17 Февруари, 2020 10:59 5 749 8

Официално: Ето я новата Kia Sorento

  • kia-
  • sorento
Официално: Ето я новата Kia Sorento - 1

Премиерата на модела ще се състои на 3 март, но корейците публикуваха информация и официални снимки. По-конкретно става дума за четвъртото поколение на кросоувъра Sorento.

Иновацията "се мести" на нова платформа, променена е отвътре и отвън и получава богат набор от допълнително оборудване. Екстериорният дизайн бе разкрит по-рано, когато фото шпиони успяха да снимат колата без камуфлаж по време на снимките за рекламата.

Официално: Ето я новата Kia Sorento

Кросоувърът впечатлява с нова LED оптика със странни задни светлини, разделени вертикално и със спойлер на петата врата. Надвесите са по-къси, а междуосието, напротив, се е увеличило.

Снимките ни позволяват да разгледаме подробно и промените в интериора. Сред тях на очи се набива появата на 12.3-инчов дисплей пред водача, както и огромен екран на мултимедийната система. Освен това традиционния скоростен лост отстъпва място на електронен джойстик.

Официално: Ето я новата Kia Sorento

За новото Sorento са предвидени и седалки с вентилационна функция, пакет от електронни помощници и електромеханична ръчна спирачка. Кросоувърът ще се предлага и в пет, и в седемместна версия.

В началото на февруари корейските медии публикуваха информация за двигателите за четвъртото поколение Sorento, но самата компания все още не я е потвърдила официално. Според журналистите кросоувърът ще има 2,2-литров турбодизел, 2,0-литров бензинов двигател, 1,6-литров турбо мотор и 2,5-литров, познати от новата Hyundai Sonata.

Официално: Ето я новата Kia Sorento

По-късно Sorento ще се сдобие с хибридна модификация и вероятно с наточена версия с двигател с мощност около 300 конски сили. Трансмисията е механична шестстепенна или осемдиапазонен автомат с два съединителя.

Повече ТТ данни, динамични характеристики и информация за нивата на оборудване ще се появят по време на премиерата на модела, която ще се проведе на автосалона в Женева на 3 март. Наш екип ще е на мястото на събитието, откъдето ще ви направим свидетели на всичко най-интересно.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    18 4 Отговор
    Да направят спортидж с такъв дизайн, но до 4.5м и веднага скачам. Това е много голямо, старото е почти 5м., няма смисъл от такива размери, ако не е 7 местна и да позлваш постоянно тези места. Инак като дизайн са доста добри последно време, но и цените им скочиха, въпреки това най-добрата кола втора ръка е точно киа, здрава, надеждна, прилично изглеждаща и на добра цена.

    Коментиран от #2

  • 2 qwerty

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    и да върнат в6 дизела от веракруз/их55, а не да го слагат само в новия генесис
  • 3 сектант

    4 4 Отговор
    Новина от Секти.бг: Дачия пускат бюджетен Електрически автомобил базиран на Renault Kwid.
  • 4 Borislav Popov

    9 4 Отговор
    Много по добре от стария модел са я направили, изпипали са я от всякъде.
  • 5 схсхсхсх

    2 8 Отговор
    Изглежда доста добре.Единственото комично нещо е като си го представя,че ще се предлага с ръчни скорости.
  • 6 Случаен

    3 24 Отговор
    Корейски боклук за комплексари.
  • 7 Случаен

    7 4 Отговор
    Мен пък тия дето не можете да карате ръчка сте ми комични
  • 8 Miron

    2 3 Отговор
    На 3 март премиера, към 6 март ще я спрат от производство, защото нямат доставки от Китай. 😀