Last news in Fakti

23 Юни, 2011 11:41 6 063 24

Toyota планира хибриден роудстър

  • toyota-
  • grmn sports hybrid concept ii

Гигантът Toyota разглежда възможността за разработка на серийна версия на прототипа GRMN SPORTS HYBRID Concept II, който ще дебютира пред публика на маратонското състезание "24 часа на Нюрбургринг" в събота. Според британското сп. Autocar автомобилът няма да се различава чувствително от роудстъра с хибридно задвижване на четирите колела.

Според представители на Toyota втората версия на прототипа отбелязва съществен напредък в дизайна и технологиите в сравнение с първата, която бе показана на салона в Токио миналата година.

GRMN SPORTS HYBRID Concept II разполага с 3.5-литров бензинов "шестак" с мощност 249 к.с., разположен пред задния мост и задвижващ задните колела. За предните се грижи електромотор от Lexus RX450 с 50 к.с.

Сумарната мощност на силовата установка е 299 коня, като концептът може да се движи и само на ток. Автономният пробег в такъв режим обаче не се уточнява.

Първата версия на GRMN Sports Hybrid бе оборудвана с 3.3-литров бензинов двигател с 211 к.с. и електромотор с 61. Теглото му бе 1 300 кг, с 200 кг по-ниско от масата на втория вариант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    11 7 Отговор
    Количката е много яка. Само не знам защо предницата и ми приличас малко на honda s2000

    Коментиран от #6

  • 2 Боби

    17 1 Отговор
    Страхотна е.
  • 3 s

    12 0 Отговор
    Наистина има нещо такова. Има прилика, но едва ли е нарочно(?) Красива изглежда. Някои има ли представа дали можем да гледаме състезанието по някоя телевизия (та дори и online) ?
  • 4 Георги

    7 8 Отговор
    Определено има забележима прилика.
  • 5 Георги

    3 4 Отговор
    Само дето тойотата има бодикит и е малко по-наточена.
  • 6 Гошо

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    На мен ми мяза на Супра
  • 7 Технокар

    4 4 Отговор
    Хах в началото като видях статията помислих че е някакъв тунинг пакет за с2000
  • 8 BESOMEONE

    2 8 Отговор
    KOLATA MNOGO PRILI4A NA SPYKER AZ DA VI KAJA

    Коментиран от #9

  • 9 Георги

    0 6 Отговор

    До коментар #8 от "BESOMEONE":

    С кой модел на Спайкър?
  • 10 BESOMEONE

    2 8 Отговор
    SPYKER C8 SPYDER NA TVA MI PRILI4A
  • 11 Tab

    8 0 Отговор
    Незнам на коя прилича ама е много добра поне на външен вид!
  • 12 xe xe xe xe

    14 2 Отговор
    Estestveno 4e e kradena ot Spyker BMW Audi Ferrari Renault.Nevijdate li ima kolela vrati i stukla kradciiii.Ina4e e mnogo gotina.
  • 13 Дошо

    12 2 Отговор
    Лелееее страхотна е, но това е естествено все пак е Тойота
    Japan Power!
  • 14 user

    3 156 Отговор
    Любезно напомняме на собствениците на японски МПС-та отново да посетят фирмените сервизи, където ще бъдат подменени дефектните компоненти на изключително качествените им коли ! Бъдете отговорни - с изборът си да карате японско МПС застрашавате не само вашият живот - но и нашият, на собствениците на Германски автомобили, които нямат производствени дефекти, заради които стотици хора умират по пътищата ! Това на снимката е поредното жълто недоносче, копирано от Европейските оригинали, произведено от неграмотни работници, некачествени материали и единственото японско мото : нека да е евтино ! Е как да се получи нещо добро ?

    Коментиран от #15, #21

  • 15 Fairing decal of the Japanese character 隼, pe

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "user":

    А ти посети някой оръжен магазин вземи си пистолет (независимо
    немски,японски,френски,руски,американски)и патрони,ако не се
    уцелиш от първия път и стреляй,остави и прощално писмо,че искаш да те превозят с немска катафалка,защото са най-луксозни
    и скъпи само за богати хора!
  • 16 innercity

    7 5 Отговор
    Виждал ли е някои Spyker на живо...? Може ли да го сравните с Toyota и то ниско бюджетен електромобил? Това за мен е нещо, като Нисан за Дошо (: кръвна обида... Иначе на външен вид е добре но и МР2 е яка на външен вид но вътре е без коментар Москвич Алеко е с по-качествен и дизайнерски салон
  • 17 345

    11 0 Отговор
    Хора,събудих се и внезапно осъзнах защо USER във всяка статия така зомбирано и неистово плюе по японските коли (и плямпа пълни глупости,но това отделно) ! Внезапно ме осени,толкова е просто:
    Купил си юзър немска прехвалена кола,надул се като пуяк,а пък някакви негови познати си купили японски колици - те смотани хората,пък и малко парички имали.Той ги гледал отвисоооко,смял им се и си викал "лелееее,какъв съм мъжкар с моята немска суперколаааа!". Но станало така,че след няколко години си дал сметка,горкия,че неговата кола му съдрала 5 кожи от чупене,харчела като за световно и баничарките го надбягвали,а пък глупавите му познати си карали ли карали смотаните японски колички и го отминавали като пътен знак по шосето... Заболяло го,усетил как се е прекарал и колко е му е акъла,питал се е защо е повярвал на махленски легенди тип "бмв и всички останали" и си казал: "ОТ ДНЕС ЩЕ БЪДА ХЕЙТЪР,ТОВА МИ ОСТАВА" ;) Лек ден приятели,знаех си,че ще ми проблесне рано или късно :)

    Коментиран от #18, #19

  • 18 :P

    14 2 Отговор

    До коментар #17 от "345":

    До някъде си мисля, че си прав в изводите си:D, но май истината е , че Дошо, user и още някои "коментатори" в този сайт са обикновени /някои платени може би, а другите са си хейтъри/Хубав ден на всички.
    А Тойотата си е доста добре :P
  • 19 S

    16 0 Отговор

    До коментар #17 от "345":

    колега, аз също забелязах user-а и постоянния му хейт към всичко,що не е немско. Почти съм убеден, че някой му е продал счупена японка за много пари или си пада рейсар и атмосферки побеждават скъпото му немско ауди Б5.
  • 20 Боби

    8 0 Отговор
    Може би просто го дразни, че пише "Гигантът Тойота".
  • 21 Боби

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "user":

    Ти явно не се интересуваш от автомобили.
  • 22 Боби

    11 1 Отговор
    Никога не съм казвал, че немските са лоши, а ми е странно защо българите си мислят, че са единствените, а на Запад и на Изток не е така.
  • 23 ппп

    1 0 Отговор
    Юзърчето явно се е набутал солидно за 20 годишен екземпляр на някоя премиум марка опитал се е да се гони с някоя японка и е издухал гарнитура на главата и ся се вози пеш и плюе лошите японски коли кадето го доведоха до това състояние.Аз лично мисля че въобще не е сядал зад волана ама е слушал батко му дето му е разказвал че на село от ПРЕМИУМА по бързо нема даже от москвича повече вървят и сега разказва.Извинявам се на всички които пишат смислени коментари че трябва да четат всичко това ама някои все пак трябва да му отговори на тоя по начин които му отива-демек идиотски.А сега моля 10 поста мълчание в памет на мъртвата кола на ЮЗЪРА

    Коментиран от #24

  • 24 ппп

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "ппп":

    и все пак тоба беше наи подобаваштия отговор относно постовете на юзъра,не е зле да модерирате и неговите изказвания