Отидете към основна версия

8 820 21

Ето я новата Kia Sorento

  • kia-
  • sorento

В социалната мрежа Facebook бяха публикувани шпионски снимки на новата Kia Sorento - средноразмерният SUV беше заловен от папараци без камуфлаж, така че дизайнът на интериора и екстериора вече не е тайна.

Външно, четвъртото поколение Kia Sorento наподобява актуалния бизнес седан Optima: приликата се постига чрез т.нар. мултимрежеста решетка, която си личи и запазената концепция "тигрова маска", трисекционни фарове и хоризонтални всмукателни отвори в предната броня. Задницата също е подобна на Optima.

Вътре архитектурата на Sorento също е идентична с Optima. Единствената разлика е разположението на въздуховодите, конструкцията на централния тунел и местоположението на някои органи за управление. Както на седана, така и на кросоувъра, автоматичната трансмисия се управлява от шайба, на двата автомобила е монтиран и един и същ волан.

Малко се знае за моторната гама на новия Sorento. Очаква се Sorento да се сдобие с двигатели от семейството Smartstream със система за непрекъсната промяна във фазите на отваряне на всмукателните клапани. Освен това могат да се появят „меки“ хибриди и такива със зареждане от мрежата. Възможно е водещата версия на Sorento да бъде оборудвана с 3,8-литров V6 двигател.

Южнокорейските медии смятат, че "местната" премиера на новия Sorento ще се състои на 17 февруари. Тогава Kia ще назове цените на новите модификации за местния пазар и ще започне продажбите. Ако времето на стартирането на продажбите за вътрешния пазар се потвърди, световният дебют почти сигурно ще се проведе през март на автомобилното изложение в Женева.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини