Отидете към основна версия

10 014 29

Докато Европа се отказва от дизелите, руснаците сега ги откриват

  • русия-
  • дизелови автомобили

Все по-намаляващото търсене на дизелови автомобили в Европа е факт, като купувачите на Стария континент и включително у нас, обръщат по-голямо внимание на бензинови, хибридни и електрически коли. В Русия обаче нещата са точно обратно.

Според статистика на Автостат, пазарът на нови и употребявани автомобили в Русия бележи сериозни спадове, но това не важи за дизеловите коли. Продажбите на дизелови автомобили през първото тримесечие на 2020 година в Русия са нараснали с два процента, като това е единственият положителен показател.

Анализаторите от Автостат показват и кои са най-популярните дизелови автомобили в Русия. Според резултатите от първото тримесечие на тази година руските дилъри са продали 31 300 от дизелови коли. Лидерът сред тях са автомобилите с марка BMW. През този период са продадени осем хиляди автомобила от баварската марка.

На второ място са класирани дизелите на Mercedes-Benz - продадени 3 400 коли. Третото място отива при Toyota и Volkswagen - по 3 400 бройки на нафта. Петицата се затваря от дизеловите предложения на Mitsubishi, като от тях от началото на годината са реализирани 2 300 автомобила.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.

Свързани новини