Отидете към основна версия

4 181 18

Запознайте се с новите наточени Golf-ове: GTI, GTD и GTE

  • volkswagen-
  • golf-
  • gti-
  • gtd-
  • gte

Компанията Volkswagen разпространи информация, относно новите наточени изпълнения на осмата генерация на Golf. Моделната гама на Golf се попълва от версиите GTI, GTD и GTE.

От стандартния хечбек иновациите се отличават по пренастроеното си окачване, по-мощните силови агрегати, броните, оформлението на предните светлини, конфигурацията на ауспухните накрайници и декорацията в салона.

За всяка от новите наточени модификации от VW са предвидили нов цвят. Бензиновият GTI е червен, дизеловият GTD е сив, а хибридният GTE - бял. Разлики има и в ауспухните накрайници.

При GTI те са два, разположени в двата края на бронята, при GTD също са два, но са един до друг от лявата страна на автомобила, а при GTE са интегрирани в бронята. Опционно са налични и интересни LED светлини против мъгла.

GTI

Бензиновият GTI разполага с двулитров турбомотор EA888 с мощност 245 конски сили и максимален въртящ момент 370 Нм. Този мотор работи съвместно с шестстепенна механична трансмисия или със седемстепенна роботизирана скоростна кутия.

GTD

Дизеловата наточена версия има под капака си мотора EA288, който е с обем два литра с турбокомпресор. Мощността на този двигател е 200 конски сили, а максималният въртящ момент - 400 Нм. Трансмисията е само автоматична, а германците наричат версията "Най-чистият дизел в света".

GTE

Бензиновият електрически силов тракт на GTE включва турбомотор с вътрешно горене с обем 1.4 литра и шестстепенна роботизирана трансмисия с вграден електромотор в нея, който добавя още 116 коня. Системната мощност е 245 конски сили. Батерията на този plug-in хибрид е 13 киловатчаса и позволява пробег на ток от 60 км.

Все още не се споменава други динамични и ТТ данни за наточените модели. Това, марката ще направи след седмица в рамките на автомобилното изложение в Женева. Наш екип ще е на мястото на събитието, откъдето ще ви направим преки свидетели на всичко най-интересно.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини