Отидете към основна версия

11 837 35

Премиум марката на Citroen показа най-големия френски седан

  • ds-
  • 9-
  • citroen-
  • peugeot-
  • psa

Френското отроче на Citroen, което вече се явява отделна марка, при това, числяща се към сегмента премиум, представи европейската версия на седана DS 9. Автомобилът ще направи своята публична премиера след броени дни, по време на изложението в Женева, откъдето екип на mobile.bg ще ви направи свидетели на всичко най-интересно.

Като цяло, новият френски бизнес седан е направен на удължената база на Peugeot 508 L, но се отличава с различен дизайн и с по-луксозен салон. Външността на европейския вариант изцяло повтаря тази на представената преди пет месеца версия за Китай. Интериорът пък е копие на този от кросоувъра DS 7 Crossback.

По габарити "деветката" е сравнима с BMW 5er - френската кола е дълга 4 933 мм, широка е 1 855 мм и е висока - 1 468 мм. Междуосието ѝ е 2 895 мм. Така DS 9 е по-дълъг с 83 мм от Renault Talisman, което го превръща в най-големия френски седан. На старта на продажбите DS 9 ще се предлага с предно предаване и с хибриден силов тракт, отново заимстван от Peugeot 508.

Силовият тракт на DS 9 включва бензиновия турбомотор с вътрешно горене 1.6 PureTech, осемстепенна автоматична трансмисия, електромотор с мощност 109 коня и йон-литиев акумулаторен блок с капацитет 11.9 киловатчаса. Системната мощност на тракта е 225 конски сили, а само на ток колата ще изминава до 50 км. Впоследствие ще се появи и хибридна 4х4 версия с мощност 360 конски сили.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 19 гласа.

Свързани новини