Last news in Fakti

18 Април, 2020 10:30 5 008 24

Вижте как коронавирусът се отрази на продажбите на VAG

  • vag-
  • volkswagen group-
  • продажби-
  • коронавирус
Вижте как коронавирусът се отрази на продажбите на VAG - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Коронавирусната пандемия намали масово продажбите на Volkswagen Group през първото тримесечие на 2020-а. Това сподели автоконцернът в доклад за доставките си, който може да видите по-долу.

През първото тримесечие на 2020-а Volkswagen Group е продал два милиона автомобила, което е с 23 процента по-малко в сравнение със същия период на миналата година. През март спадът се е ускорил поради икономическия застой и затворените автокъщи в много части на света. Глобално продажбите на VW, Audi, Porsche и другите марки на групата са се свили с 37,6 процента до 623 000 превозни средства.

През март VAG наблюдава най-голям спад в Западна Европа (-44,6%) и Северна Америка (-42%). Експертите се страхуват от още по-лоши резултати през април. В Китай пък продажбите са се свили с 35,5 процента.

Едва в четвъртък, след сериозен спад в резултатите заради коронавирусната пандемия, Volkswagen отмени прогнозата си за 2020-а. Оперативната печалба на групата за първото тримесечие е намаляла с 80 процента до 0,9 милиарда евро. Понастоящем въздействието на пандемията върху търсенето от страна на клиентите, веригите за доставки и производството не може да бъде оценено, заяви компанията, базирана във Волфсбург.

Вижте доклада на Volkswagen Group за продажбите на концерна през първото тримесечие на 2020-а:

Вижте как коронавирусът се отрази на продажбите на VAG
Източник: Volkswagen

Вижте как коронавирусът се отрази на продажбите на VAG
Източник: Volkswagen


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кор за вас

    12 12 Отговор
    Кър за керманя

    Коментиран от #3

  • 2 Изправен

    26 20 Отговор
    На кой му пука за тая тъпа фирмичка фирми като тях бол.Рено Пежо Опел Кия Хюндай Тойота
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Haha

    21 20 Отговор
    Няма ли вече да ги забранят с закон тея ва*ини самж ни тровят,нека да фалират
  • 5 Реално

    28 21 Отговор
    VAG и без пандемия са обречени на фалит.Докато други производители от години следват тенденциите на развитие при електрическите задвижвания VAG продължават да разработват "нови" модели на технически бази отпреди 15 години. Например представения наскоро Голф 8 реално е Голф 5 след 3 фейслифта но въпреки това цената му е по висока от тази на много по добри и иновативни модели в компактния клас.Бентли Бенщайга всъщност е един напудрен Туарег на цена около 500000лева но има имиджа на "премиум" модел.На такива "трикове" VAG разчитат да им носят вечно печалба но скоро ще се молят за спасение на някой китайски предприемач.

    Коментиран от #7

  • 6 Значи

    33 20 Отговор
    хора които се кефят VAG са тези хора които не са се качвали на по-нова от 20 годишна кола!!!!! Купих чисто нов Голф 1.4TSI на 34 хиляди км. скъса верига кошмаррр-отървах се!!! После пак ме бутна дявола на Audi А4, за 18 месеца 3 пъти в сервиза по гаранция разбира се общо прекара там 4 месеца!!!! От 2017 горд собственик на Тойота Авенсис-не я заменям за нищо на света!!!!!

    Коментиран от #9

  • 7 Плевньо

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Ще ми дойдат тия на колене, но този път друг ще прави свирките
  • 8 doe

    21 10 Отговор
    Уникално грозни и безлични автомобили са ФВ.
  • 9 123

    11 18 Отговор

    До коментар #6 от "Значи":

    А баш, кажи им го колега! Слепи, та слепи! Къде ще сравняваш Авенсиса със Пасата, например? То при японеца красота, финес, сглобка, материали, ергономия, сервиз, мощност, четворно задвижване, активно окачване, и т.н.! Абе мани, кво ли разбират! А Королата, малини, страшна, дъ бест! Докато не седнеш в нея, май? Апропо, най хубавата част на Авенсиса ти, е немския дизелов двигател! Аре със здраве, и не забравяй че никой не може да съди другите на база свои разбирания и преживявания!
  • 10 TSLA

    5 5 Отговор
    Каква стана тя?А уж Тесла щеше да фалира, а стогодишните да я изядат с парцалите. Оказва се че Тесла имат 50% повече продажби в сравнение с същото тримесечие миналата година, а Volkswagen 20% по-малко, като говорим за един и същ отрязък от време. Поне от Volkswagen имат печалба, а вероятно Тесла въпреки увеличенията на продажбите, пак ще са на загуба за тримесечието.
  • 11 ха ха

    12 19 Отговор
    ВаГ – най-доброто!! Всеки трябва да го знае.
  • 12 гост

    4 3 Отговор
    Регистрациите на коли Tesla са записали рекорден ръст в Китай през март, след като компанията за електромобили поднови производството в завода си в Шанхай, който беше временно затворен заради коронавируса, пише Bloomberg. Общо 11 280-те регистрации на произведени на място коли представляват петкратен скок спрямо февруари, сочат данни на държавната China Automotive Information Net. Данните за март не включват вноса, защото тази информация все още не е обявена. Регистрациите на внесените бройки Tesla бяха 9273 през март 2019 г. и 182 през този февруари.
    Данните предполагат, че Tesla набира скорост в Китай, откакто в началото на тази година започна доставките от новия си завод в Шанхай – първият такъв извън САЩ. Цената на акциите на Tesla се повиши с 3,6% към 8:30 ч. местно време в Ню Йорк днес , достигайки нивата от преди кризата от над 750 долара . Книжата записаха 64% ръст в рамките на девет последователни сесии на зелено, а това е най-големият скок за такъв период от 2013 г !!!
    Хахахаххаха , нямало да се възстанови Тесла , вече пак е ВАГ ПО ДВЕ , а тепърва предстои големия ръст !!

    Коментиран от #14, #19

  • 13 Умният

    3 0 Отговор
    Светът върви напред благодарение на необразованите хора.Западняците са го разбрали отдавна и правят милиарди от въздуха...
  • 14 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Норвежец, да не си решил да ставаш китаец? Питам защото първото тримесечие на Тесла в родната ти Норвегия е катастрофално.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Нещо не ти е ясно, с всяка продажба Тесла е на по голяма загуба, така че малко продажби, малки загуби, добри новини за зомбираните акционери от рода на "негативната печалба (тоест загуба) на Тесла е с 45% по малка от миналата година

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    А ти още не си си купил и една акция? Е колко може да си про3?
  • 17 непознат

    3 2 Отговор
    VAG технологично не предлагат нищо,всичко им е от преди 10 год.лежат на стари лаври.
  • 18 Оня с коня

    2 0 Отговор
    Еми ВАГ кво да говорим много ясно че ще се ограничи то на БМВ се ограничиха та на ВАГ нема се ограничат дето разликата между 2те марки е доста голема в полза на БМВ

    Коментиран от #20

  • 19 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    11 000 срещу 623 000хил и това е повод за ерекция от твоя страна????хахахахаха
  • 20 Пич

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Оня с коня":

    Проблема на БМВ е ,че са много грозни,само Мерцедес е по-грозен от БМВ на пазара. Дори Опел прави по-красиви коли.

    Коментиран от #24

  • 21 Aero

    2 1 Отговор
    Имам SAAB 9-5 Aero .... дърт на 20 години. Има 280 к.с. Корав старец с екстри повече и от съвременните автомобили. Лети и лети тоз самолет .... дреме ми на К.ра за ФВ.
  • 22 Aero

    2 0 Отговор
    Имам SAAB 9-5 Aero .... дърт на 20 години. Има 280 к.с. Корав старец с екстри повече и от съвременните автомобили. Лети и лети тоз самолет .... дреме ми на К.ра за ФВ.

    Коментиран от #23

  • 23 Оня с коня

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Aero":

    Ее ти с туй хвалиш ли се бе баце?Заври си го ти знаеш къде тоя СААБ.То който и модел на VAG да вземеш е 100пъти по-добре от тази марка.Хахах Те тва е най-смотаната и дървена марка СААБ те хората се усетиха и най-накрая я спряха от пройзводство даже.Бегай бегай се скрий некъде с туй дърво.Ако искаш можем да ги пробваме с мойто БМВнце да го видим тоя самолет дали лети найстина или са му умрели конете.
  • 24 Оня с коня

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пич":

    Аре бре та ти ли си най-красивия? Как можеж да сравняваш БМВ с Опел бе отворко?И друго ке ти кажем не е важно да са чак толкова красиви важното е да са здрави и надеждни.За туй да лапай ми го като не ти харесват.