Отидете към основна версия

7 965 19

Нова "ръбата джипка" от Toyota

  • toyota-
  • local boy-
  • tj cruiser

Според информация на IndianAutosblog новият автомобил с повишена проходимост ще ще бъде позициониран една стъпка под кросоувъра RAV4 и ще се конкурира с американския Jeep Compas. Иновацията все още няма търговско име, но има интересно вътрешно заводско наименование - local boy, което на български се превежда като „местен човек“.

Такова име може да означава, че японската компания подготвя практичен и многофункционален автомобил, който може да покаже най-добрите си качества и „да бъде свой“ при всякакви условия - както в града, така и на пътя. Според предположенията, серийната модификация на TJ Cruiser ще има ъгловата конструкция с изобилие от прави линии, по-широки арки и предпазен боди кит от не боядисана пластмаса, който ще бъде фиксиран около целия периметър на каросерията.

Всъдеходът ще бъде изграден на компактната платформа GA-C, която стои в основата на автомобили като Toyota Prius, C-HR и Corolla. Новият модел ще е с дължина 4 410 мм, широчина 1 815 мм и височина 1 600 мм. В гамата на двигателите ще се появи нов бензинов двигател (спецификациите се пазят в тайна) и хибриден силов тракт, който ще включва 2.0-литров бензинов четирицилиндров турбомотор и електрически двигател.

Иновацията трябва да дебютира през 2022 година, но все още не е известно кога ще стартират продажбите. На първо време, най-вероятно новият модел ще се появи на индийския пазар, а след това поетапно ще бъде лансиран в Китай и Европа.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.

Свързани новини