Отидете към основна версия

10 797 25

Най-купуваните коли в Германия за февруари

  • vw-
  • ford-
  • класация-
  • авто

Това, че VW Golf е на върха на месечните нови регистрации за февруари, не е нищо ново и неочаквано. Необичайното е, че моделът, заемащ втора позиция, не е от Волфсбург. Това съобщи Auto Motor und Sport.

През миналия месец в Германия на второ място по брой нови регистрации се нарежда Ford Focus. Моделът успя да измести Passat на трета позиция, нареждайки се след постоянния лидер. Обичайната доминация на VW се поддържа от Tiguan на четвърто и Polo на пето място със съответно 4 990 и 4 365 нови регистрации. Шестата позиция показва колко добре новото BMW 3er се приема от клиентите. Следва Opel Corsa с 4 228 нови регистрации.

Класацията на топ 10 най-купувани коли през февруари в Германия се завършва от Audi A4, Mercedes-Benz C-Klasse и Skoda Octavia. Последният е и най-разпространеният вносен модел. На косъм да влезе в топ 10 е Mercedes-Benz A-Klasse.

Най-регистрираният испански автомобил през февруари в Германия очаквано е Seat Leon, който заема 14-та позиция. Най-продаваната френска кола пък е Renault Clio със своето 17-то място. Сред британските автомобили лидер е Mini на 19-та позиция, а сред италианските - Fiat 500, което гордо стои точно пред BMW 5er. Най-регистрираната корейска кола е Kia Ceed, а водещото японско превозно средство в топ 50 е Mitsubishi на 40-о място.

Забележителни в данните от февруари са позициите на VW моделите на търговски превозни средства Caddy и T6, които са на съответно 18-та и 23-та позиция. Силно е и представянето на Skoda в интервала от 34-то до 38-мо място, където само Seat Arona прекъсва последователността Fabia, Karoq, Kamiq и Kodiaq. Renault Zoe пък, който беше единственият електромобил в топ 50 през януари, не успява да влезе в класацията през февруари с 1 352 нови регистрации.

Вижте класацията тук:

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини