Отидете към основна версия

6 070 24

Toyota планира хибриден роудстър

  • toyota-
  • grmn sports hybrid concept ii

Гигантът Toyota разглежда възможността за разработка на серийна версия на прототипа GRMN SPORTS HYBRID Concept II, който ще дебютира пред публика на маратонското състезание "24 часа на Нюрбургринг" в събота. Според британското сп. Autocar автомобилът няма да се различава чувствително от роудстъра с хибридно задвижване на четирите колела.

Според представители на Toyota втората версия на прототипа отбелязва съществен напредък в дизайна и технологиите в сравнение с първата, която бе показана на салона в Токио миналата година.

GRMN SPORTS HYBRID Concept II разполага с 3.5-литров бензинов "шестак" с мощност 249 к.с., разположен пред задния мост и задвижващ задните колела. За предните се грижи електромотор от Lexus RX450 с 50 к.с.

Сумарната мощност на силовата установка е 299 коня, като концептът може да се движи и само на ток. Автономният пробег в такъв режим обаче не се уточнява.

Първата версия на GRMN Sports Hybrid бе оборудвана с 3.3-литров бензинов двигател с 211 к.с. и електромотор с 61. Теглото му бе 1 300 кг, с 200 кг по-ниско от масата на втория вариант.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини