Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 10:43 4 684 6

Land Rover Discovery пикап в една единствена бройка

  • land rover-
  • discovery-
  • defender-
  • pickup

Тунинг фирма преработи изцяло SUV-то

Land Rover Discovery пикап в една единствена бройка - 1
Снимки: VA-K Innovation

Land Rover e компания, добре позната със своите "джипове", но ако се замислим, компанията никога не е произвеждала пикапи, изключвайки някои версии на оригиналния Defender. Въпреки това, снимките по-долу показват пикап на базата на Land Rover Discovery, който изглежда като такъв излязъл от завода на британската компания.

Всъщност преработката е дело на мексиканската компания VA-K Innovation, която специализира в конверсии на обикновени автомобили и джипове. Конкретният проект е на базата на Land Rover Discovery 4, който разполага с 5.0-литров V8 мотор с мощност 370 коня и максимален въртящ момент 510 Нм, както и разбира се, със задвижване на четирите колела.

За да се осъществи идеята за пълноразмерен пикап, рамата на Discovery-то е удължена, а задната част е направена изцяло по дизайн на компанията от Мексико, запазвайки оригиналните стопове. Пикапът разполага и с отваряемо задно стъкло, дървен под, A/T гуми, както и с ефектен панорамен таван.

Към момента произведената бройка е само една и е направена по поръчка на клиент, като цената не е спомената, но се предполага, че ако някой друг желаещ се свърже с мексиканската фирма, то няма да има проблем да подготвят още такива пикапи срещу съответната сума, естествено.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Клец

    12 0 Отговор
    Всеки с пари изкарани без труд,си поръчва неща,за които,не можем и да се сетим!!! Едва ли тоя със пикапа е фермерче от Видинските села,на когото ще му трябва...

    Коментиран от #2

  • 2 Брадвата

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Клец":

    Поръчалият това недоразумение е точно едър арендатор от видинските села, на който ще му трябва за дискотеката

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Дедо Клец

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Брадвата":

    Не съм съгласен с теб. Това е много по скъпо от последен модел Мерцедес...а и оня едва ли знае,за съществуването,на тази марка...Не ели Бие Ем Вье и МерцИдЬес,за тях не става...
  • 4 тъпанар

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Брадвата":

    Значи ако си фен на марката и искаш пикап нямаш думата, така ли? И задължително трябва да си фермер? Модела е е един от най-проходимите на марката. Европейските марки не предлагат пикапи които да са на ниво. От Мерцедес направиха някакъв Франкенщан с Нисан и се получи едно голямо недоразумение ( не знам защо наричаш единично изпълнение такова). Типично по български бързаме да нахулим инако мислещия без да погледнем през призмата на неговата гледна точка. Дай да хейтваме наред... А ти какво лично си създал или измислил освен да пишеш "умни" коментари във Факти?
  • 5 винкел

    6 0 Отговор
    Мога да направя всеки Ровър на пикап.Няма нужда да ходите чак до Мексико.
  • 6 Буха ха

    5 0 Отговор
    Галинчо мамин, отиди на нета, напиши land rover 109 pick-up, след което отиди да чиракуваш при колежката ти Венелина Маринова, и като станеш мисирка се върни тук да ни образоваш