ,Леона е с красиви спортни линии а това са само обикновените версии.Очаквам Купра версиите напълно да спечелят надпреварата по красота вътре в Концерна в този клас...

    Коментиран от #7

  • 4 Хах

    2 2 Отговор
    Коги харесваш голф но тва ти грабва окото
  • 5 селянин

    5 2 Отговор
    Volvo да вземат пример от Seat как се прави дизайн на задницата!

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    1 2 Отговор
    Много мяса на фокус, ама много. Освен това изпълнението от снимките с приличен двигател от 150кс започва от 40 нагоре, седалки, джанти, електроника, всичко е опция и отива на 45-50х.лв, за да заприлича на показаното. Ако искате отидете да видите в някой салон базова версия на какво прилича, евтино и скучно, няма как да се опише. Бях ходил да тествам шкода рапид и щях да умра от отегчение за 20мин, не си представям да живея с това ако ще и да ми го подарят. А дали ще харчи 4.9л бензин, по-скоро 8-10л.

    Коментиран от #9

  • 7 авто фен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Най красивия ВАГ":

    Аз мисля точно обратното- това е най-грозния от ВАГ, Голф е най-красив,заедно със Шкода. Всеик има разлино мнение, но този сеат отстрани изглежда много старомодно като от 2010 година, второ много пухкави врати, издути, фаровете и предницата пък са някакви триъгълни, масивна предница,което е равно на анти-спортно, пухква задница, тая кола няма линии, тя е балонеста, сори, грозна. Едиснтвено целия заден стоп е хубав и сравнително хубаво е таблото, защото прилича на таблото на Пежо 308.
  • 8 авто фен

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "селянин":

    Волво имат красива и стилна задница с линии, тази е един балон без никакъв характер.Просто прилича на всяка кола- дали Алфа, дали стар Сеат леон, дали Фиеста
  • 9 авто фен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Шкода Рапид е с най-подредения дизайн отвън който съм виждал, специално предницата е прекрасна, всичко си е на мястото, човек не може да има забележки към такъв дизайн, нищо не дразни, нищо не е прекалено, чудесен подреден дизайн, тя е малко грозновата задницата й и отстрани донякъде ,защото е малко височка. И интериора е много скучен.