Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 10:09 4 593 107

Още фабрични дефекти в Tesla Model X

  • tesla-
  • model x-
  • сервизна акция-
  • дефекти
Още фабрични дефекти в Tesla Model X - 1

Американската компания отзовава поради фабричен дефект 15 000 кросоувъра, продадени в САЩ и Канада. Електромобилите ще бъдат изпратени за ремонт, заради производствена грешка. По-конкретно става дума за неизправност в кормилната система, поради която водачът може да има затруднения с управлението, което увеличава риска от злополука.

The New York Times, позовавайки се на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ и Министерството на транспорта на Канада, заявиха, че кампанията за ремонт засяга електрическите автомобили, пуснати през 2016 година, но не по-късно от средата на октомври. Откритата неизправност е характерна и за други модели на марката - по подобна причина през 2018 г. бяха върнати в сервизите 123 000 екземпляра от Model S.

През 2017 г. 50 000 Model S и Model X пък се нуждаеха от проверка поради евентуален дефект в електрическата паркинг спирачка. Прегледът включваше електрически автомобили, събрани от февруари до октомври 2016 г. Тогава компанията заяви, че неизправността е причинена от некачествени части от поддоставчик, които пречат на ръчната спирачка да освободи колелата.

Заради този проблем не е регистрирана нито една авария. През годините Tesla връща коли в сервизите доста често. Електрическите автомобили са посещавали сервизите заради дефектни седалки Model X, дефектни механизми на предпазните колани и заради печално известните въздушни възглавници Takata.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Джуган

    36 17 Отговор
    Поддоставчик бил виновен? Нали Св. Илон си правеше всичко сам. Да не забравя, бодро норвежко ха ха ха ха ха

    Коментиран от #33, #71

  • 3 Аха

    17 16 Отговор
    Нали Тесла нямала възможност да отзовава коли? Май има възможност да отзовава и вече са го правили! А за специалистите отгоре, да видят колко отзовават Тойота!

    Коментиран от #5, #25

  • 4 ГосТ

    15 19 Отговор
    Клоуни. К'во ни занимавате с тея паляци.
  • 5 ГосТ

    26 15 Отговор

    До коментар #3 от "Аха":

    Да де,ама Тойота не обвиняват доставчиците 😄 Защото си правят сами всичко, а паляка купува абсолютно всичко и прави сбирщайн. Битак. И да сравняваш Тойота или който и да е производител с тая пародия е смешно 😄

    Коментиран от #7, #8, #12, #15

  • 6 Боби

    18 2 Отговор
    Няма марка която да не отзовава коли. В момента Нисан отзовава доста модели заради проблем в спирачната уредба. Едните ги отзовават, че пушат другите че се палят, трети не спират и така. Нищо ново. Тема за хейтърите.
  • 7 Боби

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    Да пишеш, че най-търсената електрическа кола и една от най-скъпите марки в света е смешна е смешно!

    Коментиран от #13

  • 8 Боби

    15 8 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    Тойота си правят сами всичко? До колкото си спомням използваха въздушни възглавници Таката!
  • 9 гøст

    9 12 Отговор
    Е да, ама Тесла ей сега ще оправи всички проблеми като ъпдейтва софтуеъра, може и да опъне палатките ако се наложи, докато пушилниците се редят и чакат по една година да им дойде реда за ремонта.
  • 10 Джуган

    24 6 Отговор
    Илон Мъск опроверга всички разбирачи и доказа на света че глупаци с пари има мноооого.

    Коментиран от #26

  • 11 Тесла

    7 1 Отговор
    Тесла мирна нестои, теслата все на някой трябва да го зачука (пирона).
  • 12 Електрошок

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    За да е още по-голяма радоста ти,прочети биографията на Мъск,как купува клапани за ракетите си от железарията и пак лети в космоса!Тя биографията Му не е реферирана,ама и теорията на относителноста на Айнщайн не беше.

    Коментиран от #14

  • 13 Haters gona hate

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Боби":

    Пич и Coca Cola е скъпа марка ама за мен е пълен боклук .

    Коментиран от #18

  • 14 Госあ

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "Електрошок":

    А би трябвало, би трябвало. Биографията да се проверява щателно. При айнщайн, недоумението е как е минала публикацията му,без да цитира всички преди него....а палячото (мъск,щото и другия е такъв,но поне има 3 реферирани публикации и диплома) е летял в космоса само като е бил напушен.
  • 15 Borislav Popov

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    Е, как да не са обвинявали, малко ли отзиви направиха заради Таката ? Всички правят отзиви и немски и японски и корейски призводители, а някой компании и до милион коли отзовават. Но тук сега и Тесла отзовала 15 000 кросоувъра и вие сте готови да напълните гащите от кеф. По спокойно, не е станало нищо страшно, ще ги отзоват, ще отстранят дефектите и всичко ще си дойде на мястото.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Komapak

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Явно проблема е сериозен иначе ще бръкнат в софтуера дистанционно и хоп, готово. 😂😂😂
  • 18 Komapak

    4 6 Отговор

    До коментар #13 от "Haters gona hate":

    Не знам дали имаш представа, но кока кола притежават Хюлет Пакард! Дори не можеш да си представиш колко са големи.
  • 19 Електрошок

    10 5 Отговор
    По данни от реферирани източници се ожених,та после ривах до развода!Извод-не вярвам на реферирани статии,на дойче веле и на автопроизводители с разход 1,5!
  • 20 Зомби с квадратен волан

    6 15 Отговор
    Автомобилът е иновативен, има сложни системи, стават такива неща. Спомням си Шевролет какви проблеми имаха с Кобалт и други модели.
    Нека си имам аз една Тесла Х, пък ще ги мъчим тия "проблеми", измислени от нефтеното лоби.

    Коментиран от #28

  • 21 Госあ

    5 10 Отговор
    Работата на Рьонтген е сто пъти по добра и истинска. На айнщайн му обясняват вселената, а не обратното. Примерно, обясняват му,че вселената се разширява, че откраднатият от него математически апарат предполага съществуването на черни дупки, че не може да бъде определена позицията и скоростта на един електрон в електронната обвивка еднакво точно и те така. А сега чакаме третото неутрино, защото теоретично се предполага за по бързи неутрино, тъй като тези частици почти не взаимодействат със средата.

    Коментиран от #23, #29

  • 22 Госあ

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "Факт!":

    Приноса на чифута лайнщайн към света е неговия призив и неколкократни молби за използването на ядрено оръжие през ВСВ. Разбира се, той няма нищо общо с направата му.
  • 23 Електрошок

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Ти чакаш трето неутрино вече колко години,ама май от Церн още тогава се усъмниха в допустима грешка.Другото бяха журналистически интерпретации.

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "Електрошок":

    Доколкото знам са две, и двете ги замазаха с грешки. Затова сега чакам третото,да видим какво ще кажат. А доколкото четох,това няма да бъде кой знае каква изненада. Няма да е първата константа,от зашитата му теория, която да бъде изхвърлена в кофата
  • 25 Random

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Аха":

    Тойота са продали много повече
  • 26 Антиелектрика

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Джуган":

    Недей и ти сега. Помниш ли гост хаха как се плюнчеше, че Тесла не отзовавала и нямала сервизни акции, защото колите им нямали дефекти? Сега си трае или пише с други никове, но аз помня простотиите и лъжите му.

    Коментиран от #68

  • 27 Кольо

    3 7 Отговор
    Те скапаните германци един софтуер немогат да направят за скапания голф който искат да ни продават на безумна цена.Каму ли цяла кола!
  • 28 Антиелектрика

    12 6 Отговор

    До коментар #20 от "Зомби с квадратен волан":

    Теб параноята оставя ли те някога? Какво нефтено лоби, каква иновативна система, какви 5 лева? Сигурно Тесла е първата кола с волан и кормила уредба. По-тъпо оправдание не бях чел.
  • 29 Антиелектрика

    11 5 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Забелязвам, че много мразиш Айнщайн и си готов да се излагаш до последно. Само не разбрах кой му е оборил Теорията на относителността? Няма черни дупки ли? Или фотонът няма дуалистичен характер на вълна и частица? Или пък времето не тече по различен начин в зависимост от гравитацията и скоростта, на чиито принцип работят всички GPS - и? Или че светлината не се изкривява заради изкривяването на време-пространствени континуум, доказвайки че слънцето може да служи като леща с фокусно разстояние 550 АЕ (1АЕ е разстоянието между Земята и Слънцето). Хайде спри се вече, смешно е да отричаш поради неразбиране.

    Коментиран от #32, #35, #36, #38

  • 30 HitDobavki

    5 3 Отговор
    Fake news! Питайте миксеро-поклонниците!?!
  • 31 Госあ

    4 5 Отговор
    Коментара ти отново е елементарен и изобщо не взема предвид написаното от мен. Видно е ,че нямаш дори енциклопедични познания за развитието на науката и физиката. Излишно е да спорим.
  • 32 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "Антиелектрика":

    31 е към теб.

    Коментиран от #34

  • 33 Говорим за първите бройки

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джуган":

    Първият модел на марката се правеше изключително от чужди фирми. Тесла дори нямаше завод. После си купи завод и започна да сглобява с материали от поддоставчици. В Германия ще първият завод, в който Тесла ще си произвежда почти всичко сама.

    Дори там обаче, да не мислиш че ще си произвежда всяко болтче сама? В случая, авторите на статията са пропуснали да споменат че става въпрос за ръждясващи болтове на кормилната уредба доставена от Bosch. Да не мислиш че Bosch са произвели тези болтове? Те също са ги взели от поддоставчици и са били прецакани, защото в момента ремонтите са за тяхна сметка, както преди това бяха за модел S, по същата причина. Ръждясващи болтове. Цялата сервизна акция се състои в смяна на болтовете. Ако болта не може да се развие или се счупи, само тогава се сменя цялата кутия.
  • 34 Антиелектрика

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Госあ":

    Щом казваш. Успех в празнословенето.

    Коментиран от #39

  • 35 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "Антиелектрика":

    Като начало, не е зле да се запознаеш с Поанкаре, Лоренц, Минковски. Продължи с Хабъл и Шварцшилд и накрая с Нилс Бор,Макс Борн,Хайзенберг и Дирак
  • 36 Госあ

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Антиелектрика":

    Та в крайна сметка, исках само да кажа, че теорията не е негова, следствията също. А неговата константа отпада.

    Коментиран от #37

  • 37 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    Ми като не е неговата, чия е ? Дай го да го видим този хубавец.

    Коментиран от #43

  • 38 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "Антиелектрика":

    Гравитацията е частица. А пространството и времето сами по себе си не съществуват. Според Минковски. Та така,не че съм физик,но поне имам някакви елементарни, енциклопедични знания.

    Коментиран от #41

  • 39 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Антиелектрика":

    А, и работя със спектрофотометри, масспектрометри и ядрени спектроскопи. Моето момче.

    Коментиран от #42

  • 40 Елактрошок

    2 2 Отговор
    За любителите на германските автомобили да кажа,че доскоро работех във фирма,която произвежда части за тях и е подизпълнител на друг подизпълнител на турска фирма! За качество и заплати се досещате!
  • 41 Антиелектрика

    5 4 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    Не думай. И как е доказано това, че гравитацията е частица и времето и пространството не съществуват? Как така след като не съществува време и пространство гравитацията е частица, след като определението за частица е свързано с пространството? Я извикай гост хаха да си говорите за етера и да плюете по Айнщайн, защото не проумявате възгледите му.
  • 42 Антиелектрика

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    Е и? Пиши в научните журналчета, за които пишеше, че си много на ясно и ще ти стискаме палци да спечелиш Нобелова награда по физика.

    Коментиран от #44

  • 43 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Към тези от #35 ,добави Оливър Хевисайд,Толвър Престън, Олинто Де Прето, Анри Поанкаре, Фриц Хазеньорлм. Ще видиш и откъде идва прочутото му уравнение за масата и енергията.

    Коментиран от #45, #52

  • 44 ГосТ

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "Антиелектрика":

    Пиша, пиша 😉. Не пиша само по форумите, неща разбрани ,недоразбрани .

    Коментиран от #46

  • 45 Антиелектрика

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "Госあ":

    Вече съм напълно сигурен, че никога не си чел Теорията на относителността. Айнщайн никога не е твърдял, че това е негова формула. Нямам време да ти обяснявам за какво се отнася, както и какво са отправни системи, на които се базира теорията му.

    Коментиран от #51

  • 46 Антиелектрика

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "ГосТ":

    Ами що така не си получил Нобелова награда все още?
  • 47 Госあ

    2 2 Отговор
    За пространството и времето виж Минковски, а за гравитационната вълна,има достатъчно информация.
  • 48 Електрошок

    2 2 Отговор
    Чарлз Нордман пише,
    "Те ще покажат, че заслугата за повечето от нещата, които понастоящем сеприписват на Айнщайн, всъщност се дължи на Поанкаре" и ".според релативистите именно измервателните пръти създават пространство,часовниците.Всичко това е било известно от Пуанкаре и други много предивремето на Айнщайн, и човек прави несправедливо отношение към истината,като му приписва откритието.

    Коментиран от #49

  • 49 ГосТ

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "Електрошок":

    Точно това ти писах,изключително странно е как е минала публикацията му в рефериран журнал,при положение, че липсват цитати....Макс Борн е бил потресен
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ГосТ

    5 2 Отговор

    До коментар #45 от "Антиелектрика":

    Всъщност се чудя, кое точно е негово освен прочутата му космологична константа 😄 Та затова и са сравними с мъск,събрали са оттук оттам по нещо и са предложили продукт. Както казах обаче, поне евреина е имал диплома и три реферирани статии.

    Коментиран от #53

  • 52 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Госあ":

    Факти, доказателства, къде е написано, че тези които ти тук ги изреждаш, са автори на теорията на относителноста ? Ти не се обиждай но ми се струва, че на теб не само една дъска ти хлопа.

    Коментиран от #54

  • 53 Антиелектрика

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "ГосТ":

    Чети де. Но явно вярваш още в етера и гравитона, които са отречени отдавна, както и плоската земя.

    Коментиран от #58

  • 54 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    Можеш да прочетеш тази книга https://www.dymocks.com.au/book/einsteins-plagiarism-of-the-general-theory-of-relativity-by-christopher-jon-bjerknes-9781544900872 аз ще го направя на по късен етап

    Коментиран от #60

  • 55 Електрошок

    3 3 Отговор
    Алберт Айнщайн (1879 - 1955), "Човекът на века" на Time Magazine, написал дълъг трактат за специална теория на относителността (всъщност той се нарича "На електродинамиката надвижещите се тела", 1905а), без да изброява всички препратки. Много от ключовите идеи,които представи, бяха известни на Лоренц (например трансформацията на Лоренц ) иПуанкаре, преди Айнщайн да напише известната книга от 1905 година.
    Както е типично за Айнщайн, той не открива теории; той просто ги управляваше. Той взел съществуващо знание, подбрал и избрал идеите, които харесвал, и ги изплел в приказка за приноса му към специалната относителност. Това беше направено с пълното знание и съгласие на много от неговите колеги, като например редакторите в Annalen der Physik.
    Най-разпознаваемото уравнение на всички времена е E = mc 2се приписва единствено на Алберт Айнщайн (1905).Обаче, преобразуването на материята в енергия и енергия в материята е било известно насър Исак Нютон ( "Груби тела и светлина се превръщат един в друг ", 1704). Уравнениетоможе да бъде приписано на S.Tolver Preston (1875), на Jules Henri Poincaré (1900; споредBrown, 1967) и на Olinto De Pretto (1904) преди Айнщайн.

    Коментиран от #56, #93

  • 56 Антиелектрика

    7 2 Отговор

    До коментар #55 от "Електрошок":

    Конспиративните теории нямат място в науката. Само да попитам кой преди това е изказал хипотезата, че фотонът е и вълна и частица? Кой преди това е твърдял, че време и пространство са едно? Кой преди това е казал, че времето на Земята тече по-бавно от това в открития космос? Кой преди това е казал, че гравитацията изкривява време-пространството и светлината? Хайде стига глупости, преди да търсите под вола теле, прочетете Теорията на относителността в оригинал, а не свободни съчинения по нея.

    Коментиран от #57, #61, #65, #74

  • 57 Антиелектрика

    6 0 Отговор

    До коментар #56 от "Антиелектрика":

    И още един въпрос - кой доказва, че няма по-висока скорост от скоростта на светлината?
  • 58 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "Антиелектрика":

    Чети и за Хилберт. Че го пропуснах. А ти явно вярваш в статичната вселена,което е още по нелепо и от плоската Земя. А гравитационни вълни са пряко наблюдавани. Физиката преди всичко е експериментална наука.

    Коментиран от #59

  • 59 Антиелектрика

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "Госあ":

    Я пак? Кога и къде в Теорията на относителността се казва, че Вселената е статична? Даже напротив, след като времето тече по различен начин в нея, тя никога няма да е статична. Ти чел ли си я?

    Коментиран от #62

  • 60 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    Аз каквито книги и учебници е трябвало да прочета, съм ги прочел отдавна и за разлика от теб много добре съм запомнил и асимилирал, прочетеното от мен. А тези твои просташки книги, сам си ги чети, че ха дано поумнееш но от четене на подобни книги, едва ли.. Някой от по горните коментатори те беше нарекъл пустослов и сигурно сам не подозира човека, колко е прав.
  • 61 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Антиелектрика":

    Така е, точно затова веднъж завинаги нещата трябва да се кажат. Примери има и други, като дарвин и Ламарк, джеймс уотсън и морис уилкинс. Модела на двойната спирала е пример за нахалството на някои плебеи, влезли с лакти в рицарския клуб. Приноса на проскубания дядка,който обра лаРВите за ДНК е че взема ренгенострукторния анализ от една лаборатория и го носи на човека, който го разчита. За гравитацията на Нютон също има много въпросителни, щото май не е била ябълката, а Робърт Хук,Кристофър Рен и Едмънд Халей
  • 62 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Антиелектрика":

    Космологична константа на айнщайн
  • 63 По темата

    4 0 Отговор
    Какво общо имат фабричните дефекти на Тесла с Айнщайн ?

    Коментиран от #66

  • 64 Електрошок

    2 6 Отговор
    Пич,много си зле!Не мога да ти препоръчам като госта с рошавото Т да четеш изброените от него книги,защото нямаш критично мислене!Трябва да почнеш от Рене Декарт да се научиш да разсъждаваш и да се съмняваш!А дано,ама надали-Пауло Коелю:)
  • 65 ГосТ

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "Антиелектрика":

    А ти всъщност какво разбираш от наука и каква връзка имаш ? Това че си прочел нещо в 10 клас (на съответното ниво) не те прави учен.други са критериите. Та за Хилберт, чувал ли си. А за Хабъл и каква е връзката с айнщайн. Аз съм лаик в областта, но ти си много бос.

    Коментиран от #69

  • 66 ГосТ

    2 8 Отговор

    До коментар #63 от "По темата":

    Общото между мъск и айнщайн е,че са плагиати и са набедени за гении на човечеството,а най много са просто едни мениджъри. все пак съм писал за предимствата на евреина.

    Коментиран от #67

  • 67 Електрошок

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "ГосТ":

    Опааа...Къде буташ Мъск до Айнщайн!?В положението на Мъск са били по-скоро Бардийн и Шокли-смеели им се и им се подигравали за "безсмислените"занимания с "някакви кристали".Това накарало Шокли да се изкаже,че ще стане дарител на семенна течност за да намалеят глупаците!
  • 68 Джуган

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Антиелектрика":

    “гост” може да си е заминал за Норвегия хахахахах

    Коментиран от #70

  • 69 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "ГосТ":

    Колко пъти да те питам ти чел ли си Теорията на относителността? В 10-ти клас нито се учи, нито тогава я имаше в библеотеките. А цитирането на имена, не прави по-малко тъпа цялата ти теза. Хъбъл наблюдава червеното изместване и разширяващата се Вселена, което не отрича по никакъв начин Терията на относителността.. Та ако ще продължаваш да пишеш простотии, поне ми кажи чел ли я, все пак е 50-на страници теория и мисловни експерименти с 50 - на страници математически апарат.

    Коментиран от #76

  • 70 Антиелектрика

    5 0 Отговор

    До коментар #68 от "Джуган":

    Или да са му спрели тока в Добрич и сега да пътува за Пловдивското село на баба си, че там има ток и неограничен нет хахахаха
  • 71 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джуган":

    Колани, седалки, еърбег и кормилни рейки ли да прави? Прави си батерия, двигатели, купе, електроника и софтуеър. Със спирачките проблемът се оказа корозиращи болтове от доставчика, за това той ли е виновен?

    Коментиран от #72, #73, #75, #77

  • 72 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Нали ти беше този, който плямпаше, че Тесла не отзовава автомобили, защото нищо не им се поврежда?
  • 73 Q4 00

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Даже и това не правят ,правят го в Норвегия хахаха
  • 74 Електрошок

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Антиелектрика":

    Жул Анри Пуанкаре (1854 - 1912) е велик учен, който е допринесъл значително за специалната теория на относителността.Поанкаре:
    1."скицира предварителен вариант на специалната теория на относителността"2."заяви, че скоростта на светлината е пределна скорост" (в неговата книга от1904 г.от Бул.от Sci.Math.28, Поанкаре посочва "нова механика, където инерцията, нарастваща със скоростта на светлината, ще се превърне вграница и не се превишава ")3.предложи, че "масата зависи от скоростта"4.("формулира принципа на относителността, според който нито един механичен или електромагнитен експеримент не може да прави разлика между състояние на равномерно движение и състояние на покой".Давам ти кратък пример какво е плагиатствал Айнщайн само от Поанкаре.Да ти е познато!?#64 е за теб! Ти сигурно си и от тия наивници,дето смятат,че Джон Атанасов е измислил компютъра!!Хахахаааа(не съм норвежеца)

    Коментиран от #78

  • 75 Джуган

    8 2 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Хич не ми дреме кой е виновен, на капака на таралясника пише Тесла, хахахахах. Как е времето в Норвегия, хахахахаха? Успя ли да купиш акции на $969, Р/Е =150 хахахахах? Илон казва ли кога ще препрограмира мозъците на сектантите, хахахахахахахахаха (и т.н.)
  • 76 ГосТ

    4 5 Отговор

    До коментар #69 от "Антиелектрика":

    Не смятам да си губя времето повече с теб. Математическия апарат е на Хилберт,Поанкаре и Лоренц. Космологичната константа (Λ) е константа въведена от Алберт Айнщайн през 1917 г. за да имат решение неговите уравнения на гравитационното поле в общата теория на относителността, които описват стационарна, независима от времето Вселена. "Въвеждането на константата дава възможност решението на Айнщайновите уравнения да е независимо от времето, но резултатът описва състояние на неустойчиво равновесие. Въпреки модела на разширяващата се Вселена на Александър Фридман от 1922 г-на, в който не е необходима космологична константа, предположението на Айнщайн за статичността на Вселената се е приемало за смислено до практическото доказване на откритието на Едуин Хъбъл, че Вселената се разширява (закон на Хъбъл)." А пък физиката,коята съм учил,не е предполагала тази теория. Слава богу. И изобщо не смятам да си губя времето с нея. Ако ще чета нещо, то по добре да бъде нещо оригинално и съвременно.

    Коментиран от #79, #95

  • 77 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Батериите са японски, електрониката немска. Софтуера всякакъв, най вече Bosh. Досущ като айнщайн. А въпросният единствено лъже хората,другото колкото и да е малко, го правят инженери и механици. А не паляци.
  • 78 Антиелектрика

    7 1 Отговор

    До коментар #74 от "Електрошок":

    Какъв Джон Атанасов пък сега? Дадох ти доста неща произлизащи от Теорията на относителността, ти ми даваш някакви смешни статии. Само да те светна, че Айнщайн получава Нобелова награда за фотона, не друг. Естествено, че Айнщайн лежи на труда на много други учени, но да го отричаш е признак на скотоумие или параноя.

    Коментиран от #81, #82, #84

  • 79 Антиелектрика

    9 2 Отговор

    До коментар #76 от "ГосТ":

    Т. е. ти никога не си чел Теорията на относителността, но я оспорваш? Нямам повече въпроси, г-да съдебни заседатели. Живей си в измисления свят на БАН.

    Коментиран от #80, #83

  • 80 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "Антиелектрика":

    По добре, отколкото да съм я чел и нищо да не съм разбрал 😄 Поне знам какво е направил Хабъл и кой е Поанкаре.
  • 81 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #78 от "Антиелектрика":

    Нобелова награда за фотона 😂 Бате,ти имаш ли представа колко имена са свързани с него ?
  • 82 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #78 от "Антиелектрика":

    Нещата, които пишеш са изключително елементарни. Затова и предположих, че си ги чел 10 клас. Ако мислиш, че разбираш от физика си за оплакване.
  • 83 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "Антиелектрика":

    И не,не я оспорвам ,а казвам че е плагиатство. Не съм физик,за да я оспоря. Плагиатство, защото не са цитирани хората преди това и всички частни случаи са направени от други хора, и без необходимостта от тази теория. Включително са внесени поправки. Това е което казвам.
  • 84 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #78 от "Антиелектрика":

    Кои я е тази информация ? Че GPS' а работи благодарение на айнщайн 😂, или че законът на Хъбъл по никакъв начин не оспорва константата на айнщайн вкарана в уравненията "му" ? Казах ти, пространство времето е дефинирано от Минковски, а Шварцшилд предполага съществуването на черни дупки на база на математическия апарат на Хилберт.

    Коментиран от #85

  • 85 Електрошок

    6 6 Отговор

    До коментар #84 от "Госあ":

    Не си губи времето!Тоя е като репей-нема отЪрване!Ше земе да са гътне от напъване!Момчето не е виновно.Знаеш какво е чифутска пропаганда-вкараш ли се във филма нема лечение!Физика съм учил 1971г.Нямаш представа пък тогава каква манипулация беше!Сега благодарение на интернет някои прогледнаха,но други затъпяха още повече!Това е целта!"ТЕ"владеят СМИ!

    Коментиран от #86

  • 86 Антиелектрика

    8 3 Отговор

    До коментар #85 от "Електрошок":

    Падаш отново на ниво елементарни обиди. Сигурно и ти не си чел Теорията на относителността, но пък това не ти пречи да се пениш и да свеждаш всичко до това, че Айнщайн е евреин. Иначе плещеше глупости за Исак Нютон, само че и той е евреин. Вие двамата да не сте издатели на вестник Шок - единия пише 100 поста без да каже нищо, другия го гони параноята. Що за безмозъчност е да плюеш по нещо, което не си чел и очевидно не разбираш? Неразбраните "гении" - единия безделник в БАН на заплата да търка дъртите спектрометри, а другия неосъшествен майстор със завършено СПТУ. Нобеловата награда ви зове, дерзайте.

    Коментиран от #88

  • 87 Електрошок

    3 6 Отговор
    Само въпроса дали съм""чел"Общата теория на относителността"показва какъв чушкопек стои зад него!Тя не се чете-чете се Чудомир например-тя се ИЗУЧАВА!Но не можеш да я изучаваш без си изучил всичко от Нютон насам.И когато стигнеш до Айнщайн,ще разбереш,че всичко това,което той обобщава(плагиатства) е вече открито.И преди съм ти писал,че нямаш данни да се занимаваш с техника,камо ли с наука.Не е лошо да се примириш с това!Място има за всички под слънцето!

    Коментиран от #89, #90

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #87 от "Електрошок":

    👏 това е коментара
  • 90 Антиелектрика

    8 3 Отговор

    До коментар #87 от "Електрошок":

    Изучава се учебник, а не труд. Ясно е, че не си я чел и за това отново обиждаш с тъпи епитети за чушкопеци. Та все пак мерси за обидите, защото написани от неграмотник като теб, звучат като комплимент.
  • 91 Антиелектрика

    9 4 Отговор

    До коментар #88 от "ГосТ":

    Твърде си жалък. Цървул ще викаш на друг, защото подобни обиди не съм си позволил към теб. Красноречив факт, че си комплексар мразещ евреи и американци.

    Коментиран от #92

  • 92 ГосТ

    2 3 Отговор

    До коментар #91 от "Антиелектрика":

    Истината е, че съм ти написал няколко поанти, на които не си дал никакви смислени отговори. Но за сметка на това обсъждаш професии и институции и заплати. И понеже съм учен в съвремена мултидисциплинарна област, не те знам ти откъде се обаждаш, съм споделил гледната си точка за айнщайн, дарвин и уотсън. Всички с малки букви. А, и за ябълката на нютон има много въпросителни. Това е конспирацията в науката. Науката е социална.
  • 93 Ивайло Пенев

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Електрошок":

    Това са глупости и веднага пояснявам защо! Във физиката, както и във всяка научна дисциплина учените се позовават на предишни автори и трудове. Айнщайн не прави изключение, той винаги посочва автора, според когото конкретна идея се смята за доказана. Но - от едно изречение да си вадиш извода, че някой е стигнал до идеята за превръщане на материята в енергия, но видиш ли, някой му отнел почестите, е нелепо! Нютон е могъл да посочи изчисления, доказателство за това, но не го е направил. Идеята е доказана доста по-късно от друг.

    Коментиран от #94, #98, #106

  • 94 Антиелектрика

    6 2 Отговор

    До коментар #93 от "Ивайло Пенев":

    Не се хаби. Как ще те разбере някой, който не е чел книжлето от 100 страници, но се напъва да плюе.
  • 95 Ивайло Пенев

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "ГосТ":

    Само да вметна, че физиците по принцип доразвиват основните положения във физиката. Айнщайн е предполагал, че Вселената е статична, друг физик доказал, че това не е така. Това не прави Айнщайн некадърник и плагиат. Всеки греши, а това е предположение. Ако имаше натиск спрямо отделните учени, то ти днес нямаше и да подозираш с какво са допринесли те за науката!

    Коментиран от #96

  • 96 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #95 от "Ивайло Пенев":

    Плагиат го прави това, че не цитира. Казвам го от кухнята. Мисля че съм казал достатъчно ясно поправките. Хабъл и Хилберт. Сигурен съм че, гнилите ябълки са много. Трябва да коментирам с физик,а не с някой чел нещо и даващ за пример GPS 'a и говорещ,че законът на Хабъл бил в съгласие с твърденията на айнщайн. Който е бил разбит в реферирани списания по въпросите за неопределеността в квантовата механика.

    Коментиран от #97, #99

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ГосТ

    1 4 Отговор

    До коментар #93 от "Ивайло Пенев":

    Това е проблема, не е посочил авторите. Такава статия днес няма да мине. А колко са били кореспонденциите с други, които не са споменати изобщо е друг въпрос. Грешките от събраните предходни теории,трети въпрос.
  • 99 Ивайло Пенев

    4 0 Отговор

    До коментар #96 от "Госあ":

    Как да си говорим за физика, като аз съм забравил почти всичко по въпроса, а ти продължаваш явно да се занимаваш с тази дисциплина?! А как се съотнася теоретичната физика и Айнщайн с отзованите 15 хил автомобила на "Тесла"?! Има редица мениджъри, които печелят милиони месечно и едва ли ще се хванат с хвалби с доходите си и чепкане с хора, които нищо не разбират от мениджмънт (пример ти давам). А и къде е удоволствието във всичко това?!
  • 100 ГосТ

    1 4 Отговор

    До коментар #97 от "Ивайло Пенев":

    Повтарям, като учен макар и в друга област, но учил физика , е отвратително да публикуваш нещо без да цитираш предходни резултати и да не изкажеш благодарност на хора участвали ,па макар и да не са съавтори. Грешките му също са факт. И не на последно място - това написах, би било добре да има физик наясно с тематиката.

    Коментиран от #101

  • 101 Ивайло Пенев

    4 0 Отговор

    До коментар #100 от "ГосТ":

    Добре, повтарям - ако наистина разбираш от физика, значи мястото ти е сред себеподобни! Хора, с които да си поговориш на тази тема. Ники Лауда, който е бивш шампион от моторните спортове, няма да отиде да се състезава с аматьорите, защото е под достойнството му. Михаел Шумахер не би се състезавал с начинаещи, защото ще му е под нивото на 7-кратен шампион на Формула 1. Логично е, че ако човек се е откъснал от предмет като теоретичната физика 20 години назад, той едва ли ще си спомня нещо съществено. Няма как да знам дали Айнщайн е окрал нечии идеи, защото това ми е много встрани от хоризонта. Това не ме прави мен или друг в сайта на Факти.бг по-малко интелигентен, а просто по-малко запознат конкретно с това! Може би е плагиат, а може би - не!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Та, за да се по радваш на истинска конкуренция по въпросите на физиката, по-добре се разходи там, където можеш да впечатлиш някого. Мен физиката не ме вълнува въобще...

    Коментиран от #102

  • 102 ГосТ

    1 6 Отговор

    До коментар #101 от "Ивайло Пенев":

    Тук въпросът не е толкова научен,колкото етичен. Онзи се прави на физик, но му личи че не е. Аматьор. Аз също не съм физик, но ако не се интересуваш от природни науки, от какво за бога се интересуваш ??? Та то няма друго. Другото е булшит

    Коментиран от #103

  • 103 Антиелектрика

    5 0 Отговор

    До коментар #102 от "ГосТ":

    Онзи вече е наясно с твоята диагноза! Ти написа 100 мнение за нещо, което никога не си чел и плюеш по Айнщайн, защото не бил спазил задръстените правила в публикациите си. За това си публикуваш възгледите в книга и е теглил по една на всички такива задръстеняци като теб, който не гледат какво пише, а как е написано.
    Хайде избивай комплекси на друго място, защото цял ден висиш тук и няма кой да ти повярва, че изобщо работиш нещо, още по-малко че си учен в някаква компания! Ти си един хейтър и неудачник мразещ всичко американско и еврейско.

    Коментиран от #104, #105

  • 104 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #103 от "Антиелектрика":

    "Работата на Рьонтген е сто пъти по добра и истинска. На айнщайн му обясняват вселената, а не обратното. Примерно, обясняват му,че вселената се разширява, че откраднатият от него математически апарат предполага съществуването на черни дупки, че не може да бъде определена позицията и скоростта на един електрон в електронната обвивка еднакво точно и те така. А сега чакаме третото неутрино, защото теоретично се предполага за по бързи неутрино, тъй като тези частици почти не взаимодействат със средата." Още веднъж за теб.щото стопляш бавно,а на мен не ми е проблем да си пиша коментарчета. И да, не работя за компания. Не съм роб. Аз ти отговорих на личните подмятания, но ти недей. Не ме интересува. Дребен си. Джудже 😀 Обърни внимание на това, че на айнщайн му обясняват вселената ,а не обратното.
  • 105 ГосТ

    0 4 Отговор

    До коментар #103 от "Антиелектрика":

    Стига с тоя айнщайн,че ми се повръща вече. Но я като специалист ми кажи,кой е по големия гений той или мъск. Щото са едни дол дренки.
  • 106 Електрошок

    2 4 Отговор

    До коментар #93 от "Ивайло Пенев":

    Пенев,когато бях млад и някой ми кажеше,че Георги Димитров е алкохолик,Ленин сифилистик и Янош Кадар скопец,щях да подскоча от възмущение!Оказа се,че всичко това е вярно!За изкуственото величаене на Айнщайн има много материали от световноизвестни физици и учени и който се интересува ще ги намери.Остави я физиката!ГосТ е далече и има нужда от общуване със сънародници,а как и какво ще пише си е негова работа.Който го не харесва да не го чете.Антиелектрика все пак ми е симпатичен с детинската си наивност и честност.Той не си сменя ника и ентусиазирано защитава позицията си.На такъв човек,като приятел може да се разчита!А аз съм един скучаещ провокатор,но и мойта не е лесна:)Ти обаче откровено не ми харесваш!Няма да пиша защо,тъй като ще стане много дълго .

    Коментиран от #107

  • 107 Ивайло Пенев

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Електрошок":

    Аз не намирам за нужно да се харесвам на някого, та можеш да ми провериш оная работа с духане! Логично е интелигентните и сериозни хора да комуникират със себеподобни, защото останалите са далеч от тяхното ниво! И въобще не подскачам от възмущение, че някой говори ТАКА за Айнщайн, но ме дразни например това, че ТОВА говорене се извършва в обикновен форум за автомобили, доста отдалечен от физиката и където липсват възможности някой да защити друга гледна точка (явно форумът затова е подбран). В една от съседните статии се случва нещо подобно - Баща нахлу при първокласници и преби един от тях.