Отидете към основна версия

4 601 107

Още фабрични дефекти в Tesla Model X

  • tesla-
  • model x-
  • сервизна акция-
  • дефекти

Американската компания отзовава поради фабричен дефект 15 000 кросоувъра, продадени в САЩ и Канада. Електромобилите ще бъдат изпратени за ремонт, заради производствена грешка. По-конкретно става дума за неизправност в кормилната система, поради която водачът може да има затруднения с управлението, което увеличава риска от злополука.

The New York Times, позовавайки се на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ и Министерството на транспорта на Канада, заявиха, че кампанията за ремонт засяга електрическите автомобили, пуснати през 2016 година, но не по-късно от средата на октомври. Откритата неизправност е характерна и за други модели на марката - по подобна причина през 2018 г. бяха върнати в сервизите 123 000 екземпляра от Model S.

През 2017 г. 50 000 Model S и Model X пък се нуждаеха от проверка поради евентуален дефект в електрическата паркинг спирачка. Прегледът включваше електрически автомобили, събрани от февруари до октомври 2016 г. Тогава компанията заяви, че неизправността е причинена от некачествени части от поддоставчик, които пречат на ръчната спирачка да освободи колелата.

Заради този проблем не е регистрирана нито една авария. През годините Tesla връща коли в сервизите доста често. Електрическите автомобили са посещавали сервизите заради дефектни седалки Model X, дефектни механизми на предпазните колани и заради печално известните въздушни възглавници Takata.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.

Свързани новини