Отидете към основна версия

5 804 8

Официално: Ето я новата Kia Sorento

  • kia-
  • sorento

Премиерата на модела ще се състои на 3 март, но корейците публикуваха информация и официални снимки. По-конкретно става дума за четвъртото поколение на кросоувъра Sorento.

Иновацията "се мести" на нова платформа, променена е отвътре и отвън и получава богат набор от допълнително оборудване. Екстериорният дизайн бе разкрит по-рано, когато фото шпиони успяха да снимат колата без камуфлаж по време на снимките за рекламата.

Кросоувърът впечатлява с нова LED оптика със странни задни светлини, разделени вертикално и със спойлер на петата врата. Надвесите са по-къси, а междуосието, напротив, се е увеличило.

Снимките ни позволяват да разгледаме подробно и промените в интериора. Сред тях на очи се набива появата на 12.3-инчов дисплей пред водача, както и огромен екран на мултимедийната система. Освен това традиционния скоростен лост отстъпва място на електронен джойстик.

За новото Sorento са предвидени и седалки с вентилационна функция, пакет от електронни помощници и електромеханична ръчна спирачка. Кросоувърът ще се предлага и в пет, и в седемместна версия.

В началото на февруари корейските медии публикуваха информация за двигателите за четвъртото поколение Sorento, но самата компания все още не я е потвърдила официално. Според журналистите кросоувърът ще има 2,2-литров турбодизел, 2,0-литров бензинов двигател, 1,6-литров турбо мотор и 2,5-литров, познати от новата Hyundai Sonata.

По-късно Sorento ще се сдобие с хибридна модификация и вероятно с наточена версия с двигател с мощност около 300 конски сили. Трансмисията е механична шестстепенна или осемдиапазонен автомат с два съединителя.

Повече ТТ данни, динамични характеристики и информация за нивата на оборудване ще се появят по време на премиерата на модела, която ще се проведе на автосалона в Женева на 3 март. Наш екип ще е на мястото на събитието, откъдето ще ви направим свидетели на всичко най-интересно.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини