Отидете към основна версия

8 666 42

Поглед към новата Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • vision d-
  • йозеф кабан

Преди двайсетина години чешкият автомобилен производител Skoda едва креташе по тънката линия между съществуването си и фалита. Компанията произвеждаше технически остарелите и откровено грозни (въпреки дизайна на Bertone) Favorit и Forman.

Времената обаче се менят, а заедно с тях е чешкото автомобилостроене. Под контрола на Volkswagen Skoda започна с всяка изминала година все повече да удивлява света. В някои страни нейните модели започнаха да се продават по-добре, отколкото тези на VW.

Това обаче едва ли е от голямо значение за компанията майка, тъй като парите отиват на едно и също място. Сега се очаква нов интересен ход от страна на чехите - догодина трябва да се появи новата Octavia.

Из мрежата вече започнаха спекулации по темата как би изглеждало новото поколение на модела. Ако се съди по компютърните графики, следващата Octavia ще изглежда доста по-добре от предшествениците си.

Според специалистите в бранша много от чертите на новия автомобил ще наподобяват концепцията Vision D, представена неотдавна в Женева. Очакванията са бъдещата Octavia да има по-ръбати форми, като по този начин ще се подчертае нейната динамичност.

Йозеф Кабан, главният дизайнер на чешката марка, който между другото е създател на култовия Bugatti Veyron, споделя по адрес на новата Octavia, че идеята му е в бъдещия автомобил да има повече чувства и емоция.

"Не отричам, че следващата Octavia ще повтаря до голяма степен чертите на прототипа Vision D. Отделни елементи обаче, като нова радиаторна решетка, компоненти на аеродинамиката и различни предни и задни светлини ще превърнат концепцията в различен и притегателен сериен модел", обобщава Кабан.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини