Отидете към основна версия

3 348 114

Новите регистрации на Tesla в Калифорния се сринаха наполовина през второто тримесечие

  • tesla-
  • model 3-
  • калифорния-
  • нови регистрации

Доставките на Model 3 в щата са отбелязали спад от 63,6% до 5 951 електромобила

Снимка: Shutterstock

Новите регистрации на Tesla в американския щат Калифорния отчитат почти 50-процентов спад през второто тримесечие, според данни на маркетинговата компания Cross-Sell. Това предаде Autoblog.

По-голямата част от Съединените щати бяха под карантина в периода между април и юни, за да се спре разпространението на коронавирусната епидемия, която се отрази негативно на автопроизводството и предизвика спад в продажбите на коли. 

Единственият американски завод за електромобили на Tesla, който се намира в Калифорния, беше затворен за около шест седмици през тримесечието.

Докладът, публикуван в сряда, показва, че в периода април-юни новите регистрации на компанията в Калифорния, водещия пазар за производителя на електрически коли в Съединените щати, са паднали с почти 48% спрямо година по-рано до 9 774 въглеродно неутрални превозни средства.

Доставките на Model 3 в щата са отбелязали спад от 63,6% до 5 951 електромобила.

Данните за нови регистрации може да не отразяват точно броя на продажбите на превозни средства през тримесечието, тъй като регистрациите в Съединените щати обикновено отнемат около 30 дни от момента на продажбата.

Tesla отчете рекордни доставки през първото тримесечие, въпреки масивното намаляване на търсенето, което бе вследствие на временното затваряне на търговските обекти, включително и дилърите на коли, поради коронавирусната пандемия. Ръстът в новите регистрации на производителя на електромобили до голяма степен се дължи на дебюта на малкия кросоувър Model Y.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини