Отидете към основна версия

5 019 24

Вижте как коронавирусът се отрази на продажбите на VAG

  • vag-
  • volkswagen group-
  • продажби-
  • коронавирус
Снимка: БГНЕС/EPA

Коронавирусната пандемия намали масово продажбите на Volkswagen Group през първото тримесечие на 2020-а. Това сподели автоконцернът в доклад за доставките си, който може да видите по-долу.

През първото тримесечие на 2020-а Volkswagen Group е продал два милиона автомобила, което е с 23 процента по-малко в сравнение със същия период на миналата година. През март спадът се е ускорил поради икономическия застой и затворените автокъщи в много части на света. Глобално продажбите на VW, Audi, Porsche и другите марки на групата са се свили с 37,6 процента до 623 000 превозни средства.

През март VAG наблюдава най-голям спад в Западна Европа (-44,6%) и Северна Америка (-42%). Експертите се страхуват от още по-лоши резултати през април. В Китай пък продажбите са се свили с 35,5 процента.

Едва в четвъртък, след сериозен спад в резултатите заради коронавирусната пандемия, Volkswagen отмени прогнозата си за 2020-а. Оперативната печалба на групата за първото тримесечие е намаляла с 80 процента до 0,9 милиарда евро. Понастоящем въздействието на пандемията върху търсенето от страна на клиентите, веригите за доставки и производството не може да бъде оценено, заяви компанията, базирана във Волфсбург.

Вижте доклада на Volkswagen Group за продажбите на концерна през първото тримесечие на 2020-а:

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини