Отидете към основна версия

11 407 35

Bugatti Veyron по руски

  • bugatti-
  • veyron-
  • status design-
  • тунинг

Запалените по тунинга знаят, че в Русия има няколко тунинг студиа, чиято продукция все повече се доближава до стандартите на именитите европейски и американски ателиета. Едно от тях обаче надминава всички очаквания, като насочва усилията си не към кой да е автомобил, а към всепризнатия Veyron.

Името на руското тунинг студио е Status Design, а доработеното в него Bugatti съвсем не изглежда зле. Доста време е отнело обаче на "братушките" да намерят толкова безстрашен собственик на Veyron, който да им повери колата си. Накрая все пак успяват.

Работата започва с пълно претапициране на салона. Новият е обшит с възможно най-качествената кожа Hermes, като вътрешната част на седалките е декорирана на ромбове. Таванът също е сменен с нов. Той е бежов на цвят и е изработен от алкантара. Подовата настилка е в същата тоналност и в по-голямата си част представлява дебел мокет, гарниран с кожени елементи.

Екстериорът също е доста различен. Новите панели са изработени от въглеродни сплави. Сменени са предният капак, задните калници, праговете, спойлерът и броните. Любъпитен е цветът на купето. Той е електриково син с т.нар. ултравиолетов отенък.

Специалистите на Status Design не са се посвенили да посегнат и на двигателя. Намесата им там е доста плаха, но определено заслужава уважение. След препрограмиране на част от електрониката и интегриране на чип е увеличено подаването на въздух. Оптимизирана е и изпускателната система, като това води до увеличение на мощността и въртещия момент до 1 109 к.с. и 1 310 Нм съответно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини