Отидете към основна версия

8 174 18

Само за автомобилни фенове: Истината за Ford v Ferrari

  • ford v ferrari-
  • документален филм-
  • автомобили

Подготвя се премиерата на ексклузивен документален филм за историята, която е в основата на блокбастъра Ford v Ferrari. Малко сюжети в автомобилната история са толкова увлекателни, колкото конфронтацията между Ford и Ferrari на Льо Ман. Ford-ът в крайна сметка печели тази битка през 1966 г., а прототипът GT40 е първият, който вижда карирания флаг още три пъти преди края на десетилетието.

Историята за първата победа на Ford GT40 на култовата писта стана изключително популярна не само сред автомобилните фенове и всичко това благодарение на филма „Форд срещу Ферари“ с Мат Деймън и Крисчън Бейл в главните роли. Филмът, който вече е номиниран за „Оскар“, е посветен на легендарния дизайнер Карол Шелби, състезателят Кен Майлс и подготовката им за известната надпревара на състезанието в Льо Ман през 1966-а. Но вярно ли е всичко, показано в блокбастъра?

Разбира се, в Холивуд те са склонни да преувеличават, разпалват ситуацията, активно да добавят драми и други подобни. Наистина ли от Ford се намесват толкова сериозно в екипа? Майлс и Шелби били ли са се? Кой друг е подготвил за състезанията Ford GT40? Какво общо има Якока? И въобще, каква е тази кола, която изненадващо се появи от Англия? (спойлер - марката Lola) Накрая, основателят на Ferrari Енцо Ферари всъщност гледал ли епичната битка със собствените си очи, седнал на подиума?

На тези и много други вълнуващи въпроси ще се отговори с документален филм, създаден от Motorsport Network. Направихме много ексклузивни интервюта с експерти, използвахме собствени материали и снимки от обширни архиви, а също поканихме специални гости - деветкратният победител в Льо Ман Том Кристенсен и синът на Кен Майлс, Питър.

Холивудската интерпретация на събитията е завладяваща, но, меко казано, мълчи за нещо много важно. Документалният филм на Motorsport Network разказва истинската история на един от най-драматичните моменти в световния автомобилен спорт. Не го пропускайте.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини