Отидете към основна версия

4 718 6

Land Rover Discovery пикап в една единствена бройка

  • land rover-
  • discovery-
  • defender-
  • pickup

Тунинг фирма преработи изцяло SUV-то

Снимки: VA-K Innovation

Land Rover e компания, добре позната със своите "джипове", но ако се замислим, компанията никога не е произвеждала пикапи, изключвайки някои версии на оригиналния Defender. Въпреки това, снимките по-долу показват пикап на базата на Land Rover Discovery, който изглежда като такъв излязъл от завода на британската компания.

Всъщност преработката е дело на мексиканската компания VA-K Innovation, която специализира в конверсии на обикновени автомобили и джипове. Конкретният проект е на базата на Land Rover Discovery 4, който разполага с 5.0-литров V8 мотор с мощност 370 коня и максимален въртящ момент 510 Нм, както и разбира се, със задвижване на четирите колела.

За да се осъществи идеята за пълноразмерен пикап, рамата на Discovery-то е удължена, а задната част е направена изцяло по дизайн на компанията от Мексико, запазвайки оригиналните стопове. Пикапът разполага и с отваряемо задно стъкло, дървен под, A/T гуми, както и с ефектен панорамен таван.

Към момента произведената бройка е само една и е направена по поръчка на клиент, като цената не е спомената, но се предполага, че ако някой друг желаещ се свърже с мексиканската фирма, то няма да има проблем да подготвят още такива пикапи срещу съответната сума, естествено.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини