Отидете към основна версия

4 365 18

Вижте кои са най-крадените коли в Русия. Прогнозите са, че кражбите ще се увеличават

  • русия-
  • автомобили-
  • кражби

Застрахователите направиха рейтинг на моделите, които най-често са крадени през 2019 година. Проучването е на Alfa Insurance и от него става ясно, че що се отнася до безспорния №1, предпочитанията на похитителите не са се променили в сравнение с 2018 година. Както и досега, американският SUV Cadillac Escalade е на първо място.

Надолу в класацията обаче нещата са различни. Три модела Toyota влизат в десетката по честота на кражбите в Русия за миналата година. Това са Camry, Land Cruiser 200 и Land Cruiser Prado. В същото време Jeep Grand Cherokee, който зае третото място година по-рано, вече не е в топ 10 за 2019-а. Hyundai Tucson, Kia Optima, Lexus RX, Hyundai Santa Fe и BMW 7-Series също не попадат в новия списък.

Но има новодошли, това са Land Rover Freelander, който е в челната тройка, Lexus LX, Mitsubishi ASX, Toyota Land Cruiser Prado, Ford Focus, BMW 5-Series и Kia Ceed. Експертите предупреждават, че тежката икономическа ситуация в страната вероятно ще влоши криминалната ситуация и ще увеличи броя на кражбите.

Освен това при пандемия може да има недостиг на части за ремонт на автомобили поради ограничени доставки и това ще бъде още една от основните причини за предстоящите по-засилени кражби на автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини