Отидете към основна версия

4 367 20

Сравняват електрически Fisker с Veyron

  • fisker-
  • karma-
  • veyron

Fisker Automotive пристъпва към разработка на нова скоростна кутия, предназначена за нейните електромобили. От американската компанията се уверени, че именно тази трансмисия ще позволи на колите им да постигнат динамични характерестики, сравними с тези на хиперкара Bugatti Veyron.

По думите на ръководителя на фирмата Хенрик Фискер иновационната мултистепинна скоростна кутия ще намали времето, за което седанът Karma ускорява от 0 до 100 км/ч, на 2.5 секунди. Сегашните спортни електромобили разчитат на едностепенна трансмисия, а преди време от Tesla извършиха серия от изпитания на двустепенна трансмисия за своя Roadster, но впоследствие се отказаха от нея заради постоянно появяващите се дефекти.

Както ви информирахме по-рано, Karma разполага с два електромотора със сумарна мощност 402 к.с. Освен това в колата е интегриран и двулитров турбодвигател, който се използва за дозареждане на батериите. Благодарение на този агрегат моделът няма да има основния проблем на новите електромобили - малкия пробег, който осигуряват батериите.

В момента Fisker Karma ускорява от 0 до 100 за 5.9 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. За да зарежда батериите, двигателят с вътрешно горене харчи по 2.4 литра на 100 километра пробег. Акумулаторите могат да се зареждат и от битова розатка за шест часа.

Първият клиент на новия електромобил е холивудската звезда Леонардо ди Каприо, а цената стартира от $100 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини