Отидете към основна версия

5 564 247

Собственици на най-новата Tesla се оплакват от проблем с окачването

  • tesla-
  • model y-
  • проблем-
  • окачване-
  • гайка

В предното окачване на кросоувъра Model Y гайките се развиват спонтанно

Собственици на новия електрически кросоувър Tesla Model Y все по-често се оплакват от появата на странни звуци в предното окачване. Оказва се, че те са вследствие от липсата на сферична гайка на едно от рамената на предното окачване. която се развива по време на движение и изпада на пътя.

На американския форум Tesla Motors Club, в раздела, посветен на електрическия кросоувър Model Y, собствениците на Tesla се оплакват дори от разпадащото се в движение окачване. Симптомите на този дефект са едни и същи за всички. Шофьорите започват да чуват тропане и скърцане от предното окачване и след което отиват на диагностика, се оказва, че там липса гайка със сферично съединение в долното рамо на предното окачване.

Този проблем води до странно положение на предното колело - горната му част "потъва" във вдлъбнатината под арката. Някои собственици на модел Y са имали късмет, защото като са чули подозрителен шум от предното окачване при завъртане на волана при ниска скорост, са установили, че въпросната гайка е само разхлабена.

Очевидно проблемът се крие във факта, че гайките на сферичното съединение в завода в Tesla не са били затегнати с необходимия въртящ момент на затягане, или са били напълно забравени по време на сглобяването - повечето електрически кросоувъри, на които е открит дефектът, са били на по-малко от месец. За щастие до момента няма повреди, довели до неприятни ПТП-та на пътя.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини