Отидете към основна версия

12 099 49

Ако не искате да сте сред най-бавните на пътя, не си купувайте тези коли

  • нови автомобили-
  • динамика-
  • ускорение

Неведнъж сме ви разказвали за най-мощните, най-бързите и въобще най-най след автомобилите, но сега темата е съвсем различна. Ще си говорим за леки коли, но по-конкретно за най-бавните нови леки автомобили, които се предлагат на пазара. И ако не искате да сте сред най-бавните на пътя, то нашият съвет е: Не си купувайте тези коли. Ето и кои са те.

Fiat 500L 1.3 Multijet


Тази "италианка" има немалко достойнства, но динамиката определено не е сред тях. 1.3 Multijet мотора е с мощност от 95 конски сили и ускорява колата от 0 до 100 км/ч за 15.5 секунди.

Volkswagen eco up!


Това е единственият автомобил в нашата класация, който работи на природен газ (метан). Безспорно е икономичен, но трицилиндровото му моторче с мощ от 68 конски сили ускорява колата до 100 за 16.3 секунди.

Skoda Fabia 1.0


Тази модификация на Fabia е най-маломощната от моделното семейство. Разполага с трицилиндров двигател с мощност от едва 60 конски сили и ускорява от място до 100 км/ч за 16.4 секунди.

Mitsubishi Space Star 1.0


Този малък японец не е много познат у нас. Продажбите му в Европа са слаби заради огромната конкуренция. Базовият вариант се захранва от еднолитров мотор с мощност 71 коня, а ускорението до 100 е 16.7 секунди.

Hyundai i10 1.0


Корейският субкомпактен хечбек е интересен и предпочитан от мнозина градски автомобил, но версията с трицилиндров мотор с 67 к.с. определено е бавна - много бавна. От 0 до 100 км/ч - за 16.8 секунди.

Renault Clio 1.0


През февруари именно Clio се превърна в бестселърът на Европа, но модела разполага с модификация, която има само 65 коня. Сравнително високата маса на новото Clio прави динамиката на тази версия потресаващо слаба. От 0 до 100 - за 17.1 сек.

Dacia Duster 1.0 LPG


Първото място в списъка е за "джипка на газ" - вариант за който си мечтаят много от българите. Този в случая обаче е бавен. Еднолитров мотор, тежко купе и допълнително тежка газова уредба. Резултатът е трагичен - 18.8 секунди до 100.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.

Свързани новини