Отидете към основна версия

3 624 82

Над половин милион са поръчали пикапа на Tesla

  • tesla-
  • cybertruck-
  • поръчки

Най-любопитната автомобилна премиера за миналата година, пикапът Tesla Cybertruck, вече официално е най-очакваният електромобил в света. За три месеца предварителните поръчки за него с авансово плащане достигна 535 000 броя(по данни от 18 февруари).

Предишният рекордьор на Tesla, Model 3, за 14 месеца от 31 март 2016 г. до началото на доставките през юли 2017 г. привлече 455 хиляди частично предплатени поръчки. Трябва да отбележим обаче, че статистиката на двете маркетингови кампании се различава по цената на депозита - за Model 3 той беше 1 000 долара, а за Cybertruck - само 100. Да, някои поръчки за Cybertruck бяха направени вследствие на еуфорията от представянето. Със сигурност някои от заявилите желание да си купят иновативния пикап няма да успеят да набавят необходимите 39 900 долара (предварителна минимална цена без данъци).

Лесно е да се изчисли, че с представянето на Cybertruck, Tesla ще привлече допълнителни 53.5 милиона долара инвестиции в краткосрочен план. И не е учудващо, че с такова доверие сред потребителите, въпреки отрицателния баланс на приходите и разходите през изминалата година и произвеждайки само 367 хиляди автомобила през 2019 г., Tesla стана втората автомобилна компания в света през януари по отношение на пазарна капитализация.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.

Свързани новини