Last news in Fakti

7 Септември, 2020 10:30 5 556 247

Собственици на най-новата Tesla се оплакват от проблем с окачването

  • tesla-
  • model y-
  • проблем-
  • окачване-
  • гайка

В предното окачване на кросоувъра Model Y гайките се развиват спонтанно

Собственици на най-новата Tesla се оплакват от проблем с окачването - 1

Собственици на новия електрически кросоувър Tesla Model Y все по-често се оплакват от появата на странни звуци в предното окачване. Оказва се, че те са вследствие от липсата на сферична гайка на едно от рамената на предното окачване. която се развива по време на движение и изпада на пътя.

На американския форум Tesla Motors Club, в раздела, посветен на електрическия кросоувър Model Y, собствениците на Tesla се оплакват дори от разпадащото се в движение окачване. Симптомите на този дефект са едни и същи за всички. Шофьорите започват да чуват тропане и скърцане от предното окачване и след което отиват на диагностика, се оказва, че там липса гайка със сферично съединение в долното рамо на предното окачване.

Този проблем води до странно положение на предното колело - горната му част "потъва" във вдлъбнатината под арката. Някои собственици на модел Y са имали късмет, защото като са чули подозрителен шум от предното окачване при завъртане на волана при ниска скорост, са установили, че въпросната гайка е само разхлабена.

Очевидно проблемът се крие във факта, че гайките на сферичното съединение в завода в Tesla не са били затегнати с необходимия въртящ момент на затягане, или са били напълно забравени по време на сглобяването - повечето електрически кросоувъри, на които е открит дефектът, са били на по-малко от месец. За щастие до момента няма повреди, довели до неприятни ПТП-та на пътя.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    43 6 Отговор
    Няма проблеми, туй са маловажни неща според експертите тук.
  • 2 Тоз

    15 36 Отговор
    Това се случва с всеки производител общо взето. Дори тойота и ФауВе

    Коментиран от #17

  • 3 Да монтират

    24 15 Отговор
    Обратната резба... Като навсякъде в Кравария

    Коментиран от #21

  • 4 Фен на тесла

    45 12 Отговор
    Никакъв проблем не е това за такава напредничава марка - просто ще пуснат софтуерен ъпдейт и всичко ще се оправи .

    Коментиран от #23

  • 5 гост

    21 16 Отговор
    Фалшиви новини, стогодишните ходят и развиват гайките за да злепоставят Илон

    Коментиран от #13

  • 6 Колкото и да

    15 16 Отговор
    ги плюете електричките те са бъдещето. Лека-полека ще бъдат подобрени и усъвършенствани.
    След 10-20 години ще са много повече по пътищата.
    Аз обаче ако некой ми подари сега Тесла я продавам одма и си купувам един Лексус хибрид или бензин, за което ми стигнат парите.

    Коментиран от #11

  • 7 Аха

    11 23 Отговор
    Няма да има по-добра кола от Тесла произведена в Германия!
  • 8 Така така

    12 19 Отговор
    Но другата новина няма да ви хареса! Тесла Модел 3 е най-надеждата кола с най-малко проблеми в класацията във Великобритания!

    Коментиран от #9

  • 9 Анатема

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Така така":

    Тук такива новини не се публикуват!
  • 10 Изключително важна новина

    13 17 Отговор
    А само преди два дни, Илон Мъск беше в Германия и се срещна както с висши политици, така и с шефа на Volkswagen , но по тези новини нито гък, нали? За това, че по всичко личи, че фабриката в Германия ще бъде завършена по-бързо отколкото тази в Шанхай, която беше построена за по-малко от година, пак нито дума. Обаче като се развие някоя гайка, ще последват поне три новини по случая.

    Коментиран от #12, #32

  • 11 Хайл

    20 10 Отговор

    До коментар #6 от "Колкото и да":

    То не бяха самозапалвания,то не бяха катастрофи с автопилота,то не бяха заключени врати при катастрофа,сега се разпада в движение...да не говорим за евтината боя и пластмаси и багажник от 23 литра...кво ми го хвалиш тоя боклук не ми е ясно...сума ти дефекти а ти тесла та тесла...купи си една с резбована дръжка и мирясай🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #14, #20, #22

  • 12 Хайл

    13 8 Отговор

    До коментар #10 от "Изключително важна новина":

    И какво е важното на тая "новина" че един надрусан отишъл при един фалирал и не разбрал че е там 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #19, #26

  • 13 гост

    8 9 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ами не , просто показва какво значи човешки фактор и как един единствен немарлив работник за един месец може да натвори поразии на цял завод !! Най-вероятно вече е уволнен и даже ще бъде съден , но главния извод е , че хората нямат място на монтажните линии !! Сега дали си е мърляч или някой го е подковал финансово си е отделен въпрос !!

    Коментиран от #15, #151

  • 14 гост

    12 16 Отговор

    До коментар #11 от "Хайл":

    И с какви очи си седнал да дириш кусури , бе слепок ?? Я се разходи само веднъж по сервизите и виж любимите си петролки !!!! Няма да ми стигне 1000 коментара да изброя само основните им дефекти и то в гаранция , за после да не говоря , че са неизброими !!!!

    Коментиран от #18, #46

  • 15 Хайл

    10 7 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Фурнаджийска лопата си-сега човеците ти виновни🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #24, #25

  • 16 омъскаряване

    8 6 Отговор
    Нормално, това не е автомобилен производител !!
  • 17 Случаен

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тоз":

    Може ли да дадеш пример?

    Коментиран от #27, #29

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Не си разбрал иронията

    10 8 Отговор

    До коментар #12 от "Хайл":

    Новината за болтовете е изключително важна и ще я нищят още поне два месеца. Това че Тесла строи заводи за по-малко от година, въобще няма нужда да се споменава. Пък и голяма работа че щели да направят се модерния цех за боядисване в света в Берлин, именно за да подобрят качеството на боята. Голяма работа, че там ще представят доста иновации за автомобилната промишленост и там ще се произвеждат едни от най-качествените автомобили, за разлика от некачествените в Щатите. Да си прочел тук, че Тесла прави по-качествени автомобили в Китай, отколкото в Щатите? Няма и да прочетеш. Тук новините са само отрицателни за черен пиар.
  • 20 Лъжи лъжи и пак лъжи

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хайл":

    Къде го видя този 23 литра багажник? Знаеш ли колко е 23 литра? Колко нули изпусна?
  • 21 Qwerty

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Да монтират":

    Поне в Блядска Сволочия нямате такива проблеми, всичко монтирате с усукана тел.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Подигравай се

    7 9 Отговор

    До коментар #4 от "Фен на тесла":

    Те от вашата групичка и други се подиграваха, че даже се обзалагаха, но след софтуерен ъпдейт, Тесла модел 3 вече може да слезе под осем минути на Нюрбургринг и то с шофьор аматьор. Същото време дава и Порше тайкан 4S. Не очаквай да прочетеш и такава новина тук. Очаквай новина, че някоя Тесла спукала гума или някой шофьор на Тесла е карал пиян.
  • 24 Не се притеснявай

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Хайл":

    В германския завод човеците ще са доста по-малко. Тъкмо заводът за промишлена автоматизация на грохман, който е собственост на Тесла е на една крачка разстояние в Германия. Ще предлагат бързи не само софтуерни, но и хардуерни ъпдейти.
  • 25 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Хайл":

    А кой е виновен за незавита гайка ????!!! Сигурно конструктора ?? Или производителя на гайката ?? И как се контролира дали е завита , освен втори човек да я отвие и завие втори път ??? Затова тези хора носят отговорност за действията и бездействията си и затова проблема е бил един месец , в момента който се е проявил мърляча е изхвърчал от работа , а по-нататък отделно ще си сърба попарата !!

    Коментиран от #40, #52

  • 26 Даже видео има

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хайл":

    Как Илон Мъск тества Volkswagen ID3. Но разбира се ще четем тези новини по другите медии. Тук за електромобилите или лошо или нищо!
  • 27 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "Случаен":

    Веднага ти давам пример !!! Супернадеждната ти Тойота имаше проблем с няколко МИЛИОНА автомобила с еърбеци и педал на газта , който ускоряваше до дупка без предупреждение , имаше стотици смъртни случаи и дела за милиони , както и сервизни акции с години !! Но тия работи не ги помните , а двама трима умрели с Тесла ОСНОВНО поради собствената си глупост ги помните , а ??!!
  • 28 гост

    4 8 Отговор
    Модератора ако обича да не трие , когато говоря с факти !!!!!! Имаше ли Тойота проблем с педала на газта ???? Имаше ли проблем с еърбеци ??? Имаше ли загинали и сервизни акции за МИЛИОНИ коли , не за 10-20 ??? Даже тук има статии за това !!!!

    Коментиран от #41

  • 29 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Случаен":

    Изтрития коментар беше за теб , а примери мога да ти давам до утре , СТО ПЪТИ по-големи и по-тежки от този в по-горе !!!!
  • 30 Driving pleasure

    9 0 Отговор
    Ко ти пука ве... то па да нема да оди нейде? Ше седи врЪзано у щепсела по цел ден. И без гайки може!

    А някой нещо да каже за разпродажбата на акцийки на Т'слата?

    Коментиран от #31, #33

  • 31 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #30 от "Driving pleasure":

    Що , искаш да си купиш ли ? Хахахха ! Ами време е някои хора да приберат "дивидента" , нали много ги мислиш , че са останали без кеш , хахаххаха !! Лично Тесла 5 милиарда , останалите по-малко , ама от сърце , хаха !! И пак си е два пъти повече от Тойота , брех да му се не види , няма радост петролопитешка , хахах !!
  • 32 Driving pleasure

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Изключително важна новина":

    Баце, аз още по-важна новина чух - че Тесла продава акции за 5 милиарда, а щом Тесла продава всички продават и акциите летят към дъното. като ще си споделме важни новини за Т'слата

    И за другото баце от #6 пост май беше - не знам какво ще е електрическото бъдеще, ама Китай спира субсидиите за електрички и се пренасочва към финансиране на водород. И другая Дзинпин идя, че в нема ляб в батериите ;)

    А в Евопа полееекинка попроглеждат към синтетичните горива като реална и всеобхватна алтернатива...

    Коментиран от #34, #36

  • 33 Е тук вече съм съгласен с тебе

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "Driving pleasure":

    Направо недоумявам как се сдържаха да не публикуват тази новина. Пазарната капитализация на Tesla само за няколко дни падна със 100 милиарда долара. Само сривът беше по-голям, отколкото цялата пазарна капитализация на Volkswagen. Не че някой е очаквал нещо различно. На 22 септември отново ще подскочат със стотина милиарда, а после пак ще паднат до днешните нива, ако Илон Мъск наистина не ни изненада с нещо колосално.

    Коментиран от #42

  • 34 Положителна или отрицателна новина?

    1 7 Отговор

    До коментар #32 от "Driving pleasure":

    Това че Тесла ще вземем пет милиарда кеш според тебе добра или лоша новина е? Само да ти припомня, че един завод струва от един до два милиарда. Тоест Тесла за няколко дни ще събере Кеш за два-три завода, всеки с капацитет около половин милион автомобила и батерии за тях годишно. Всеки от тях може да бъде построен за една година. Към момента започнатите заводи имат прогнозен капацитет над 2 милиона годишно. BMW и Mercedes продават по толкова, а audi дори по-малко. Как мислиш че се чувстват стогодишните от този факт?

    Коментиран от #43

  • 35 Грешка на редактора

    1 0 Отговор
    Да се чете: Това че Тесла ще вземЕ пет милиарда

    Коментиран от #37

  • 36 Водородът има само бъдеще

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "Driving pleasure":

    Когато говорим за леки автомобили, водородът беше, е и винаги ще си остане бъдещето, но никога няма да стане настояще, независимо от субсидиите. Субсидии за водород е имало много преди да почнат да раздават субсидиите за електромобили. Както виждаш на електромобилите ще им трябват десетина години масово производство за да нямат нужда от субсидии, защото технологията става зряла. Водородът дори теоретично не може да измести батериите при леките автомобили. Нито като цена, нито като ефективност.
  • 37 Driving pleasure

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Грешка на редактора":

    Мдам... е щом липсата на кинта за оперативни разходи е положително и разпродаването на акции за да се плащат сметките е нещо добро - ОК така да е.
    Като свършат и тия пари ко ше правим - още акции. Хубаво строим заводи ама и към момента капацитета им е за около милион автомобила годишно, а реално не можем да стигнем заветните 500 хил, трудно добутваме и до 400 хил коли на година, ко ша праим с тоя капацитет от 2 млн?

    Предлагам така и така се е видял с шефа на Фау Ве и се повози на 4ката - да му предложи да му бачка на ишлеме че да не стоят празни ;)

    Коментиран от #38

  • 38 Объркал си се тотално

    1 7 Отговор

    До коментар #37 от "Driving pleasure":

    Тесла в момента имам повече Кеш от тези 5 милиарда, като кеша е с 2 милиарда повече, отколкото всички заеми на Тесла. Тези пет милиарда ги взема не защото му трябват, а за да се възползва от огромната пазарна капитализация, която вероятно дори той не вярва, че ще се задържи дълго време толкова голяма.

    А какво да прави на ишлеме за Фолксваген? Така или иначе търсенето на електромобилите им няма да е кой знае колко голямо. За цяла година са успяли да сглобят 30000 броя, които сега ще продадат за месец и ще се правят на Велики до следващия месец, когато ще си проличи истинското търсене. Да побързат, че завода в Берлин ще работи до другото лято, а качеството ще е феноменално дори за немските стандарти.

    Коментиран от #44

  • 39 Радев

    7 1 Отговор
    Ще добавим и този дефект към списъка!
    Само че този списък взе да става доста дълъг!
  • 40 Гост

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Тези гайки в завода на Тесла ги завиват с автоматичен винтоверт. Ама не такъв като на гумаджийницата до вас, Ами свързан с компютъризирана установка, която следи момента на всяка гайка и слдди протокол за последователност на затяганията при всеки автомобил на конвейера. Ако изпуснеш някоя гайка линията веднага известява. При такава система, щом нещо не дозатегнато значи софта го е пропуснал поради някаква причина. Първо се запознай с начина на работа в тази фирма и после ръси брейн гняс.

    Коментиран от #47, #49, #50

  • 41 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Модераторът не те трие заради фактите ти, а заради отвратителният ти маниер на писане. Позволяваш си да държиш тон само защото си скрит зад телефона. Нещо, което нямаше да посмееш ако разговорът беше очи с очи.

    Коментиран от #48

  • 42 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Е тук вече съм съгласен с тебе":

    Всеки балон се пука рано или късно
  • 43 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Положителна или отрицателна новина?":

    И от кого ще ги вземе? Нали някой трябва да загуби за да спечели Тесла? От падането на акции губят акционерите. Ей такива смешници като гост които вярват че покачването ще е вечно.

    Коментиран от #45

  • 44 Driving pleasure

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Объркал си се тотално":

    Абе не знам колко пара има в чекмеджето, ама според публикациите са заради нуждата от пари...
    И не знам колко ще подава Фау Ве ама Порше вместо предвидените 20 хил Тайкана има поръчки за 40... а модел Ес никъв го няма с продажбите... Самонавивай се как ще завладеете целия пазар, ама истината е че Илончо от коли не е изкарал и пробит цент...

    Коментиран от #65

  • 45 Какво?

    0 6 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Нещо не ти се разбира! От кого ще ги вземе и там, нещо не се разбира! Продават собствени акции, като си прибират пари в брой! Никой не губи, един продава, друг купува! Единия е доволен на цена продава, другия на цена купува! Но явно не са ти ясни тези неща! И понеже много акции са продадени наведнъж, цената пада. Защото се получава повече продаване от търсене. Дали е балон, незнам но стойността на акциите им е голяма и с парите, могат да направят мноооого заводи наведнъж, стига да им трябват. А между другото, днес акциите пак са нагоре с 3 процента.

    Коментиран от #78

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хайл

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Ти в кой завод на тесла си работил мохльо?видял си завод на тасла през телефона само,на гугъл мап... Знаеш ли как мерихме багажника на една тесла-изляхме 2х10 литра вода и събра до горе още 2х1,5 лт девин,ако беше горна баня можеше да е 23,3 лт

    Коментиран от #80

  • 48 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Оу , нима ?? Лично ли ти го каза или му четеш мислите ?? В същата глава ??

    Коментиран от #81

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този курник "Тесла"

    5 0 Отговор
    е по-зле от третата употреба у нас.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 гост

    0 4 Отговор
    Еееех , тия лоши европейци , пак развалиха опорките на групата анти , хаха !!!
    Европейската комисия, публикува наскоро докладът Determining the environmental impacts of conventional and alternatively fuelled vehicles through LCA (Определяне на въздействието върху околната среда на конвенционалните и алтернативните превозни средства чрез анализ на жизнения цикъл). Докладът е подготвен от компанията Ricardo. Той е определен като „най-обширното и изчерпателно изследване от подобен род“ към ден днешен. Обемът на доклада е от порядъка на 451 страници и наистина досега такова изследване не е правено.

    В документът се оценява въздействието върху околната среда на обичайните леки и товарни превозни средства (леки коли, микробуси, камиони, автобуси) или 65 различни вида транспортни средства и различни задвижващи комбинации през целия жизнен цикъл. Разглеждат се 60 производствени вериги на традиционни и алтернативни горива; 14 различни форми на производство на електроенергия; въздействието от производството, използването и поддръжката на превозните средства (и акумулаторите), включително и различните сценарии за „края на живота“ на транспортните средства.

    Коментиран от #55, #56

  • 55 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    Освен изхвърлянето на емисии от парникови газове, в докладът се оценяват редица други категории на въздействие върху околната среда, вариращи от начинът на използването на ресурси, включително общото потребление на енергия, изчерпването на минерални и метални ресурси и недостигът на вода до емисиите от вещества, замърсяващи въздуха (например твърди частици и азотни оксиди), а също така токсичността за хората и екосистемите.

    Изводите показват, че през целия жизнен цикъл в ЕС нови електромобили ще оказват значително по-малко въздействие върху климата в сравнение с обичайните автомобили с двигатели с вътрешно горене. С най-малко въздействие ще бъдат съответно т.нар. „чисти електромобили“ (BEV) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    На публикуваната графика например е показан „Потенциалът на глобално затопляне“ (обем на емисиите от парникови газове в еквивалент от СО2) през целия жизнен цикъл на автомобилите от среден клас в ЕС.

    Двете леви колони са за бензинови и дизелови автомобили, а третата лява колона е за електромобили (BEV). Останалите колонни за електромобили (BEV) отделно за всяка страна в ЕС.

    Както се отбелязва на графиката, през 2030 г. електромобилите ще намалят въздействието върху околната сряда, поради увеличаващият се дял на възобновяемите енергийни източници в електроенергийната индустрия на Европейския съюз и увеличаването на ефективността на превозните средства.

    Докладът е съпроводен с данни в таблици на Exel, което дава възможно

    Коментиран от #57, #68, #84

  • 56 Driving pleasure

    7 0 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    Нали знаеш, че който плаща той поръчва и музиката ;)
    Ако мах парите да платя ще ми изпраскат 460 страници с квото си искам. Евреогейската комисия отдавна не е мерило за нищо - оправдават безумието си наречено зелена сделка с много брутална пропаганда по всички фронтове

    Коментиран от #58

  • 57 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Докладът е съпроводен с данни в таблици на Exel, което дава възможност на заинтересованите страни да проучат пълните резултати за производството на електроенергия, горива и общата оценка на жизнения цикъл на транспортните средства.

    Докладът е публикуван на страницата на ЕК !!!!!
    За който не знае , това значи , че е приет от целия ЕС !!
  • 58 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #56 от "Driving pleasure":

    Тъй , тъй , ти си плюй , кервана си върви , те стогодишните въобще не плащаха за "доклади" , хахах !!! Само да ти припомня , че тука трябва да платиш на 27 ДЪРЖАВИ , а не на няколко измислени "експерта" !! Тия електрички много печеливши станали , хахаххахах !!!

    Коментиран от #59

  • 59 Driving pleasure

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    Печеливши? И кой е изкарал пари от тях?

    Коментиран от #60

  • 60 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "Driving pleasure":

    Еми щом имат да платят на 27 държави , хахах !! Нали ги налагали , за да ви вземат парите , хах !! Или само кога ви изнася , уточнете опорките , хахах !!

    Коментиран от #61

  • 61 Driving pleasure

    6 3 Отговор

    До коментар #60 от "гост":

    Налагат ги защото са ментално увредени
    Пари от електрички още никой не е изкарал

    Коментиран от #62

  • 62 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "Driving pleasure":

    Аха , значи целия ЕС е ментално увреден , а ти си "умника " , винаги съм се учудвал на скромността и "заслуженото" ти самочувствие , хахаххаха !!!

    Коментиран от #63, #72

  • 63 Driving pleasure

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Съвсем не твърдя, че е целия "съюз" само политическия му "елит". За съжаление той се води по най-силно пищящите, в момента зелените терористи пищят най-много, нормалните са в преобладаваща степен пасивни както винаги.

    Коментиран от #64

  • 64 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #63 от "Driving pleasure":

    Всъщност обективно погледнато наистина само ментално увреден и технически неграмотен индивид може да отрича очевидните предимства на електромобила по ВСИЧКИ показатели , както технически , така и екологични , а скоро и икономически ! Ама кво да правиш , едни "пищящи" петролопитеци ще си пищят ако ще и господ да слезе да им каже , че са слепоци , хахах !!!

    Коментиран от #66

  • 65 Доста глупости изписа

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Driving pleasure":

    Американският производител на електромобили Тесла (Tesla) обяви планове да продаде обикновени акции на стойност над $5 милиарда, предаде Асошиейтед прес.

    В съобщение до регулаторните органи компанията посочва, че възнамерява да продаде до 10,3 милиона акции и да използва приходите за НЕУТОЧНЕНИ ОБЩИ КОРПОРАТИВНИ ЦЕЛИ. Продажби ще се обявяват "от време на време", отбеляза Тесла, уточнявайки, че в момента не може да определи точно стойността на бъдещите оферти. Акциите ще се продават чрез 10 различни брокерски къщи, всяка от които ще получи комисионна от 0,5 процента.



    Към 30 юни компанията имаше 8,6 млн. долара кеш и близо 8,5 млрд. долара дълг, без да се включва финансирането на производството на автомобили и соларни панели.

    Та какви нужди и какви дългове имала Тесла?
  • 66 фен

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    Големи предимства имат! Самозапалват се саморазглобяват се катастрофират заради некадърната автономна система да изреждам ли още?
  • 67 незнайко

    0 0 Отговор
    Още какви зулуми да очакваме за ТЕСЛА ? Явно конкуренцията работи безпощадно !!!
  • 68 Фен

    5 2 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Производството и рециклирането на батерии замърсява повече от двг.Зареждането на батериите с ток от Тец също.
  • 69 Driving pleasure

    6 0 Отговор
    До #64 и #65
    Ей на стоя си и си будувам в размисли какви ще да са по дяволите тия предимства на електричката...
    сигурно е по-евтина... ма май не е
    сигурно е по-лека... ама и това не е
    Сигурно има голям пробег... цвъц няма
    зарежда се бързо? неее
    зарежда се евтино неее, не и ако бързаш
    батерията подлежи на ремонт - май ги подменят
    има пробив в батериите - всеки ден по 3 и ни един всъщност

    мога да ти изреждам до вдруги ден и пак не не и не! нито един от проблемите на тия кошници не е решен!

    Дали е "зелена" я провери в доклада дали не се казва, че е такава при определени условия, и тия условия обикновено са изцяло зелена енергия от раждането и като суровина до погребението на батариите - да ама енергията особено тази по средата за зареждането е мръсна! Богата европа е на под 20% зелена енергия.... евентуално би могъл да е зелен тоя кошник след 30тина години ако Европа добута поне до 50% ВЕИ, ще гледам с интерес как го бутате!


    А драги ми 65ти - ще ми обясниш ли как се казва когато разпродаваш имущество (каквото са и акциите) за да си покриваш нуждите? Ще обясниш ли пазарната логика на продажбата на акции за над 10 млрд, с което дефакто си разпродаваш бизнеса. И не само това - тези траншове сриват собствените ти акции, тоест губиш и от капитализацията си - ей така без нищо щото някой в тесла решил да продава :) Мдам те баш така стават нещата на борсите, самозастрелваш се без нужда. Тия пробвай да ги пробуташ на акционерно събрание на тесла

    Коментиран от #70, #71, #75

  • 70 Пак си в огромна грешка както винаги

    1 5 Отговор

    До коментар #69 от "Driving pleasure":

    Тесла не разпродава съществуващи акции. Tesla увеличава капиталът с един процент като напечатва нови 10,3 милиона акции. Тези акции досега не са съществували и не са били имущество на никого, че да ги разпродават от нужда. Както виждаш имат си 8,6 милиарда кеш, дори преди тази стъпка. Освен това са дали автомобили, фотоволтаични централи и батерии на лизинг, които им носят сигурен нов Кеш всеки месец. Твърде вероятно е с тези пари Тесла да си изчисти дълговете или да изгради изцяло свои заводи за батерии.

    Коментиран от #74

  • 71 Пак си в огромна грешка както винаги

    1 4 Отговор

    До коментар #69 от "Driving pleasure":

    Какви 30 години за 50% зелена енергия в електрическия микс? Дори в момента в Германия е над 50%. Замърсяват единствено въглищата, а те ще са чао в Европа до максимум 10 години. Всичко което си изброил като недостатъци се развива с бързи темпове и престава да бъде недостатък за все по-голям брой шофьори. На практика единственият недостатък е липсата на зарядна инфраструктура. И сега 90% от шофьорите не зареждат резервоара догоре, а за 20-30 лв. с които карат седмицата.

    Коментиран от #73

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Хайл

    4 1 Отговор

    До коментар #71 от "Пак си в огромна грешка както винаги":

    Ако ти зареждаш 20-30 лв гориво седмично,как ще зареждаш теслата с ток щом тока за зареждане е 48 ст? ??? Нямаш 2х1 а си седнал ня капацитет да се правиш тука...електричките сте обречени и ти казах да видиш клипа в ютуб за оня с генератора в багажника,а там е казано-ЕЛЕКРТИЧКИТЕ ЩЕ СА ЗАВИСИМИ ОТ ПОЛЕЗНИТЕ ИЗКОПАЕМИ...НЕДЕЙ ДА ДРЪНКАШ САМО ТЪПОТИИ А МИСЛИ С ТАЯ ГОЛЯМА ГЛАВА...ГЛОПАК

    Коментиран от #76

  • 74 Хайл

    6 2 Отговор

    До коментар #70 от "Пак си в огромна грешка както винаги":

    Тесла не продава,Мъск ти продава ИЛЮЗИИ НА ОГРОМНА ЦЕНА,утре като се надруса и розови маймуни ще ти продаде щото си заблуден а на него такива му трябват
  • 75 Радев

    7 0 Отговор

    До коментар #69 от "Driving pleasure":

    Единственото предимство на електромобила е че не замърсява там където се кара.Замърсяванете остава там където е Теца там където се произвеждат електромобилите и батериите и добиват суровините за производството.Екологичността е електромобилите е измама!

    Коментиран от #77, #85

  • 76 Четеш като дявола евангелието

    0 4 Отговор

    До коментар #73 от "Хайл":

    Дали ще заредиш всяка седмица по 20 лв или ще пълниш резервоара догоре веднъж месечно е едно и също бе умник. Все минаваш същите километри, за което ми беше мисълта. При бензинките и парите са абсолютно същите, независимо дали ще заредиш 20 пъти по 5 лв или 100 лв наведнъж. При електромобилите поне имаш избор. Можеш да заредиш бързо за 50 лв до горе и да чакаш 40 минути на зарядната, но може и всеки ден да я закачаш безплатно на kaufland, докато отидеш да си напазаруваш. Не знам какво си тръгнал да се перчиш че имаш пари, като нямаш дори гараж, аз имам два където мога да си зареждам колите.

    Незнайно защо все пропускаш и възможността да не даваш а да получаваш пари, защото си закачил автомобила си на зарядното и си оставил в половината капацитет на батерията за използване от мрежата, а другата половина по всяко едно време е заредена.

    Коментиран от #89

  • 77 Прав си

    0 4 Отговор

    До коментар #75 от "Радев":

    Няма производство което да няма замърсяване. Просто електромобилите замърсяват по-малко и затова света избира по-малкото зло.

    Коментиран от #79

  • 78 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Какво?":

    много ти бяга принципа на търговията с акции.
  • 79 Радев

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "Прав си":

    Производството на батерии добива на суровини за батерии рециклирането на батерии и тока от Тец замърсяват повече от двг!

    Коментиран от #82

  • 80 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хайл":

    крайно време е да започнеш да правиш разлика между гост и Гост.Има си видео за работата в заводите на Тесла и всеки може да види как и с какво оборудване се работи там или поне как завиват гайките. Аз те подкрепих и опонирах на гост. Можеше поне да прочетеш постът ми преди да ме объркаш с онзи и да почнеш да ме плюеш. Винаги съм те подкрепял защото с теб защитаваме една и съща страна. Ще продължа да го правя и няма да обърна внимание на този твой фал само за да не става раздор в нашата група. А да измерва обем на багажник с цилиндрични туби и бутилки вода е наи малкото проява на невежество.

    Коментиран от #87

  • 81 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    лично ми го каза.
  • 82 Разбира се

    0 5 Отговор

    До коментар #79 от "Радев":

    Припомни си колко отделя производството на батерията по песимистичния сценарий с всичките дейности от добива на материалите до крайния продукт и го сравни с това което излиза от ауспуха ти. За колко време ще ги отделиш и за колко километра? При твоя пробег за две-три години. При оптимистичния вариант за производство на батерии, ще ги отделиш само за година.
  • 83 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Хайл":

    0885380381 който иска нека ми звънне да му кажа къде да дойде да видим край кого и на какво ще мирише.
  • 84 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    шпръцльо, електромобилите започват да вредят след като жизненият им цикъл приключи. Айде в ляво със все статистиката си.

    Коментиран от #88

  • 85 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "Радев":

    тоест чистото каране ще е в Европа а мръсните добиви и преработка в България.

    Коментиран от #86

  • 86 Идеята ти издиша

    0 4 Отговор

    До коментар #85 от "Гост":

    Tesla подкрепена от германското правителство смята да построи най-големият завод за производство на батерии точно в столицата на Германия. Засега има поне 400 жалби от природозащитници против строежа на фабриката, но основните са за изсичане на горите, ползване на питейната вода, но не и за замърсяване от производство на каквото и да било, включително на батерии. Добивът е там където има материали. Колкото и да ни се иска, в България няма как да добиваме нито литий нито кобалт или никел.

    Коментиран от #90

  • 87 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    Извинявай че те обърках с оня мухльо,просто от многото сменяне на имената писах не на правилния гост...както си разбрал аз също те подкрепям защото се вижда кой е начетен и с опит...още веднъж ИЗВИНЯВАЙ

    Коментиран от #177

  • 88 Пенчо бре чети, Пенчо пак не ще

    0 3 Отговор

    До коментар #84 от "Гост":

    Това къде го пропусна:В документът се оценява въздействието върху околната среда на обичайните леки и товарни превозни средства (леки коли, микробуси, камиони, автобуси) или 65 различни вида транспортни средства и различни задвижващи комбинации ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ. Разглеждат се 60 производствени вериги на традиционни и алтернативни горива; 14 различни форми на производство на електроенергия; въздействието от производството, използването и поддръжката на превозните средства (и акумулаторите), включително и РАЗЛИЧНИТЕ СЦЕНАРИИ ЗА „КРАЯ НА ЖИВОТА“ на транспортните средства.

    Коментиран от #178

  • 89 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #76 от "Четеш като дявола евангелието":

    Не говори добре за теб с 2 гаража а зарежда 20х5 лв месрчно.щом си патрон за кво ходиш по магазините да си зареждаш колата която нямаш? Направи си фотоволтаична зарядна,купи си 3-4 батерии да ги сменяш отворко.мъск е щастлиФ че те има 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #91

  • 90 Фен

    5 0 Отговор

    До коментар #86 от "Идеята ти издиша":

    Завод за батерии в Германия няма да има! Германците не са луди да позволят да им замърсяваш!

    Коментиран от #92

  • 91 Пълня догоре

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "Хайл":

    Но на касата рядко някой плаща повече от 20-30 лв. Следващият път обърни внимание в квартална бензиностанция. Мога да се обзаложа че повечето от половината няма да са заредили догоре.

    Фотоволтаици вече си имам, но заради държавата в която живея, изхвърлям половината от произведеното на вятъра, защото инвертора ми има ограничител на мощността и не произвежда повече отколкото аз потребявам, защото ако върна в мрежата няколко киловатчаса, ще трябва да ги платя все едно съм ги ползвал, а не съм им ги подарил.

    Засега и батериите и електромобилите са прекалено скъпи, а мисленето ми не е чак толкова зелено, да се втурна да спасявам планетата за собствена сметка. Ще си купя и електромобил и батерии, когато има икономически смисъл в това. В България засега няма. Затова ми остава да коментирам световните тенденции, от които ние сме толкова далеч и встрани. Бих си купил Тесла за 20 000 долара и батерии за 100 долара киловатчас.

    Коментиран от #93, #94, #96

  • 92 Кой те излъга

    0 4 Отговор

    До коментар #90 от "Фен":

    Разбира се, че ще има завод за батерии. Никога не са се отказвали от него. Веднага след като започне производството на автомобили, започват и строежа на завода за батерии от най-новата технология, която Tesla ще представи на 22 септември.

    Коментиран от #95, #97

  • 93 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Пълня догоре":

    Но дори и да се оправят работите в България не са толкова екологични колкото ги представяш,нито толкова надеждни-проблем е производството на какъвто и да е автомобил но предимствата са за двг по простата причина че НЕ ЗАМЪРСЯВАТ ТОЛКОВА КОЛКОТО СА ТИ КАЗАЛИ...за зареждането на 1 тесла се изгаря повече гориво от колкото един двг ще изгори,производството на батериите също е много мръсно,не можеш да отречеш че и самите гуми за тесла замърсяват повече поради спецификата на производство,не е като обикновенната гума.след малко ще кажеш за възобновяемите източници-тяхното производство също е мръсно,дали са фотоволтаици или вятърните е без значение,а и на всичко отгоре мястото което заемат е огромно...знаеш ли от какво е произведена перката на ветрогенератора? Стъклопласт,а стъклопласта е от отровни смоли...кажи че не е вярно
  • 94 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Пълня догоре":

    На касите съм виждал и по 2 лв,но моя е вечно пълен защото не се знае в кой момент ще тръгна някъде и да се мотая е излишно.при всяко прибиране се фулира отново
  • 95 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #92 от "Кой те излъга":

    Няма да има завод за батерии-цялото мръсно производство е изнесено от германия още преди доста години.никой не е толкова луд заради един мъск да се цапа особено немеца...кажи къде има завод за акомулатори в Германия? НИКЪДЕ...полша,чехия от там са
  • 96 Driving pleasure

    4 0 Отговор

    До коментар #91 от "Пълня догоре":

    Така е... обкновено на бензиностанцията зареждам за 30 лева... само че резервовара ми под 1/2 не пада - това са ми 300 км. След зареждане борда показва обикновено 800 км обхват с едно зареждане, а когато тръгна нанякъде и напълня догоре са над 1000.
    И зареждам веднъж в седмицата, а с електричката, особено при 7 кв от домашната потреба (ако е 7 с уолбокс а не 2 от контакта) трябва на всяко спиране да му сугувам на кабелите.
    И добре си си инсталирал панели... ама нещо ми се губи логиката на мен. През деня си на работа с автомобила а фотоволтаика ти стои самотен в къщи, зареждаш от него привечер когато производителността му вече клони към 0
    Ама имал пари за глупости - дал, да си жив и здрав като те слушам и още ще дадеш :)
  • 97 Фен

    4 0 Отговор

    До коментар #92 от "Кой те излъга":

    На мястото на цеха за батерии правят полигон за изспитания на електромобили.Дойчовците не са луди да допуснат мръсно производство до Берлин!

    Коментиран от #98, #99

  • 98 Дрън-дрън, кого лъжеш

    0 2 Отговор

    До коментар #97 от "Фен":

    Когато Илон Мъск за първи път обяви плана на Tesla за изграждане на Gigafactory в Германия, изпълнителният директор заяви, че Tesla ще има производство на батерийни клетки на място.

    По-рано този месец обаче Tesla представи нова версия на плана си за Gigafactory Berlin за екологично одобрение на местното правителство, а в актуализацията автомобилният производител премахна плановете за фабрика за батерии на мястото.

    Това породи съмнения относно напредъка на Tesla с производството на батерии в Gigafactory Berlin.

    Няколко седмици по-късно Йорг Щайнбах, министър на икономиката и един от основните поддръжници на проекта, заяви, че Tesla планира производството на батерии в Gigafactory Berlin и това ще бъде „напълно нова технология“ (чрез rbb24 в превод от немски):

    „Твърди се, че акумулаторите за електрически автомобили, които Tesla иска да произвежда в Grünheide, засенчват всички предишни акумулатори. Има "напълно нова технология" зад акумулатора, каза министърът на икономиката Йорг Щайнбах (SPD) в понеделник, антена Бранденбург. Новите батерии са по-малки и благодарение на по-високата си енергийна плътност позволяват по-голям обхват, каза министърът. Tesla планира да предостави подробности за батерията си в САЩ в края на септември. "

    Коментиран от #100, #102

  • 99 Полигон е разширяване на плана

    0 2 Отговор

    До коментар #97 от "Фен":

    На този полигон ще се тестват новите автомобили, като това няма да става от хора, а от автопилота плюс допълнителни датчици и сензори. Дали мислиш че Тесла случайно избра столицата на Германия? Нарочно отиде точно там, за да направи най-модерния и технологичен автомобилен завод в Германия. Да видим тогава какво ще стане с израза "германска инженерна мисъл". Въобще няма да се учудя, да иде да построи и заводи в Япония и Корея.
  • 100 Фен

    4 1 Отговор

    До коментар #98 от "Дрън-дрън, кого лъжеш":

    Защото замърсяват! Няма да им издадат екологично разрешение! Всичко вредно е в Азия Африка и източна Европа.
  • 101 Къде е Берлин

    0 2 Отговор
    "Всичко вредно е в Азия Африка и източна Европа."
    На кое от тези места се намира Берлин? На тебе ли да вярвам за разрешителното или на Йорг Щайнбах, министър на икономиката на Германия?

    Ето ти и заглавие от CNBC от онзи ден : Германия казва на Илон Мъск, че може да има каквото му трябва за новия завод в Берлин
    ПУБЛИКУВАНО В ЧЕТВЪРТЪК, 3 СЕПТЕМВРИ 2020 Г.7:01 Ч. EDT

    Ти продължавай да умуваш ще го бъде или няма да го бъде завода в Германия. Както виждаш се очаква да бъде построен за по-малко от година, тоест по-бързо от завода в Китай, а само преди няколко месеца обяснявахте как германците няма да го позволят и ще го бавят и спъват по всички възможни начини. Жалкото е че май продължавате да си вярвате.

    Коментиран от #103

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Фен

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Къде е Берлин":

    По малко от година?Започнаха февруари 2020 да видим до края на 2021 дали ще успеят!

    Коментиран от #104

  • 104 Почти е построен

    0 2 Отговор

    До коментар #103 от "Фен":

    Повечето сгради вече са построени. Останалите ще са готови до ноември месец, когато ще им излезе окончателното разрешително за строеж и ще почнат да оборудват цеховете с машини за производство. А в началото на юни, терена беше гола поляна.

    Коментиран от #105, #106, #107, #108

  • 105 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #104 от "Почти е построен":

    Ти обаче не спираш да си вярваш...ток от твоите волтаици им пусни,нали ти беше в излишък🤣🤣🤣🤣
  • 106 Фен

    3 0 Отговор

    До коментар #104 от "Почти е построен":

    Клиповете в YouTube показват друго.Февруари разчистват терена.В момента сградите са далече от завършване.Кого лъжеш!

    Коментиран от #109

  • 107 дрън дрън

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Почти е построен":

    Разрешителното за строеж се издава преди започването на работата по терена.След завършване се издава акт 16.Четеш статии на англииски с машинен превод който е много неточен.

    Коментиран от #110

  • 108 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Почти е построен":

    Окочателно строително разрешение след завършване на сградите? Строително разрешение се издава в началото на проекта и без такова не може да започнеш.Всичко построено по този начин е незаконно и се събаря.
  • 109 Не се прави на луд

    0 1 Отговор

    До коментар #106 от "Фен":

    Покажи ми една сграда на първи юни. Поне основа на сграда? Е какво лъжа тогава? За кой февруари говориш? Не е ли за февруари тази година? Е как реши че заводът няма да бъде построен за една година? Да не си Ванга?

    Да не говорим че не правите разлика между строеж на сграда и заравняване на терен. Срокът за строеж на сграда започва от издаването на разрешение за изкопаване на основите. Терена може да е бил заравнен няколко века преди това, но тези няколко века няма да бъдат включени във времето за строеж на сградата.

    Коментиран от #112

  • 110 Първо се запознайте със случая

    0 2 Отговор

    До коментар #107 от "дрън дрън":

    А после коментирайте. Разрешително за строеж не може да бъде издадено без преди това да е получено екологично разрешително - ОВОС в България. Tesla евентуално ще получи това разрешително през ноември месец и чак тогава ще получи окончателното си разрешително за строеж. В момента строи с временни разрешителни за всеки етап. Ако в крайна сметка не получи екологичното разрешително, няма да получи и разрешително за строеж и ще трябва да събори всичко построено досега и да възстанови терена в първоначалния вид.

    Коментиран от #111

  • 111 дрън дрън

    3 0 Отговор

    До коментар #110 от "Първо се запознайте със случая":

    Строеж без разрешително? Ти си луд!

    Коментиран от #113

  • 112 Фен

    3 0 Отговор

    До коментар #109 от "Не се прави на луд":

    Строежа започва с разрешение за строеж и чак след това се подготвя терена

    Коментиран от #116

  • 113 Екологично разрешително

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "дрън дрън":

    А може ли да се издаде разрешение за строеж без екологично разрешително? Tesla има ли екологично разрешително или такова ще бъде издадено през ноември?

    Коментиран от #114, #115

  • 114 дрън дрън

    0 2 Отговор

    До коментар #113 от "Екологично разрешително":

    Щом строи значи има.

    Коментиран от #117

  • 115 Грета Тунберг

    2 0 Отговор

    До коментар #113 от "Екологично разрешително":

    Тия изсякоха дърветата без разрешение!
  • 116 Дрън-дрън та пляс

    0 2 Отговор

    До коментар #112 от "Фен":

    Кой може да те задължи да строиш нещо, като си купиш терен? От Тесла за равниха целия терен, но няма да го застрояват целия.

    Поредният който не прави разлика между парцел и сграда.
  • 117 Пляс- пляс

    0 2 Отговор

    До коментар #114 от "дрън дрън":

    Пак се изпляска на пометеното. на трети септември приключи срока в който граждани и организации можеха да дават жалби срещу строежа. Чак след като бъдат разгледани над 400 жалби, ще бъде издадено екологичното разрешително, а чак след това ще може да се издаде окончателното разрешително за строеж което има законова стойност. Към момента всичко построено дотук е построено с временни разрешителни, на собствен риск. ако по някаква причина не получат екологично разрешително, няма да е възможно да получат и окончателното строително разрешително и ще трябва да съборят всички сгради, защото към момента са незаконни. За Тесла са направили изключение, точно както сега ще направят изключение за забраната на движение на товарни автомобили в неделя. Така става, когато публично министрите казват, че Тесла ще получи всичко което пожелае, за да построи завода по-бързо. Сами виждат че ако разчитат на немските производители, скоро в Германия няма да се произвежда необходимия брой електромобили, заложен в плановете. Досега трябваше да има един милион електромобила в Германия.

    Коментиран от #118, #119, #120, #121

  • 118 дрън дрън

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "Пляс- пляс":

    НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО В ГЕРМАНИЯ ???? Ти си луд!!!

    Коментиран от #122

  • 119 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #117 от "Пляс- пляс":

    Само 400 жалби? Това Мъск ли ти го каза по телефона!Хахахахахах!

    Коментиран от #129

  • 120 Гошо хубавеца

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "Пляс- пляс":

    Няма такова нещо Временни разрешителни.Ти кога си строил нещо?
  • 121 Пак се изложи

    4 0 Отговор

    До коментар #117 от "Пляс- пляс":

    госте! Пишеш каквото ти хрумне един път има строително разрешение издадено на 5 юни.Друг път строят без разрешително.Май колегите са прави.Спорим с нередовен човек с умствено заболяване.

    Коментиран от #125, #130

  • 122 манго

    4 0 Отговор

    До коментар #118 от "дрън дрън":

    Бате и ние строим бес разрешително после ни сабарят.Ща викаме Илончо да ни строи.
  • 123 Ами четете, преди да се излагате

    1 3 Отговор
    Ето ви една статия, чието заглавие звучи на български така: Tesla Giga Berlin получава предварителни разрешителни за започване на фундаментни работи

    Та има ли такова животно като временни разрешителни в Германия?

    На английски Tesla Giga Berlin receives preliminary permits to begin foundation work потърсете я в google като копирате заглавието.

    Цитати от статията:

    Сега на Tesla ще бъде разрешено да изгради основата на Giga Berlin в Grünheide, където компанията е закупила парцел и е започнала да развива площ от 90 хектара за първите етапи на строителството, се казва в доклад на Märkische Onlinezeitung .
    Това удостоверяване бележи третия път, когато Tesla получава предварително одобрение за проект, свързан с Giga Berlin. Първото беше разрешение за премахване на дървета, а второто беше свързано с подготвителни основи и изкопни работи. Tesla пое пълната отговорност за обекта, което означава, че ако ПРОЕКТЪТ ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА БЪДЕ ОТКАЗАН, компанията ще трябва да върне земята обратно в първоначалното й състояние.

    Коментиран от #124

  • 124 бъркаш

    3 0 Отговор

    До коментар #123 от "Ами четете, преди да се излагате":

    Нещо в превода.Става въпрос за етапи на строителство

    Коментиран от #126

  • 125 Нерде Ямбол нерде стамбул

    0 3 Отговор

    До коментар #121 от "Пак се изложи":

    Ти правиш ли разлика между окончателно разрешително за строеж и временно разрешително? Ако не правиш, прочети статията от предишния пост, да видиш колко временни разрешителни са издадени на Тесла, докато дойде време да получат окончателното разрешително или такова им бъде отказано.

    Коментиран от #127

  • 126 Нищо не бъркам

    0 3 Отговор

    До коментар #124 от "бъркаш":

    Това да не е единствената статия. Понеже не знаеш хронологията ти се губи контекста. Ако имаш някаква друга алтернатива на превода, моля сподели я? Как ще коментираш частта със събарянето на всичко построено дотук? Защо ще ги карат да събарят, ако преди това са им дали официално разрешително?

    Коментиран от #128

  • 127 бачо Кирил дюлгерина

    4 0 Отговор

    До коментар #125 от "Нерде Ямбол нерде стамбул":

    Без разрешение за строителство не можеш да строиш синко.Едно дърво не можеш да отсечеш.То с това се започва с разрешението за строеж.След това етапите се узаконяват с акт 14 15 16.Браво измисли нови закони в строителството.Работил съм в Германия там закона се спазва.Ако беше в Китай може да ти повярвам.
  • 128 бъркаш нещо

    3 0 Отговор

    До коментар #126 от "Нищо не бъркам":

    в превода.Най вероятно става въпрос за акт 16 а не окончателно разрешение за строеж.Размърдай си това което е между ушите ти.При завършен строеж да ти издават окончателно разрешение за строеж?Нали строителството е приключило защо ти е разрешително за нещо което е приключило.Нещо ти се губи в превода uмнико!
  • 129 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #119 от "Гост":

    Сигурно му ги е дал за резюме 🤣🤣🤣
  • 130 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #121 от "Пак се изложи":

    Аз му казвам че е като фурнаджийска лопата той не вярва,дори съм го засичал да спори сам със себе си,което е жалко...

    Коментиран от #131

  • 131 Радев

    4 0 Отговор

    До коментар #130 от "Хайл":

    Знам го госта момчето с многото имена.Сега измисли нова процедура в строителството специално разработена за Тесла.Вадим му клип от YouTube от 15 февруари с начало на разчистването на терена в Берлин.Той твърди че започнали през юни за да докара срок на строеж 12 месеца и възхвалява св. Илон.Голям манипулатор и фурнаджииска лопата.

    Коментиран от #133, #138

  • 132 Абе умници

    0 3 Отговор
    Можете ли да изкарате разрешително за строеж, без да имате екологично разрешително (ОВОС) да или не?

    Tesla има ли екологично разрешително. Да или не.

    Е как така хем няма екологично разрешително, хем има разрешително за строеж. Вие сте тези, които измисляте нови закони. Някой най-накрая ще даде ли обяснение защо в Тесла трябва да си събори завода през ноември ако не получи разрешително? Нали уж го имаше и с него се почвало? ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ТОГАВА ЩЕ СЪБАРЯ ГОТОВИЯ ЗАВОД?

    НЯКОЙ ИМА ЛИ ЛОГИЧЕН ОТГОВОР?
  • 133 Вие сте по измислянето

    0 3 Отговор

    До коментар #131 от "Радев":

    Е как пък цял свят разбира едно, а пък само антиелектриците в факти, разбирате същото нещо по коренно различен начин. За да не ме обвините в грешка в превода, статия от втори август в блумбърг със заглавие: "Tesla бърза да завърши завода си до Берлин до средата на 2021 г."

    В статията четем :

    От Tesla обявиха, че искат да завършат предприятието в Грюнхайде до средата на 2021 г., което ще е по-бързо от строежа на завода в Китай, който продължи малко под година.

    Я да видим кой си измисля? Bloomberg или вие?

    Коментиран от #134, #135, #139

  • 134 Радев

    3 0 Отговор

    До коментар #133 от "Вие сте по измислянето":

    Фурнаджииски лопати! Клиповете от YouTube от 15 и 17 февруари го доказват.На тези дати вече се работи.В желанието си да величаете идола си и да докарате срок на строежа 12 месеца пропускате част от строителния процес.

    Коментиран от #136

  • 135 Радев

    4 0 Отговор

    До коментар #133 от "Вие сте по измислянето":

    Няма да споря с анонимник.Сложи си ник моля!
  • 136 Нали ти казах

    1 4 Отговор

    До коментар #134 от "Радев":

    Нормалните хора приемат първа копка на сграда, когато се копаят основите. А ти говореше за един единствен цех, МИНИМАЛЕН срок на строеж две до три години, защото през зимата не се строяло. Както виждаш, Tesla строи цех от изкопаване на основата до завършване на покрива за около месец. На някой са му криви сметките наистина. Познай на кой. Познай кой иска да разтегли времето за строежа, за да се е изложил по-малко. Не се притеснявай, няма малко бременна жена и малко е*ан мъж. Дори февруари да е, строителството ще е приключило.

    Коментиран от #137

  • 137 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #136 от "Нали ти казах":

    Септември месец а още са до никъде.Виж в YouTube и пак си помисли дали се строи сграда за месец мохльо гост.
  • 138 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #131 от "Радев":

    Според него вчера е произведена първата тесла в Берлин ама завода още не е построен.не е манипулатор а най-обикновен навлек взел се за капацитет по темата тесла...не знам още как не е казал че вече е акционер там с 51% дялове 🤣🤣🤣🤣жална му майка на мъск тогава🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #141, #144

  • 139 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #133 от "Вие сте по измислянето":

    От тесла казаха това,от тесла писаха онова,блумбърг писа това,в гугъл мап има това,в ютуб има онова,ЩЕ стане това...абе ти в село ако ти спре тока кво ще правиш,ти до другото не можеш да идеш без навигация май...🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #140

  • 140 Прост въпрос за прости хора

    0 3 Отговор

    До коментар #139 от "Хайл":

    Ако Тесла започне да строи фабриката за батерии на същия терен догодина по това време и я завърши февруари месец 2022 година, колко време ще е строена фабриката за батерии? Половин година или две години?
  • 141 Радев

    3 0 Отговор

    До коментар #138 от "Хайл":

    Манипулатор в смисъл използва фактите като ги променя в негова полза.Строежа в Берлин е още в началото той твърди че слагали соларните панели.Виждам в YouTube клип от 15 февруари разчистване на терена в Берлин.Той казва това не се смята за начало на строежа.Мъчи се да докаже че Тесла са велики и строят заводи за 12 месеца.

    Коментиран от #142, #152

  • 142 Прост въпрос за прости хора

    0 3 Отговор

    До коментар #141 от "Радев":

    Ако Тесла започне да строи фабриката за батерии на същия терен догодина по това време и я завърши февруари месец 2022 година, колко време ще е строена фабриката за батерии? Половин година или две години?

    Коментиран от #143

  • 143 Прост въпрос за прости хора

    2 1 Отговор

    До коментар #142 от "Прост въпрос за прости хора":

    Половин година.
  • 144 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #138 от "Хайл":

    Ето го.Сам си задава въпросите и сам си отговаря.

    Коментиран от #145

  • 145 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #144 от "Гост":

    Ами разбира се прави като нас.

    Коментиран от #146

  • 146 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #145 от "Гост":

    Ами какво да правим, това беше единственият вариант да го дискредитираме, защото и двата отговора не ни устройват.

    Коментиран от #147

  • 147 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #146 от "Гост":

    Той затова Радев искам да пише с един ник, да да ни е по-лесно да пишем от негово име. Не е прост Радев, не е прост, той е гений!
  • 148 Радев

    3 1 Отговор
    Не се подвеждай по манипулациите на този. Нито един от отговорите не е верен. Строежа на един завод задължително започва със сеч на дървета, но първата копка за това дърво е била преди 50 години и трябва да включим и този срок, защото не можеш да отсечеш дърво което не си посял. Значи ако Тесла завърши завода до февруари месец 2021 година, трябва да добавим и тези 50 години към срока на строежа, следователно съм 100% прав, че завод се строи за минимум две-три години и нито ден по-малко.

    Коментиран от #149

  • 149 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #148 от "Радев":

    Този гост норвежеца съвсем се побърка! Започна сам да си пише и сам да си отговаря на въпросите.Използва чужди имена.Това в коментар 148 е абсурд да е на Радев.По стил на писане това е гост норвежеца соственик на Рено.

    Коментиран от #150

  • 150 Продължавай да си пишеш сам

    0 2 Отговор

    До коментар #149 от "Гост":

    Със себе си. Не ми пречиш. Какво ли няма да измислите, само да не отговорите на простия въпрос. Аз мога да го задавам отново и отново.

    Ако Тесла започне да строи фабриката за батерии на същия терен догодина по това време и я завърши февруари месец 2022 година, колко време ще е строена фабриката за батерии? Половин година или две години?

    Коментиран от #153, #154, #162

  • 151 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Нали всичо са роботи?Мислиш,че някой седи на трикрако столче с тресчотка или лула да завива гайки?
  • 152 Казваш променям фактите?

    0 3 Отговор

    До коментар #141 от "Радев":

    Как точно се променя един факт? Този факт е споменат на хиляди места в мрежата, а аз просто съм го цитирал заедно с източникът на информация. Не забравяй, че живеем в информационната ера и твоите манипулации не вървят. Фактите са си факти и твоето мнение няма да ги промени. Това, че ти не разбираш написаното си е твой проблем.

    Пак питам, ако след 10 години Тесла построи за три месеца цех върху мястото което е разчиствано в клип от февруари, за колко време е построен цеха? За три месеца или за 10 години и 3 месеца? Защо се затрудняваш да отговориш на толкова прост въпрос? Каква е манипулацията? През 2030-та година ще извадиш ли клипа, за да спориш с медиите, че цеха не е построен за три месеца, защото ти имаш клип от февруари месец 2020 година, когато е разчистван терена?

    Коментиран от #155, #157, #158

  • 153 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #150 от "Продължавай да си пишеш сам":

    1 месец,февруари е 28 дена и не се брои🤣🤣🤣🤣
  • 154 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #150 от "Продължавай да си пишеш сам":

    Да не съм врачка да ти гледам на боб или кафе?Ще видим като му дойде времето гост норвежецо!

    Коментиран от #156

  • 155 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #152 от "Казваш променям фактите?":

    Ако кажеш точната дата и месеца ще ти кажем със точност +/- 12 часа🤣🤣🤣🤣🤣
  • 156 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #154 от "Гост":

    Тоя е готов да ревне вече...язък му за норвегията и реното...тесла исках да кажа

    Коментиран от #159

  • 157 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #152 от "Казваш променям фактите?":

    Посочено ти е 15 февруари с клип за доказателство за открита строителна площадка.Тази подготовка на терена за теб не влиза в времето на строежа.Ами извършете строителството между дърветата направо на земята бе мохльо!
    А кога ще приключат ще видим.

    Коментиран от #161

  • 158 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #152 от "Казваш променям фактите?":

    Тити папазов,кога са били садени дърветата за да преценим колко години е строена фабриката...само преди дърветата да не е имало градини с лук че обърква сметките тоя лук
  • 159 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #156 от "Хайл":

    Чакам го всеки момент да ревне!

    Коментиран от #160

  • 160 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #159 от "Гост":

    👍🤣🤣👍
  • 161 Продължавай да си пишеш сам

    0 4 Отговор

    До коментар #157 от "Гост":

    Ако Тесла започне да строи фабриката за батерии на същия терен догодина по това време и я завърши февруари месец 2022 година, колко време ще е строена фабриката за батерии? Половин година или две години?

    Коментиран от #163

  • 162 Радев

    3 0 Отговор

    До коментар #150 от "Продължавай да си пишеш сам":

    На работа съм не ме занимавай с глупостите си.В обедна почивка съм.
    Коментар 148 не е мой най вероятно е твой госте.
    Колко човека трябва да потвърдят за строителното разрешение( без него не може да се строи) и началото на строежа започва с подготовката и разчистването на терена?

    Коментиран от #164, #183

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Втори прост въпрос

    0 3 Отговор

    До коментар #162 от "Радев":

    Може ли да се изкара строително разрешително без да имаш екологично разрешително? Май същите онези хора казаха, че не може. Ти какво мислиш по въпроса?

    Коментиран от #166, #168

  • 165 Той въпросът е риторичен

    0 4 Отговор

    До коментар #163 от "Гост":

    Само че вашата групичка има друго мнение, дори на риторични въпроси. Забавлявам се да гледам как се гърчите и какво ще измислите за да отклоните въпроса. За всички по света е ясно, че разчистване на терен и строеж на сграда са два отделни процеса всеки със своето си времетраене и може да са разделени във времето.

    Коментиран от #167, #169

  • 166 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #164 от "Втори прост въпрос":

    На анонимни коментари не отговарям
  • 167 ти се

    4 1 Отговор

    До коментар #165 от "Той въпросът е риторичен":

    Гърчиш.Не виждаш ли , никой не те подкрепя!
  • 168 Строителство

    4 0 Отговор

    До коментар #164 от "Втори прост въпрос":

    без разрешение е незаконно.Екологично разрешение също имат щом секат дървета.Какво тогава оспорва местния съд ако няма екологично разрешение?

    Коментиран от #170

  • 169 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #165 от "Той въпросът е риторичен":

    Вие бяхте....кой

    Коментиран от #171

  • 170 Не няма

    0 6 Отговор

    До коментар #168 от "Строителство":

    Екологичното разрешително ще излезе през ноември месец. До трети септември беше срока в който граждани и организации могат да подават жалби срещу проекта. Събраните над 400 жалби ще се разгледат до ноември и тогава ще се реши дали въобще ще се издаде екологично разрешително.

    Коментиран от #172, #173, #176

  • 171 Как кой

    4 0 Отговор

    До коментар #169 от "Хайл":

    Хитлер, Хайл Хитлер.
  • 172 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #170 от "Не няма":

    Имаше,нямаше...последно има или няма🤣🤣🤣ти разписа ли го
  • 173 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #170 от "Не няма":

    Щом нямат екологично разрешение какво се обжалва в съда? Някой пръднал и загазил обекта?Друг наторил неправомерно?

    Коментиран от #174

  • 174 Ами провери

    0 5 Отговор

    До коментар #173 от "Гост":

    Всичко ли трябва да ви се сдъвче и изплюе, за да го разберете? Има десетки статии на български по темата.

    Коментиран от #175

  • 175 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #174 от "Ами провери":

    Стига си крил разрешителното,че им бавиш строежа...или сечта на дърветата с теслите
  • 176 кучешка колиба

    4 0 Отговор

    До коментар #170 от "Не няма":

    В Германия нищо не става без разрешение.Барбекю кучешка колиба басеин всичко се прави с разрешение от общината.Ела ми на гости да провериш.Защо мислиш за Тесла да направят изключение!Законите в Германия се спазват защото глобите са свирепи.
  • 177 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "Хайл":

    Няма нищо разбрах че е било грешка.
  • 178 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "Пенчо бре чети, Пенчо пак не ще":

    Нищо не съм пропуснал. Просто изразът ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ няма как да обхваща случващото се след него. Просто, ама не за чак толкова прости. Затова не си разбрал за какво ти говоря.

    Коментиран от #181

  • 179 Гост

    4 0 Отговор
    Гледам още един, който ми ползва ника. Коментарите на Гост от 119 до 173 не са мои. И в другите раздели всеки втори почна да се пише Гост. Лошо няма. Момчето пише умно и има логика в думите му. Добре дошъл в агитката.

    Коментиран от #180, #182

  • 180 Гост 1

    4 0 Отговор

    До коментар #179 от "Гост":

    Благодаря! Ще сменя ника сори!
  • 181 Пенчо бре чети, Пенчо пак не ще

    0 4 Отговор

    До коментар #178 от "Гост":

    Казвам ти аз че не четеш, ама ти си мислиш че знаеш всичко без да четеш. Вместо да спориш и да се излагаш отново, можеше да прочетеш легендата под графиката, за да видиш кой цвят за какво се отнася. Научете го този английски:Забележки: Резултатите са показани за долната средна кола в базовия сценарий. Производство = производство на суровини, производство на компоненти и сглобяване на превозни средства; WTT =
    цикъл на производство на гориво / електроенергия; TTW = въздействия поради емисии от превозното средство по време на експлоатационна употреба; Поддръжка = въздействия от резервни части и консумативи;
    Край на живота = въздействия / кредити от събиране, РЕЦИКЛИРАНЕ, оползотворяване на енергия и ИЗХВЪРЛЯНЕ на превозни средства и БАТЕРИИ.

    Коментиран от #197

  • 182 Хайде агитката

    0 1 Отговор

    До коментар #179 от "Гост":

    Подкрепете Радев. Нека всеки от вас да каже след две или след три години ще бъде построен завода на Тесла, като приемем за начало клипа от февруари месец 2020 година. На февруари 2022 ли залагате или през февруари 2023? Хайде няма да издребняваме за няколко месеца разлика между първа копка на терена и първа копка на първа сграда през юни месец 2020. Хайде да видим колко сте солидарни с агитката? Може да говорите глупости, но е важно да се подкрепяте. Мога да се обзаложа че никой няма да каже дата, толкова сте прозрачни.

    Коментиран от #184, #185, #186, #198

  • 183 Тъкмо се сетих

    1 1 Отговор

    До коментар #162 от "Радев":

    Като споменах 2022 година, та се сетих, че според тебе Тесла била казала, че ще закъснеят с началото на производството с половин година до края на 2021 година. Уж живеем в информационната ера, но аз такава информация не намирам. Навсякъде се говори за точно обратното - че завода ще заработи по-рано от планираното.

    Ще споделиш ли източника на тази информация? Благодаря предварително!
  • 184 Хайл

    4 1 Отговор

    До коментар #182 от "Хайде агитката":

    Ще го подкрепим защото е прав,а на теб няма да кажем за да те е яд 🤣🤣🤣
  • 185 Хайл

    4 1 Отговор

    До коментар #182 от "Хайде агитката":

    Между другото защо да ти казваме и щом стане на нашата дата и ти да се включиш на готово.лично мъск ми каза коя е датата ама каза да не ти казвам
  • 186 Радев

    3 1 Отговор

    До коментар #182 от "Хайде агитката":

    Разбира се че ще ме подкрепят!Ти не разбра ли сам си госте! Всички ти се подиграват!

    Коментиран от #188

  • 187 Подкрепят глупостта

    0 2 Отговор
    Защо не отговори на въпросите? За три месеца ли ще е построен цеха през 2030 година или за 10 години и три месеца. Разликата е огромна, а само единият отговор е верен.

    Отговори на този въпрос и спора е решен. Много добре знаеш кой е правилният отговор. Но те е срам да си признаеш. Само мъж с топки може да каже "аз сгреших". Очевидно нямаш топки. Аз си признах веднага, след като видях че съм сбъркал за фотоволтаиците.

    Коментиран от #189, #212

  • 188 Даже няма значение

    0 3 Отговор

    До коментар #186 от "Радев":

    От практическа гледна точка за нашия спор, няма никакво значение дали началото на строежа е февруари или юни. Ако си спомняш, спора тръгна от това, дали Тесла може да поддържа 50% ръст на продажбите. Ти твърдеше че не може да строи заводи толкова бързо, че да поддържа 50% ръст годишно. Ако всяка година започват да строят по два завода, няма абсолютно никакво значение кога ще ги завършат. Три-четири месеца по-рано или по-късно. Два завода на пълен капацитет са милион автомобила годишно. Следователно проблема не е да ги произведат, а да ги продадат. Още догодина ще са завършили двата започнати завода с теоретичен капацитет над 2 милиона - точно колкото годишните продажби на Mercedes или BMW. Смяташ ли че като имат заводите, ще могат да продават по толкова автомобили годишно? Догодина като започнат следващите два, които ще завършат през 2022 година, смяташ ли че ще могат да продават по три милиона годишно тогава? Виждаш ли в колко огромна грешка си?

    Коментиран от #199

  • 189 Радев

    2 0 Отговор

    До коментар #187 от "Подкрепят глупостта":

    Не съм баба Ванга да гадая толкова напред!
    Тесла са произвели досега 400 х. електромобила.Гига Берлин ще произвежда 100 х. а завода в Китай ще разберем скоро.
    Значи очакваш
    2020г. - 600 х.
    2021г. -900 х.
    2021г. - 1 350 х.
    Сам си пресметни по колко завада ще трябва да строят на година.

    Коментиран от #200

  • 190 Да видим сегашните

    0 2 Отговор
    В информационната ера не трябва да си Ванга.

    ПРОИЗВОДСТВЕНИ ЦЕЛИ НА TESLA GIGA BERLIN
    Според местната медия Bild, новото приложение на Tesla посочва, че първият завод на Giga Berlin ще произведе 100 000 или повече превозни средства, с намерението да достигне максимално производство от 500 000 автомобила .

    Като се имат предвид първоначалните реакции на първия завод на Tesla Giga в Берлин, има смисъл, че производителят на автомобили е решил да следва постепенно нарастване на работата на сайта. Вече е ясно, че Tesla ще започне производство през юли 2021 г. с краткосрочната цел да произвежда 100 000 автомобила годишно.



    В изменената заявка също се посочва, че Giga Berlin ще трябва да претърпи допълнителна експанзия, за да произвежда над 150 000 превозни средства годишно, подобно на Giga Shanghai. Отново Tesla изглежда изяснява стъпките, които трябва да предприеме, за да достигне максимално производство от 500 000 автомобила годишно.
  • 191 Да видим сегашните заводи

    0 2 Отговор
    Производството на Giga Shanghai изглежда следва подобен мащаб. Само с един завод Шанхай достигна ниво на производство от 3000 превозни средства на седмица, което представлява пробег от 150 000 автомобила годишно.

    Въпреки това, ако глобалният вицепрезидент на Tesla China е бил правилен, през юни Giga Shanghai е достигнал ниво от 4000 превозни средства на седмица. Към момента на написването, Giga Shanghai е на път да завърши покрива на своето съоръжение Model Y, планирано да започне производство още през първото тримесечие на 2021 г. При скоростта Giga Shanghai се движи, може да достигне максимално производство от 500 000 превозни средства за две или три години, ако Тесла реши да прави други автомобили в Китай.



    Засега Tesla потвърди, че Model 3 и Model Y ще бъдат произведени в Giga Shanghai. За разлика от това, Tesla заяви, че в Giga Berlin ще бъдат произведени поне пет автомобила, което прави целта за производство на 500 000 автомобила годишно по-постижима.

    Коментиран от #201

  • 192 Колко станаха за 2021 година?

    0 2 Отговор
    Май станаха достатъчно? Плановете за 2020 година са за 500 хиляди. Дали ще има капацитет за 750 хиляди догодина? И не забравяй, че когато са писали статията през юли, даже не се знаеше за завода в Тексас, чиито терен вече се заравнява и скоро ще започне строеж на завода там. В Тексас е най-големия парцел и там ще се произвеждат най-много автомобили. Вероятно производството и там ще започне до края на 2021 година. Само заявките за сайбъртрък са 500 хиляди, а там освен него, ще се произвеждат абсолютно всички модели плюс камиона.

    Коментиран от #193, #194

  • 193 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #192 от "Колко станаха за 2021 година?":

    Забрави заводите на Марс,вместо чертежи им прати цяла тесла да копират направо...там и дървета няма да им пречат еколозите и за 64 дни ще вдигнат завод за тесли...ама ще са с железни дръжки че няма дървета🤣🤣🤣🤣
  • 194 Радев

    2 0 Отговор

    До коментар #192 от "Колко станаха за 2021 година?":

    Това са само желания и намерения.Дали ще стане божа работа.Най важното е да могат да продават това което се произведе.Върви само модел 3.Останалите модели бройките са мижави.А за Сайбъртрака заявките са 100х.

    Коментиран от #196, #202

  • 195 Важното е, че си вярваш.

    0 2 Отговор
    На вярващи като тебе и агитката факти не им трябват. Все пак ето ти факти за cyber truck и фабриката:Поръчките за Tesla Cybertruck надхвърлиха 650 000Компанията плати 5 млн. долара за място за нов завод за пикапаПетър Захариев24.06.2020 09:20Прочитания: 2020Сподели във Facebook Изпрати в Messenger
    След като започна да приема поръчки за първия си пикап - Cybertruck, компанията Tesla първоначално съобщава статистически данни за интереса към модела, но след това изведнъж прекрати тази практика. Повечето експерти обаче са на мнение, че при старта на продажбите през 2021 г. производителят ще е получи 1 млн. поръчки за пикапа, съобщава агенция Wedbush Securities.


    Tesla Cybertruck



    Според експерта на Wedbush Securities - Дан Айвс, до момента техният брой е над 650 000. Предположението си специалистът прави след анализ на различни групи фенове на електромобилите и на машините на Tesla по цял свят. Интересът към пикапа е толкова голям, че Tesla ще строи втори завод в САЩ - Cybertruck Gigafactory, където ще се произвежда и новият кросоуър Model Y.

    Компанията на Илон Мъст вече е намерила и място за предприятието. Това е участък до град Остин в щата Тексас, който вече е закупен от Tesla, като са платени 5 млн. долара. Новият завод трябва да започне работа до няколко месеца, но производството на пикапа ще стартира едва в края на 2021 г.

    Коментиран от #203

  • 196 Поне за тройката съм съгласен

    0 3 Отговор

    До коментар #194 от "Радев":

    Тесла модел 3 е най-продавания модел, не защото е най-търсен, а защото е единствения който се произвежда в мащаб. В наши дни и особено в Европа най-много се търсят кросоувърите. Колко компактни кросоувъра model y е продала Тесла в Европа? 0 броя. НУЛА. В Щатите се търсят и продават най-много пикапи. Колко пикапа е продала Тесла в историята си НУЛА БРОЯ. Както виждаш проблема не е в търсенето, а в предлагането. Няма как да продадеш бройки които не си способен да произведеш и Тесла работи по въпроса като строи нови фабрики. За следващата година се очакват още две нови гигафабрики. Двете работещи фабрики в момента имат капацитет над 650 хил. броя годишно като и двете в момента се разширяват, а на терена им се строят нови заводи. Ето ти същата тема за размисъл за разликата между терен, завод и времето за строеж. Новия завод на терена в Шанхай ще заработи за по-малко от година.

    Коментиран от #204

  • 197 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #181 от "Пенчо бре чети, Пенчо пак не ще":

    И кои заводи за рециклиране на батерии са обследвани, че не ми стана ясно? Къде в света има завод за рециклиране на батерии? Май всеки опит в тази насока приключва до напъните, да разфасоват старата батерия и да разделят суровините в нея за различни отрасли, някои от които нямат нищо общо с производството на батерии. Много ти здраве на статистиката.

    Коментиран от #205

  • 198 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #182 от "Хайде агитката":

    Дори не съм взел отношение по този спор. Не съм гледал клипа, нито знам за строежа. Мен курника на комшията ме засяга повече от завода на Мъск. Теб също, но само ти си мислиш, че щом като Мъск построи нов завод и някак си твоят живот спира да е мизерен.

    Коментиран от #206

  • 199 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #188 от "Даже няма значение":

    Колко мислиш че са хората, които могат да си позволят скъпите боклуци на Тесла? Дори и по 100 милиона коли на година да прави Мъск, хората, които могат да си ги позволят са много пъти по-малко. Пазарът на тези трошки ще се насити по-бързо, отколкото предполагаш. Ръстът им може и да е с по 50% на година, но ще спре изведнъж, освен ако не им смъкнат цената три пъти в следващите 5 години.

    Коментиран от #207

  • 200 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #189 от "Радев":

    Май Тесла ще трябва да направи още 10 нови завода с капацитет по 100 000 коли годишно, за да може да поддържа ръст 50% на година, поне в следващите 2 години. хахахахах

    Коментиран от #208

  • 201 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #191 от "Да видим сегашните заводи":

    И всичко сметнато в най-добрия случай със заклинания за ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ и пак основно ЩЕ. Когато напишат, че през 2022г, Тесла е произвела 1 350 000 автомобила, тогава ще докажат темпът си на ръст от 50% на година.
  • 202 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #194 от "Радев":

    На кого ще ги продават? Колко хора могат да си ги позволят? Има ли на земята толкова богаташи, че всяка година Тесла да им продава по над милион коли на ненормално високи цени? Тоя само си умножава и дели голи числа, без да мисли за покупателна способност и пренасищане на пазара.

    Коментиран от #210

  • 203 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #195 от "Важното е, че си вярваш.":

    До тук виждам новина за 750 000 балами, които още не са получили нищо. Дори през комунизма не се е чакало толкова дълго време за кола. По същата логика България вече е супер сила в бойната авиация, защото все някога ЩЕ получим 8 изтребителя за милиардите, които наплатихме на САЩ. И ти вече не си гладен, защото си платил пицата, която ще дойде някога, ама не знаеш кога.

    Коментиран от #209

  • 204 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #196 от "Поне за тройката съм съгласен":

    Защо продължаваш да строиш гига фабрики, като не можеш да произведеш нищо? Хората направиха империи и купища пари, като произведоха милиони коли с много по-малко заводи. Колко още гигафабрики му трябват на тоя афро менте гуру, че поне да започне да произвежда по пет пикапа на месец?
  • 205 За кръгова икономика

    0 2 Отговор

    До коментар #197 от "Гост":

    Не си ли чувал? Така или иначе трябва да се произведат материали и за останалите промишлености. Какъв проблем виждаш? Пестят се вредни емисии и от други промишлености.
  • 206 За друго става въпрос

    0 2 Отговор

    До коментар #198 от "Гост":

    Когато видя, че комшията е построил нещо хубаво, не разправям наляво надясно, че е грозно, нито пък отричам да го е построил, защото бил от друг отбор. просто го поздравявам за направеното. Вие отричате постигнатото от останалите и вместо да се зарадвате, вие не скривате завистта и омразата си. Като не те засяга лично, защо толкова мразиш електромобилите, Тесла и Илон Мъск? Защо пишеш във всяка тема където се споменават? Защо отричаш постигнатото? Нали не те интересува?
  • 207 Ами нали точно за това говорим

    1 1 Отговор

    До коментар #199 от "Гост":

    Колкото повече електромобили се произвеждат толкова по-евтино става тяхното производство. До две-три години се очаква в Европа и в Китай да излезат значително по-достъпни градски електромобили от заводите на Тесла. Няма как първо да се започне с евтините електромобили, както безуспешно се опитаха повечето от останалите. Пък е в определени случай, още сега е по-евтино да караш електромобил, ако може да го зареждаш в къщи и изминаваш много километри годишно.
  • 208 Пропуснал си?

    0 2 Отговор

    До коментар #200 от "Гост":

    Или просто да увеличи производството в съществуващите си заводи? За по-малко от година, заводът в Шанхай увеличи капацитета си от 100 на 200 хиляди, можеш ли да сметнеш колко процента увеличение е това? А годината все още не е завършила и не е започнало производството на модел У, за който се строи нов завод.

    Май пропусна, че първоначалния капацитет догодина ще е 100 хиляди в Берлин, но до две-три години смятат да го увеличат на 500 хиляди? А разбра ли че май месец 2021 година, смятат да пуснат пробно производство на пикапа във фабриката в Тексас? Терена го купиха преди месец и половина. Помоли Радев да сметне колко месеца са до май?
  • 209 Това да не ти е audi

    0 2 Отговор

    До коментар #203 от "Гост":

    Ауди етрон беше представен през 2010 година. За него ли говориш че се чака много? Другите автомобилни производители за колко време произвеждат автомобил от представянето му? Две години прекалено дълъг срок ли ти се вижда?
  • 210 Радев

    2 0 Отговор

    До коментар #202 от "Гост":

    Аз също смятам така.За да поддържа 50% ръст в производството трябва съществуващите заводи да произвеждат все повече и да се строят постоянно нови заводи.Зададох на госта числата нека сам си смята.Това е първият проблем.А втория е кой ще ги купи тези коли на тези цени?При цена 15-20 000 € за нормална кола кой ще купи кола за 40 000$ -100 000$ за Тесла?

    Коментиран от #211

  • 211 Къса памет?

    0 2 Отговор

    До коментар #210 от "Радев":

    Май забрави месеците, в които Тесла беше на второ място по продажби в Европа, веднага след голф. Това бяха месеците когато се изсипваха корабите с продукцията за Европа, въпреки че заради транспорта и митата, цената беше с десетина хиляди евро отгоре. А Тесла модел 3 е седан. В Берлин ще се произвежда кросоувър на по-ниска цена от модел 3. Оставям на вас да прецените дали седаните или кросоувърите са по-търсени в Европа. Също така не забравяйте за новите субсидии които са до 9000 евро.

    Да казвате че няма кой да купува толкова скъпи автомобили, значи същото като да твърдите че никой не купува Mercedes, BMW и audi които са в същия ценови диапазон. Дори по нискобюджетни марки могат да стигнат до цените на модел 3, ако имат същите характеристики и екстри.

    От ден на ден става все по-лесно да се кара електромобил в Европа, защото и зарядните стават все повече и повече. Не е като преди три-четири години. В Щатите първите години ще продадат по толкова пикапи, колкото могат да произведат. Дори само този ръст има потенциал за над 50%.

    Коментиран от #213

  • 212 Асдф

    1 2 Отговор

    До коментар #187 от "Подкрепят глупостта":

    Пич големи нерви имаш за да се занимаваш с тези мало.умници
  • 213 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #211 от "Къса памет?":

    Субсидии в България?Кога ще стане това?

    Коментиран от #214

  • 214 Така кажи

    1 2 Отговор

    До коментар #213 от "Радев":

    Забравих че това което не е в твоя двор или полезрение, не съществува. Забравих, че е заради манията ти за величие смяташ, че бъдещето на Тесла зависи единствено и само от твоето мнение и от пазара в България. Извинявам се, че не мисля като тебе и агитката ти. Точно затова няма как да се разберем. Бъди здрав!

    Коментиран от #215

  • 215 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #214 от "Така кажи":

    Разбира се че съществува субсидията в Европа но не и в България!Мания за величие нямам! В момента мен Тесла не ме устройва.Повечето хора в България също.Нека си се развива Тесла нямам нищо против.Не търпиш чуждо мнение нали?Ето затова няма да се разберем.И ти бъди здрав!
  • 216 Мое мнение? Не. Просто факти

    0 2 Отговор
    Как очакваш да се съглася с чуждо мнение, което противоречи на фактите и реалността? Я кажи колко е според тебе производствения капацитет на Тесла в момента? Това са просто цифри и няма много място за интерпретации, както твърдиш. Планът за тази година е да продадат 400 000. За 2021-та стават 600 хиляди, а за 2022 900 хиляди. Смяташ ли че е невъзможно да ги постигнат дори само с настоящите две фабрики? А те строят още две. И се очаква започване на още две през 2021. Цифрите не лъжат! Светът не е България!

    Коментиран от #217

  • 217 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #216 от "Мое мнение? Не. Просто факти":

    Какви факти?Това са прогнози!Едно е да искаш! Друго е да можеш! Трето е да го постигнеш!Пишеш ми в бъдеще време и аз трябва да ти вярвам?

    Коментиран от #218

  • 218 Питам за настоящето

    1 1 Отговор

    До коментар #217 от "Радев":

    Колко е настоящия производствен капацитет на Гига Невада и Гига Шанхай? Твоето беше предположение за някакъв мижав капацитет, който няма нищо общо с фактите. Още днес, капацитета е почти 700 000. Каква според тебе е вероятността с още два завода, да не могат да постигнат още 200 хиляди за две години? Съществува ли според тебе такава вероятност?

    Коментиран от #219

  • 219 Радев

    0 1 Отговор

    До коментар #218 от "Питам за настоящето":

    Сащ 400х. Китай 100х.Всичко останало не е построено още.

    Коментиран от #220

  • 220 Не те питах случайно

    0 3 Отговор

    До коментар #219 от "Радев":

    След като ти пожелах много здраве, отворих electrek.co и първата статия беше точно по въпроса който спорихме тези дни. Ето ти цитати от статията, да видим дали ФАКТИТЕ съвпадат с МНЕНИЕТО ТИ

    В края на последното тримесечие Tesla е имала производствен капацитет от 690 000 автомобила според собствената си декларация:


    Но автомобилният производител планира да има производствен капацитет от 500 000 автомобила Model 3 и Model Y във Фремонт до края на годината.

    Производственият капацитет на останалите фабрики в процес на разработване е по-малко ясен, но се очаква Tesla да удвои производствения капацитет в Шанхай с представянето на Model Y през следващата година.

    Освен това се очаква Gigafactory Berlin и Gigafactory Texas да имат обща продукция от над 500 000 автомобила годишно.

    Това би поставило общата продукция на Tesla близо до 2 милиона превозни средства, след като всички проекти бъдат завършени.

    И двете фабрики в Германия и Тексас се очаква да започнат производството през следващата година, но ще са необходими още няколко години, за да се увеличи пълното производство.
  • 221 Е как е, съвпадат ли цифрите?

    0 3 Отговор
    Я да видим? 700 хиляди сега. Още 100 хиляди до края на годината в Фремонт и удвояване на капацитета в Шанхай, тоест още 200 хиляди допълнително през 2021. Тоест още през 2021-ва година само тези фабрики ще имат капацитет един милион. Виждаш ли колко си далеч от истината? А до края на 2021 вече ще работят и другите две фабрики. Нищо не каза за срока, който са си поставили за фабриката в Тексас?

    Коментиран от #222

  • 222 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #221 от "Е как е, съвпадат ли цифрите?":

    Пишеш си и си мечтаеш смело!Какво ще стане може да да гадаем.Това ще построим онова ще увеличим...........желая им успех.....в мечтите!Капацитета е около 500х. за 2020г.Дали ще успеят да го увеличат ще видим след 4-5 месеца.

    Коментиран от #223

  • 223 Нали беше инженер?

    0 3 Отговор

    До коментар #222 от "Радев":

    Какво ще видиш след четири-пет месеца? Да не искаш да кажеш, че ще видиш колко е произведено за 2019 година? Като инженер би трябвало да правиш разлика между производствен капацитет и производство за година. Фабриката никога не може да работи 24/7 на пълния си капацитет през цялата година. Да не говорим за форсмажорни обстоятелства като тази година.

    Какво неясно има в статията та пак манипулираш фактите? Ясно са ти написали че още през юни месец 2020-та, капацитетът е бил 690 хиляди. В САЩ 400 хиляди У и 3 плюс 90 хиляди S и Х. В Китай 200 хиляди. Ще ми кажеш ли как постигна 500 хиляди общ капацитет от всичките тези цифри? Математиката не беше ли точна наука? Май ти проектираш желанията си в постовете си. Аз цитирам официални документирани и доказани факти. Цитирам и официални планове и прогнози. Единствено с тях имаш право да не се съгласиш защото не винаги се сбъдват.

    Коментиран от #224

  • 224 Радев

    2 1 Отговор

    До коментар #223 от "Нали беше инженер?":

    Толкова им е капацитета на Тесла в момента.Колко ще произведат няма да гадая.Какво пак не разбра?Работя през деня не мога да отговарям на всички глупости които пишеш.Данните са различни зависи къде четеш!

    Коментиран от #225

  • 225 Аз чета официални данни

    0 3 Отговор

    До коментар #224 от "Радев":

    Моя източник на информация за капацитета на производство е от официалните данни предоставени от Тесла в отчета за последното тримесечие. Остарели се с няколко месеца и вече не са актуални, защото оттогава капацитетът се увеличи. Твоите цифри от къде ги взе? Твоя източник на информация по-достоверен ли е? По-актуален?

    Коментиран от #226

  • 226 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #225 от "Аз чета официални данни":

    Дай тогава числата от следващия тираж на тотото!

    Коментиран от #227

  • 227 Ще ти го дам

    0 3 Отговор

    До коментар #226 от "Радев":

    Следващата седмица, като излезе тиража!

    690 000 са старите числа, които минаха преди два месеца. Да си чул да давам някакви точни числа за края на следващото тримесечие? Обаче вече съм ти давал числата за минали "тиражи" от които се вижда че от пет години насам, Тесла увеличава продажбите си с повече от 50% на година. Единственото изключение ще е тази година, заради форсмажорните обстоятелства. Въпреки всичко, пак ще има увеличение на продажбите за годината, докато всички останали ще произведат много по-малко отколкото са произвели миналата година, което все пак е постижение.

    Коментиран от #228

  • 228 Радев

    2 1 Отговор

    До коментар #227 от "Ще ти го дам":

    Дай ги сега! Нали искаш да засенчиш Нострадамус и баба Ванга с прогнозите си.

    Коментиран от #229

  • 229 Познаваш ли времената

    2 2 Отговор

    До коментар #228 от "Радев":

    Я си погледни календара. След колко месеца е юни месец 2020 година, когато Тесла "ЩЕ" има капацитет 690 хиляди по "прогнози" за това как "ЩЕ" завърши ВТОРОТО ТРИМЕСЕЧИЕ На 2020 година.

    Искаш ли да ти дам числата от тотото за юни месец 2020 гарантирам ти шест познати числа за всеки тираж 6 от 49 през юни месец.

    Толкова ли си свършиха опорките че и за днешната дата искате да излъжете?

    Коментиран от #230

  • 230 Радев

    2 1 Отговор

    До коментар #229 от "Познаваш ли времената":

    Толкова коментара и нищо не си разбрал!Това математиката не я разбираш! Толкова писане и да не разбереш защо се съмнявам в 50% ръст на производството.Защото се получава геометрична прогресия!
    1.1000 коли 50% ръст 1500 коли
    ...........
    5.1 000 000 коли 50% ръст 1 500 000 коли
    ................
    10. 10 000 000 коли 50% ръст 15 000 000 коли
    Ако всяка година вдигаш производството с 50% в един момент няма да можеш да построиш 100 завода за година за постигнеш желания ръст.Освен това Тесла ще започне да произвежда по няколко милиона автомобила като другите производители и пазара ще се насити с коли на Тесла.Ако имат някакъв ръст тогава ще е малък.
    Ако си толкова вещ в прогнозите дай числата от тотото и ще те призная!

    Коментиран от #231, #232

  • 231 Ти не разбра

    0 3 Отговор

    До коментар #230 от "Радев":

    Проблемът не е в производството както твърдиш. Казах ти че проблема е в продажбите. Лесно и напълно постижимо е да постигнат такъв ръст на производството. Това им е най-малкия проблем, въпреки че твърдиш обратното. Проблемът въобще не е в строежа на заводите, а на кого ще продават продукцията. Друг потенциален проблем е осигуряване на материали за батериите, въпреки че май това им е играта за ограничаване на конкуренцията. Вече са подписали договори с всички производители на батерии, за да ограничат доставките на останалите, въпреки че и сами могат да си произведат батериите. Въобще няма да се учудя да препродават договорените количества на останалите производители.
  • 232 Прогресията

    0 2 Отговор

    До коментар #230 от "Радев":

    2020 - 400хил. 2021 - 600хил. 2022 - 900 Хил както виждаш, още в края на тази година ще е достигнат капацитета за 2022 година, но продажбите ще са половината от производствения капацитет.

    Само настоящите 4 фабрики от които двете са още строеж имат 2 милиона капацитет и те ще са достатъчни за 2024 година, а Тесла ще продължава да строи. Преди броени дни, за по-малко от седмица, събраха 5 милиарда - пари за нови пет фабрики, като тези в Тексас. Ето ти нови 2,5 милиона автомобила годишно, стига да има на кого да ги продадеш.

    Редно е да си признаеш, че Tesla строи заводи изключително бързо, без аналог в автомобилната промишленост.

    Коментиран от #233

  • 233 Радев

    2 1 Отговор

    До коментар #232 от "Прогресията":

    Да видим до кога ще успее Тесла да строи "бързо" .В един момент няма да смогне.Математиката математиката не я рабираш.Геометричната прогресия расте лавинообразно.
    400 х. +200
    600 х. +300
    900 х. +450
    ...........................
    3 037 500 + 1 518 750
    4 556 250 + 2 278125 колко завода са това за да произведеш
    2 278 125 автомобила допълнително за година?
    За продажбите сме на едно мнение.

    Коментиран от #234, #235

  • 234 Е значи вече сме почти съгласни

    0 3 Отговор

    До коментар #233 от "Радев":

    Ако си съгласен, че ограниченията ще са продажбите, много лесно ще те убедя за прогресията на строежите. За отговор на въпроса ти "колко завода са това за да произведеш 2 278 125 автомобила допълнително за година? ".... просто ще копирам отговора който очевидно не си прочел в предишното ми мнение. "Преди броени дни, за по-малко от седмица, събраха 5 милиарда - пари за нови пет фабрики, като тези в Тексас. Ето ти нови 2,5 милиона автомобила годишно, стига да има на кого да ги продадеш."
  • 235 Надявам се вече си съгласен

    0 3 Отговор

    До коментар #233 от "Радев":

    Тесла има и финансовия ресурс и ноу-хау как построи още пет фабрики с капацитет половин милион автомобила всеки, които да са готови до 2023 година с първоначален капацитет поне 100 000 годишно. Дали ще го направи ще зависи единствено от търсенето, а не от това че Тесла не може да построи толкова бързо заводите си. Досега не можеше единствено по финансови причини. Трябваше да запази положителен баланс въпреки строежа на фабрики. С увеличаване на продажбите, вече няма такива проблеми. А събирането на 5 милиарда точно преди да се срине пазарната капитализация, беше гениален ход, защото ако днес беше продал същия брой акции, щеше да вземе три милиарда.

    Коментиран от #236

  • 236 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #235 от "Надявам се вече си съгласен":

    Много станаха ако ако ако събере пари ако построи заводи ако продаде
    коли........уравнение с много неизвестни.Не мога да ти отговоря.Ще поживеем и ще видим.

    Коментиран от #237

  • 237 Пак обърка времената

    0 2 Отговор

    До коментар #236 от "Радев":

    Миналата седмица Тесла ВЕЧЕ имаШЕ 5 милиарда - минало време. С тях може да построи пет завода с общ капацитет 2,5 милиона автомобила годишно. Това е настояще време. Следователно може, стига да иска, което е точно обратното на твоята твърдение, че иска ама не може. Значи времето за строеж на завод не е никакво ограничение, както твърдиш. Ограничение може да бъде само търсенето, но ако има търсене, дори 100% увеличение годишно няма да е проблем в средносрочен план, поне следващите няколко години.

    Коментиран от #238

  • 238 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #237 от "Пак обърка времената":

    Днес имат пари утре нямат.Акциите вървят нагоре утре се сриват.Днес ако могат утрене.Уравнение с много неизвестни стига да знаеш как се решава.

    Коментиран от #239

  • 239 Говориш в несвършено време

    0 2 Отговор

    До коментар #238 от "Радев":

    Само че в касата на Тесла само миналата седмица влезна КЕШ 5 милиарда. Акциите са продадени, парите за 5 завода са взети. Тесла има още 9 милиарда кеш в касата да си посреща нуждите и се намира във завидно финансово положение, защото има заеми само за 8 милиарда. Заемите на Фолксваген са повече от пазарната им капитализация. Много повече.

    Коментиран от #240

  • 240 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #239 от "Говориш в несвършено време":

    Гига Берлин ще излезе 4 милиарда!Пак ли лъжеш?В Сащ се очаква производството да достигне 500х. а в Китай 150 х.

    Коментиран от #241

  • 241 Дай източници на информация

    0 2 Отговор

    До коментар #240 от "Радев":

    Защото иначе лъжеш най-безцеремонно. Аз вече ти дадох моите.

    Коментиран от #242

  • 242 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #241 от "Дай източници на информация":

    Защо да те лъжа! Въпрос на възпитание!
    prоfit.bg 14.03.2020 Колко електромобила пусна Тесла за 12 г.
    fakti.bg 11.12.2019 г.Немската фарика на Тесла ще бълва по половин млн. електромобила годишно.
  • 243 Пак обърка времената

    0 2 Отговор
    Имам чувството, че пътуваш във времето и даже не знаеш коя дата е днес и коя след коя следва? За тебе хронологията няма никакво значение. Въобще не ти пречи през септември да ми дадеш статия с прогноза от март месец, с която се опитваш да оборваш вече изминали факти от юни месец. Следващият път погледни календара и дай нещо от последния месец или поне тримесечие.

    Например колко е излязъл досега завода в Китай и колко му е капацитета на производство в момента. Ключовата дума е в момента. Защото аз мога да ти дам статия от преди две години, в която пише че ще струва 5 милиарда. А колко ще излезе завода в Тексас, който ще е най-големия и ще произвежда нови модели като пикапа и камиона? Виждаш ли дори прогнозите как се движат? Строежа на всяка следваща фабрика и излиза много по-евтино. В пъти по-евтино. И все по-бързо. Веднъж започнала да работи, всяка нова фабрика се самофинансира за разширението си.

    Коментиран от #244

  • 244 Радев

    1 1 Отговор

    До коментар #243 от "Пак обърка времената":

    Пише ли го? Пише го.Да и за 9 месеца фабриките поевтиняха от 4 млд. на 1 млд.За бъдеще време не ми говори не си врачка.Сам виждаш че журналистите дават различна информация.На коя информация да повярвам?

    Коментиран от #245

  • 245 Факти срещу прогнози

    0 1 Отговор

    До коментар #244 от "Радев":

    Хайде сега познай от първия път на какво се вярва? На прогнози за след две години или на факти които са минали преди 3 месеца и никой не е оспорил? Ако въобще се замисляш на отговора на този въпрос няма какво да си говорим.

    Фактите са, че до момента Тесла е инвестирала в Китай около 2 милиарда долара и производствения капацитет в края на юни месец е бил 200 хиляди а сега е повече но не мога да ти кажа колко, защото означава че ще си измисля като тебе.

    За завода на Германия също се очаква инвестиция около два милиарда, защото отложиха строежа на фабриката за батерии. За Тексас се очаква инвестиция от 1,1 милиарда. Това е последната информация дори за прогнозите.

    Надявам се че си видял таблицата за производствения капацитет на всички фабрики в отчета на Тесла за второто тримесечие. И тя ли е лъжа? Предоставянето на фалшиви данни в отчета на публична компания е подсъдимо, а Тесла няма никакви ползи да лъже, дори напротив. При производствен капацитет 690 000 през юни месец, да си поставяш цел за 400 000 продажби за годината въобще не е повод за гордост.

    Коментиран от #246

  • 246 Радев

    0 1 Отговор

    До коментар #245 от "Факти срещу прогнози":

    Сега да вземем да спорим кой какво си изсмукал от пръстите и после го написал.Няма да стане!Пак почна какво се очаква..........Дай числата от тотото и ще ти повярвам Нострадамус.
  • 247 Имаш ли топки?

    0 1 Отговор
    Спокойно можеше да си признаеш, че си запомнил прогнозите, но не си проверил дали са се случили, когато коментираме отминали събития. Напълно разбираемо е и никой не може да те обвини, че не знаеш фактите. Само че ти отричаш отминали документирани факти, на база прогнози от преди години и даже твърдиш, че прогнозите са по-вярната информация. Как искаш някой да те приеме на сериозно и да се съгласи с тебе, като казваш на черното бяло. Казах ти че мога да ти дам не прогнози, а истинските числа от тотото за юни месец, за който спорим. Фактите са непроменими. Както числата от тотото, така и производствения капацитет на Тесла за юни. Мога да ти ги кажа със 100% точност. Мога да ти покажа и прогнози, че първоначалното производство в Тексас ще започне в края на 2021 година, а след това друга прогноза която твърди май месец 2021 година. Понеже ти си по прогнозите коя от двете ще се сбъдне? Аз мога да се обзаложа с тебе че ще позная на 100%. Само че ще ти кажа отговора през 2022 година, както правя и сега за юни месец. Искаш ли да се обзаложим на каквото пожелаеш, след като си толкова добър в прогнозите?